Geen letup bij slecht weer voor natte en winderige Groot-Brittannië

Dorpen afgesneden door hoge water, spoorverbindingen verbroken en enorme golven stampende kusten.
Krachtige stormen en hevige stortregens gehavend zuidelijke Groot-Brittannië in het weekend in een nieuwe golf van extreme weersomstandigheden die chaos heeft veroorzaakt in het hele land.
En er is nog geen letup.
Britten gezicht meer ellende, als voorspellers zijn waarschuwing zal er weinig respijt van orkaan-kracht wind en sjorringen regen die honderden mensen gedwongen uit hun huizen hebben gezien.
Groot-Brittannië heeft getroffen door slecht weer sinds begin December, en zwaden van Zuidwest Engeland hebben zijn overstroomd in voortdurend stormachtig weer.
“We hebben een ander Atlantische storm stormen en zware stortregens naar vele delen van het Verenigd Koninkrijk brengen dit weekend,” zei Paul Gundersen, Met Office chief meteoroloog, in een schriftelijke verklaring.
“Maandag wordt verwacht om een korte onderbreking van de stormachtige voorwaarden voor meer sterke wind en regen in Noordenwind instellen vanuit het westen op dinsdag. “Dit zal brengen het aanhoudende risico van overstromingen en schadelijk wind terugdringen van bomen tot verstoring te reizen en macht netwerken.”

 

Natste januari in 248 jaar
Engeland leed de natste januari sinds 1766, en er zijn honderden van overstroming waarschuwingen in werking is getreden voor laaggelegen gebieden in Zuid- en Centraal Engeland en Wales.
Windstoten van maximaal 80 mijl per uur, zware regen en enorme golven make-up van de meest recente extreme weersomstandigheden vanuit de Atlantische Oceaan en gedreven, meteorologen zeggen, door een lange en krachtige polar vortex.
Honderden mensen zijn al gedwongen uit hun huizen. En met de grond zwaar verzadigd, meer regen zal toenemen de overstromingsrisico’s in het hele land.
In Chertsey, Surrey, waar de rivier de Theems buiten zijn oevers, een 7-jaar-oude jongen stierf en 17 mensen werden in het ziekenhuis na ziek, de politie zei zaterdag.
De politie zei dat de oorzaak van de ziekte is onbekend, maar “niet uitsluiten dat er mogelijk een koppeling naar de overstromingen in het lokale gebied.”
Inspanningen waren aan de gang om te bouwen verdedigingen van de overstroming in het gebied, waar nabijgelegen huizen waren beschadigd en langs de rivier banken en bomen werden ondergedompeld in het water.

 

Soldaten en zandzakken
Premier David Cameron is veelbelovend regering hulp voor regio’s die onder water voor weken nu letterlijk zijn geweest.
Hij bezocht overstromingen-hit Somerset op vrijdag en zullen stoel een bijeenkomst van de regering noodhulp Comité, bekend als Cobra, op zondag om de crisis te bespreken.
“Alle Govt afdelingen doen alles wat die ze kunnen om te helpen die getroffen zijn,” tweeted Cameron vorige week na een soortgelijke bijeenkomst.
Storm golven zijn gewonnen rotsen en spuiten nevel op kusten in badplaatsen, waar vele winkels zijn afgesloten.
Militairen hebben is verstuurd naar sommige gebieden te implementeren zandzakken en verbeteren van overstroming verdedigingen.
Op de top van overstromingen, heeft het weer veroorzaakt sommige gebieden om te worden afgesneden van macht evenals spoor koppelingen.
Op één gebied vernietigd Mansfield, hoge getijden en stormachtige zeeën een zeewering, waardoor een aanzienlijk stuk van spoorweg te storten in de zee. Nabijgelegen huizen en een weg werden ook beschadigd.

EU-Asia