Gjelberimi shkretëtirë me ujin e detit

Objektit, i cili është financuar nga kompanitë ndërkombëtare të plehrave Yara dhe Qafco dhe të kushtojë 5.300.000 $ për të ngritur.
“Me financim të njëjtë, ju mund të rivendosur ekosistemet dhe për të ndihmuar njerëzit në mënyrë më efikase përmes komunitetit të bazuar në menaxhimin e burimeve natyrore”, thotë Patrick Gonzalez, një ekologjist pylli i cili ka kryer një hulumtim në rajonin Sahel të Afrikës së Veriut me Universitetin e Kalifornisë, Berkeley.
“Në vend se duke derdhur ujë mbi rërat e shkretëtirës që nuk kanë pasur bimësi shumë në shekuj, ju mund të rivendosur tokën që deri kohët e fundit kishte një mbulesë të shëndetshme pemë. Rigjenerimi natyror i pemëve në Saheli është më pak bie shumë në sy dhe më e vështirë, por ju mund të përfitojnë direkt familjet që varen në pemë “, shton ai.
Pavarësisht nga kritikat e përziera, Haga thotë se vendi ka provuar veten me fluksin kulture të re, duke shtuar se shumë skeptikë kanë qenë të fituar gjatë.
“Ajo i ndihmon kur njerëzit mund të shohin atë në tokë, dhe të shijojnë trangujve dhe të shohim se kjo është e vërtetë”, thotë ai. “Ne e kemi provuar se kjo mund të zbatohet.”
“Këto janë ide që mund të tingëllojë shumë e mirë për të qenë e vërtetë”, pranon projekt CEO, Joakim Haugue, duke shtuar se në ditët e hershme projekti u takua me një masë të barabartë të entuziazmit dhe skepticizëm.
“Vërtet, edhe pse, ka një parim shumë të thjeshtë prapa kësaj Pika jonë e fillimit ishte për të marrë atë që kemi mjaft prej -. Detit, ngrohjes – dhe e përdorin atë për të prodhuar atë që ne kemi nevojë për më shumë -, ujit, energjisë dhe një prodhim të qëndrueshëm e ushqimit. ”
Projekti ka një shtrirje globale Ai krenohet me ujin e detit-ftohur sera, pushtet të koncentruar diellore dhe prodhimin e algave -. Symbiotically të gjithë punojnë për të zgjidhur disa prej krizave ekologjike të botës në një të shkojnë.
Lexo më shumë: risi Crowdfunding në Lindjen e Mesme
“Katari është një nga klimat më sfiduese në botë për të punuar në për këtë lloj gjë,” thotë Dr Virginia Corless, shkenca dhe menaxher zhvillimi “. Temperaturat e larta dhe lagështia e bëjnë atë shumë të vështirë për teknologjinë tonë. Por nëse teknologji punon atje, dhe ajo ka, kjo provon se është e realizueshme për shumë vende në mbarë botën. ”
Përveç kësaj për të prodhuar ushqim dhe ujë desalinated në rajonet që mungesa indigenously dyja, objektit është në kërkim edhe në gjelbërimin e shkretëtirës dhe duke krijuar alternative, eko-miqësore burimet e karburantit.
Lexo më shumë: xhevahir i ri i Katarit kulturore
Së fundi, deti është përdorur edhe për të kultivuar algave, e cila mund të përdoret për shkallë të gjerë prodhimin e bio-energjisë -. Edhe pse aktualisht bimore algat është ende në fazën e hulumtimit të prodhimit Alga më vete, thotë Corless, mund të jenë të shtrenjta dhe varur nga kufizimet gjeografike (ajo zakonisht ka nevojë për t’u zhvilluar së bashku, pronës shtrenjtë kërkuar pas bregdetare).
“Ajo që ne po bëjmë është vënë një sistem kultivimi algave në një sistem edhe më të gjerë që mund të ndajnë kostot dhe të rrisin energji. Një nga kostot më të mëdha të përbashkëta që ne kemi është infrastruktura deti,” thotë ajo.
Neil Crumpton, kryetar dhe CEO i Hidrogjen Planet, një OJQ që nxit energjinë e gjelbër, thotë se projekti është, potencialisht, një “lojë changer”.
“Çështjet më të mëdhenj të drejtë tani janë ndryshimet klimatike dhe burimet ujore në nivel global, dhe këto teknologjitë e thjeshta mund të trajtojë të dyja”, thotë ai. “Unë nuk mund të ndihmojnë duke menduar se ky është vizioni, jo mirazh.”
Synergy është një nga gurët e themelit të projektit; kjo është ajo që e lejon atë për të adresuar çështje kaq shumë në një herë, si një të përpunuar, mekanizmi mjedisit Rube Goldberg objektit përmban një central të koncentruar të energjisë diellore, e cila kthehet ngrohjes në avull, pastaj, me turbina. dhe gjeneratorë, në energji elektrike, e cila nga ana pompa ujin e detit në vend, ku ajo është përdorur për të ftohur e serave.
Mbeturinave të ujërave të ëmbla nga serat është përdorur pastaj për të ujitur bimët jashtë. Mbrojtjet mbjella strategjike jashtë ndihmën serë filtruar mbetur, duke krijuar një mjedis të humidified dhe pije freskuese për bimët rrjedhën e erës.
Disa ekspertë, megjithatë, në qoftë se çështja e Projektit të Pyjeve Sahara është përdorimi më të mirë të burimeve.
Në shkretëtirë të djegur e Katarit, shkencëtarët janë duke treguar se deti mund të përdoren për të ndihmuar të rriten të lashtat.
Një hulumtim një hektar nismë të njohur si Projekti i Pyjeve – Sahara modeste në përmasa, por jo në ambicien – ka prodhuar një mbjellat e trangujve, elb dhe arugula në disa muajve të fundit duke përdorur një përzierje e përbërësve jo e lidhur zakonisht me bujqësi të suksesshëm: detit dhe furnizim të bollshëm Katarit i ngrohjes.
Konceptuar në Norvegji, parë ndonjëherë Sahara objektit Forest Projekti nisi nëntorin e kaluar për të përkuar me Konferencën e Kombeve të Bashkuara e Klimës (COP18) në Doha. Ajo zbaton një gamë të cutting-edge teknologjive ekologjikisht miqësore që merr gjërat që Katari ka në tepërt – ngrohjes dhe ujit të detit – dhe i konverton ato në një varg të burimeve të vlefshme.

EU-Asia