Francoski stavke zračni promet moti lete

Evropska federacija delavcev v prometu je dejal delavci zračnega prometa v 11 evropskih državah je bilo ukrepanje sreda izraziti svoje nasprotovanje do načrtov, ki vključujejo enoten evropski zračni prostor.
Tam so običajno približno 600 leti dnevno od letališča v tem letnem času, je dejal. Kratke in srednje razdalje leti so najbolj vplivale za 200 letalskih družb, ki delujejo izven letališča.
Približno 2.000 leti v Evropi so bile preklicane torek, prvi dan stavke, Eurocontrol agencija zračnega prometa je dejal.
Stavka je privedla do odpovedi 27 letov sredo od letališča Heathrow v Londonu – 14 dohodnih in 13 odhodnih letov, letališče dejal.
Večina letov grejo bodisi v ali iz Charles De Gaulle, Toulouse in Marseille letališč, je dejal.
EasyJet je dejal 66 leti v ali iz Velike Britanije je bil preklican v sredo.
“To so večinoma vsebuje v Franciji in Španiji, čeprav se druge destinacije lahko vpliva”, ki so jih zaradi zamud, je dejal v izjavi.
Potniki se spodbuja, da preverite pri EasyJet za posodobitve, še posebej, če letijo v ali iz Francije, Španije in Portugalske.
“EasyJet se obrnete na kupce vpliva odpovedi in ti potniki bodo upravičeni do nadomestila ali naročati drugega leta,” je dejal letalski prevoznik.
Tiskovna predstavnica letališča Charles de Gaulle je dejal, da upa, da se vrnete v normalni servis četrtek, ko je zaradi stavke do konca.
To je dejal, da nova pravila bi pomenilo nižje stroške za letalske prevoznike in bolj neposrednih poteh, ki bi pomagali ohraniti cene vozovnic navzdol za potnike, medtem ko pomaga letalski prevozniki spet imela dobiček. Krajše poti in manj zamud bi pomenilo tudi zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, je dejal.
Kontrolorji zračnega prometa so stavkali le v Franciji in na Madžarskem pa z drugimi ukrepi, vključno s srečanji in walkouts, je dejal Francois Ballestero, politični tajnik Unije.
Delovanja Unije sledi sprejetje Evropske komisije torek novega paketa o “enotnem evropskem nebu,” je dejal.
Verjame paket, znan kot SES2 +, ogrozilo delovna mesta in dal prihranke in konkurenčnost pred varnostnih razlogov.
Evropska komisija pravi, da pravila EU o upravljanju zračnega prometa je treba posodobiti za povečanje učinkovitosti in izboljšanje nadzora, sicer napovedano povečanje letalskega prometa bo povzročila velike zamude.
Tisoče motenj popotniki obrazov in odpovedanih letov sreda kot francoski kontrolorji zračnega prometa stavke za drugi dan nad načrtom Evropske unije za posodobitev pravil, ki urejajo evropski zračni prostor.
Približno polovica rednih letov na letališča Charles de Gaulle v Parizu, so bili odpovedani zaradi stavke, letališče dejal.

EU-Asia