Fortescue ziet zijn kosten te laten vallen als China koopt meer ijzererts

Een potentiële koper, Australische spooroperator Aurizon Holdings Ltd, die wil haar steenkool vervoeren bedrijf uit te breiden naar ijzererts zijn, heeft publiekelijk verklaard dat het niet geïnteresseerd zijn in een minderheidsbelang in TPI.
Er wordt gespeculeerd dat de Chinese staalproducenten zouden geïnteresseerd kunnen zijn, hoewel niemand naar voren zijn gekomen. Fortescue’s tweede grootste aandeelhouder is staalconcern Hunan Valin Iron and Steel Group Co Ltd
“We zullen alleen doorgaan met die verkoop op voorwaarde dat we kunnen de volledige marktwaarde krijgen tegen voorwaarden die ons in staat te blijven om onze supply chain efficiënt en vrij te opereren,” Chief Executive Nev Macht vertelde verslaggevers.
De reacties komen als juni kwartaal gegevens van het bedrijf toont Fortescue is speedramp ijzererts productie sneller dan verwacht en het verlagen van kosten en kapitaaluitgaven, wat suggereert dat misschien niet meer onder druk om een ​​belang te verkopen om schulden af ​​te betalen.
“We zijn al in een zeer sterke positie wereldwijd vanuit kostenoverwegingen en onze focus op kostenbesparingen en kosteneffectiviteit ons blijven duwen die bocht,” zei Macht.
De prijs van ijzererts steeg met 4 procent vorige week en is een stijging van 13 procent tot dusver in juli, op weg naar zijn beste maand sinds december. De benchmark spotprijs <. Io62-cn> bedroeg $ 131,50 per ton.
Macht zei Fortescue had haar kassaldo van $ 700.000.000 tot $ 2200000000 upped op 30 juni, als gevolg van verbetering van de operationele kasstromen en een snelle daling van de kapitaaluitgaven als zijn expansie werk wind naar beneden.
Vroege donateurs Fortescue’s, Ian Cumming en Joseph Steinberg bij Amerikaanse beleggingsonderneming Leucadia National Corp, in juni zei Forrest heeft te veel macht over het bord.
“Zijn persoonlijkheid domineerde de FMG bestuur en de overige bestuurders waren meer geneigd om zijn voorbeeld te volgen als om de juiste hoeveelheid van het eigen vermogen, schulden, leverage en de snelheid waarmee uit te breiden, in tegenstelling tot onze meer conservatieve standpunten,” Cumming en Steinberg zei in een brief aan Leucadia aandeelhouders.
Fortescue ook de kosten gesneden door 18 procent in het laatste kwartaal en de prognoses ijzererts prijzen van $ 110 – $ 130 per ton voor de rest van 2014, zei Macht.
“Ze zijn niet gedwongen verkopers,” zei Ben Lyons, een fondsbeheerder bij ATI Asset Management, verwijzend naar de mogelijke verkoop van de infrastructuur activa.
Het is al een elektriciteitscentrale verkocht voor $ 300.000.000 en de helft van zijn belang in een mijnbouw-venture voor $ 190.000.000.
In december onthulde een plan om een ​​minderheidsbelang in de Pilbara Infrastructure (TPI) eenheid), die analisten schatten zou kunnen brengen in $ 4000000000 offload.
Sindsdien heeft de Australia dollar gedaald met ongeveer 14 procent, waardoor Fortescue’s bottom line van een gezonde boost.
Fortescue oprichter en voorzitter, Andrew Forrest, wordt verondersteld om een ​​onwillige verkoper van TPI als het biedt een uitlaatklep voor zijn erts om de lucratieve Chinese staalmarkt.
Fortescue toonde een 41 procent sprong in productie vorig boekjaar omdat het dichter bij een jaarlijkse rente van 155 miljoen ton aan het eind van december verhuisd. In de maand juni, het verscheept op jaarbasis van 120 miljoen ton, 5 miljoen ton boven de doelstelling dankzij verbeterde productieprocessen.
De infrastructuur activa omvatten 280 km van spoorlijnen en de toegang tot Port Hedland, het woord grootste ijzererts terminal.
SYDNEY, 23 Juli (Reuters) – Fortescue Metals Group Ltd is het voorspellen van een sterkere operationele marges in de komende maanden als ijzererts prijzen omhoog houden op een robuuste kopen van Chinese staalfabrieken.
Australië de derde grootste ijzererts mijnwerker zei ook dat het blijft in gesprek om een ​​deel van zijn begeerde haven en het spoorvervoer te verkopen in Australië, maar handhaafde het verkoopproces zou worden gesloopt als het niet een hoog genoeg prijs te krijgen.

EU-Asia