Frëngjisht Greva ndërpret fluturimet e trafikut ajror

Federata e Punëtorëve të Transportit të Evropës ‘tha se punëtorët e trafikut ajror në 11 vende evropiane janë duke marrë masa të mërkurën për të shprehur kundërshtimin e tyre ndaj planeve që përfshijnë një hapësire të vetme evropiane.
Nuk janë zakonisht rreth 600 fluturime në ditë nga aeroporti në këtë kohë të vitit, tha ai. Fluturime të shkurtra dhe të mesme-ngarkesë janë ata që janë më të prekur për 200 kompanitë ajrore që operojnë nga aeroporti.
Rreth 2,000 fluturime në mbarë Evropën janë anuluar të martën, dita e parë e grevës, agjencia e trafikut ajror Eurocontrol tha.
Greva ka çuar në anulimin e 27 fluturimeve nga e mërkura Aeroportin Hithrou të Londrës – 14 mbërritjes dhe nisjes 13, aeroport tha.
Shumica e fluturimeve ose ishin duke shkuar për në ose nga Charles De Gaulle, Toulouse dhe aeroporteve Marsejë, tha ai.
EasyJet tha se 66 fluturime në ose nga Mbretëria e Bashkuar ishin anuluar të mërkurën.
“Këto janë të përfshira kryesisht në Francë dhe Spanjë, edhe pse destinacionet e tjera mund të preken” nga vonesat rezultojnë, tha ai në një deklaratë.
Udhëtarët janë të inkurajuar që të kontrolloni me EasyJet për përditësime, veçanërisht nëse ata janë të fluturonte për në ose nga Franca, Spanja dhe Portugalia.
“EasyJet është kontaktuar konsumatorët e prekur nga anullime, dhe ata pasagjerë që do të kenë të drejtë në rimbursim ose për të librit një fluturim alternativ,” tha ajrore.
Një zëdhënëse për aeroportin Charles de Gaulle ka thënë se shpreson të kthehet në normale shërbimit enjten, kur greva është për shkak të përfundojë.
Ajo tha se rregullat e reja do të thotë kosto më të ulëta për linjat ajrore dhe rrugët më të drejtpërdrejtë, të cilat do të ndihmojë për të mbajtur poshtë çmimet e biletave për udhëtarët, duke ndihmuar kompanitë ajrore të kthehet në fitim. Rrugët e shkurtra dhe vonesat më pak do të thotë gjithashtu të ulëta të gazit nga serat, tha ai.
Kontrollorët e trafikut ajror janë në grevë vetëm në Francë dhe Hungari, megjithatë, me veprime të tjera duke përfshirë tubime dhe dalja e tyre, tha Francois Ballestero, sekretar politik i unionit.
Veprimi i unionit poshtë miratimin e Komisionit Evropian martë e një pakete të re për “Single European Sky”, tha ajo.
Ajo beson se pakoja, i njohur si SES2 +, do të rrezikonte vendeve të punës dhe të vënë kursimet e kostos dhe konkurrencën përpara të konsideratave të sigurisë.
Komisioni Evropian thotë se rregullat e BE-së për menaxhimin e trafikut ajror duhet të jenë të përditësuar për të rritur performancën dhe për të përmirësuar mbikëqyrjen, përndryshe parashikoi rritje të trafikut ajror do të shkaktojë vonesa të mëdha.
Mijëra përçarje udhëtarëve fytyrë dhe fluturime të anulluara mërkurën si kontrollorët francezë të trafikut ajror të shkojnë në grevë për një ditë të dytë mbi një plan të Bashkimit Evropian për të rinovuar rregullat që rregullojnë hapësirën ajrore evropiane.
Rreth gjysma e fluturimeve të planifikuara në aeroportin Charles de Gaulle në Paris janë anuluar për shkak të grevës, aeroporti tha.

EU-Asia