Francuski zračni promet Štrajk ometa letove

Vijeće europskih transportnih radnika Federacija rekao zračnog prometa radnika u 11 europskih zemalja su poduzima akcije u srijedu kako bi izrazili svoje protivljenje planovima koji uključuju jedinstvenog europskog zračnog prostora.
Tu su obično oko 600 letova dnevno iz zračne luke u ovo doba godine, navodi se u priopćenju. Kratke i srednje letove oni koji su najviše pogođeni za 200 zrakoplovnih tvrtki koje djeluju iz zračne luke.
Oko 2.000 letova diljem Europe otkazano je u utorak, prvog dana štrajka, agencija za zračni promet Eurocontrol je rekao.
Štrajk je doveo do otkazivanja letova srijede od 27 londonskoj zračnoj luci Heathrow – 14 dolasku i odlasku 13, zračne luke, rekao je.
Većina letova ide u ili iz bilo Charles De Gaulle, Toulouse i Marseille zračnim lukama, navodi se u priopćenju.
EasyJet je 66 letove prema ili iz Velike Britanije je otkazan u srijedu.
“To su uglavnom sadržane u Francuskoj i Španjolskoj, iako druge destinacije može utjecati” od posljedica kašnjenja, navodi se u priopćenju.
Putnici su ohrabreni da provjerite s EasyJet za promjenama, osobito ako se leti u ili iz Francuske, Španjolske i Portugala.
“EasyJet je kontaktiranje kupaca koji su otkaz, i oni putnici će se pravo na povrat ili naručiti alternativni let”, rekao je zrakoplovna tvrtka.
Glasnogovornica zračne luke Charles de Gaulle je rekao da se nada da će se vratiti na normalnu uslugu četvrtak, kada je štrajk zbog završiti.
On je rekao da nova pravila bi to smanjilo troškove za zrakoplovne kompanije i više izravnih putova, što će vam pomoći zadržati cijene ulaznica dolje za putnike, a pomaže zrakoplovnih povratak na dobit. Kraće staze i manje kašnjenja Također bi to smanjilo emisije stakleničkih plinova, navodi se u priopćenju.
Kontrolori zračnog prometa u štrajku samo u Francuskoj i Mađarskoj, međutim, s druge akcije, uključujući okupljanja i napuštanja, rekao je Francois Ballestero, Unijin Politički tajnik.
Djelovanja Unije slijedi Europske komisije usvajanje utorak novog paketa na “jedinstvenog europskog neba”, navodi se u priopćenju.
On smatra paket, poznat kao SES2 +, ugrozilo radna mjesta i staviti uštede i konkurentnosti uoči sigurnosnih razloga.
Europska komisija kaže kako EU pravila o upravljanju zračnim prometom mora biti ažuriran kako bi poboljšao učinkovitost i poboljšati nadzor, inače predviđa povećanje zračnog prometa će izazvati velike zastoje.
Tisuće putnici lice prekida i otkazani letovi srijedu Francuski kontrolori zračnog prometa štrajkati za drugi dan preko Europske unije plana za ažuriranje pravila koja uređuju europski zračni prostor.
Oko polovice letove na pariškom Charles de Gaulle otkazano je zbog štrajka, zračne luke, rekao je.

EU-Asia