Fortescue vidi svoje troškove padaju kao što je Kina kupuje više željezne rude

Jedan potencijalni kupac, australski željeznički operater Aurizon Holdings Ltd, koji želi proširiti svoje poslovanje prevoza uglja uključiti željezne rude, je javno izjavio da nije zainteresiran za manjinskog udjela u TPI.
Špekulira se da su kineski proizvođači čelika mogla biti zainteresirana, iako nitko ne dolazi naprijed. Fortescuea drugi najveći dioničar je grupa čelika Hunan Valin Iron and Steel Group Co Ltd
“Mi samo će nastaviti s takvom prodajom uvjetom da možemo dobiti punu tržišnu vrijednost prema uvjetima koje nam omogućuju da i dalje rade svoj lanac opskrbe učinkovito i slobodno”, glavni izvršni Me Snaga novinarima.
Komentari dolaze kao tvrtke lipnja četvrtfinala podataka pokazuje Fortescue je intenzivirati proizvodnju željezne rude brže nego što se očekivalo, a smanjenje troškova i kapitalnih rashoda, što govori da možda više neće biti pod pritiskom da prodaju udjela za otplatu duga.
“Mi smo već u vrlo snažnu poziciju na globalnoj razini iz perspektive troškova, a naš fokus na smanjenje troškova i isplativosti nas i dalje gurati prema dolje da krivulja”, rekao je snaga.
Cijena željezne rude porasla 4 posto prošlog tjedna i do 13 posto do sada u srpnju, na putu prema svom najboljem mjesecu od prosinca. Benchmark spot cijena <. Io62-cn> iznosila 131,50 dolara po toni.
Snaga rekao Fortescue je povećao svoj saldo od strane 700 milijuna dolara na 2,2 milijarde dolara na dan 30. lipnja, što odražava poboljšanje operativne cashflows i brzo smanjenje kapitalnih izdataka kao i njegovih vjetrova proširenje svoga rada.
Fortescue je rano lobisti, Ian Cumming i Josip Steinberg, na američke investicijske tvrtke Leucadia National Corp, u lipnju je rekao Forrest je prevelik utjecaj preko odbora.
“Njegova osobnost dominirali FMG odbora i ostali direktori bili su skloniji slijediti svoje vodstvo na odgovarajući iznos glavnice, duga, poluge i brzina kojom se proširuju, za razliku od naših konzervativnim pogledima,” Cumming i Steinberg u pismu dioničarima Leucadia.
Fortescue i smanjiti troškove za 18 posto u posljednjem tromjesečju i prognoze željezne rude cijena od $ 110 – 130 dolara po toni za ostatak 2014, Snaga rekao.
“Oni nisu prisiljeni prodavači”, rekao je Ben Lyons, fond menadžer u ATI Asset Management, koji se odnosi na moguću prodaju infrastrukturnih imovine.
To je već prodao elektrane za 300 milijuna dolara, a pola svog udjela u rudarskom pothvat za 190 milijuna dolara.
U prosincu je predstavio plan za riješiti se manjinski udjel u svojoj Pilbara infrastrukture (TPI) jedinica), što analitičari procjenjuju mogao dovesti u 4 milijarde dolara.
Od tada, Australija dolar je pao za oko 14 posto, čime Fortescue je dno crta zdrav poticaj.
Fortescue osnivač i predsjednik, Andrew Forrest, vjeruje se nerado prodavatelj TPI jer pruža izlaz za rudaču unosan kineskih čeličnih tržištima.
Fortescue pokazali 41-postotni skok u proizvodnji prošle financijske godine kao što se približila na godišnjoj razini od 155 milijuna tona do kraja prosinca. U mjesecu lipnju, ga dostavljaju po godišnjoj stopi od 120 milijuna tona, 5 milijuna tona iznad ciljane zahvaljujući dobrim proizvodnim procesima.
U infrastruktura imovina uključuje 280 km od željezničkih linija i pristup Port Hedland, riječ je najveći željezne rude terminala.
SYDNEY, 23. srpnja (Reuters) – Fortescue Metals Group Ltd predviđa jače operativne marže u narednim mjesecima kao željezne rude cijena držite se na robusnom kupuju od kineskih čeličana.
Australija je treći najveći željezne rude Rudar Također je rekao da ostaje u pregovorima da proda dio svojih prestižni luke i željezničke operacije u Australiji, ali zadržao je proces prodaje će biti otpisan ako ne dobije dovoljno visoku cijenu.

EU-Asia