Fortescue veu els seus costos cauen com la Xina compra més mineral de ferro

Un comprador potencial, Australian operador ferroviari Aurizon Holdings Ltd, que vol expandir el seu negoci de transport de carbó per incloure mineral de ferro, ha declarat públicament que no està interessada en una participació minoritària en TPI.
S’especula que els productors d’acer de la Xina podrien estar interessats, encara que no s’han presentat. El segon major accionista de Fortescue és grup siderúrgic Hunan Valin Ferro i l’Acer Grup Co Ltd
“Només anem a procedir amb la venda sempre que puguem obtenir tot el valor de mercat en termes i condicions que ens permetin seguir per operar la cadena de subministrament eficient i lliure,” va dir el president executiu Nev energia als periodistes.
Els comentaris vénen com les dades del trimestre de juny de la companyia mostra Fortescue està augmentant la producció de mineral de ferro més ràpid del que s’esperava i la reducció de costos i despeses de capital, el que suggereix que pot no estar sota pressió per vendre una participació per pagar el deute.
“Ja estem en una posició molt forta a nivell mundial des d’una perspectiva de cost i el nostre enfocament en l’estalvi de costos i la rendibilitat ens segueixen empenyent cap avall la corba”, va dir Power.
El preu del mineral de ferro va augmentar un 4 per cent la setmana passada i és un 13 per cent en el que va de juliol, en direcció al seu millor mes des de desembre. El preu al comptat de referència <. Io62-cn> va situar en 131,50 $ la tona.
Power va dir Fortescue havia augmentat el seu saldo en efectiu per $ 700 milions a US $ 2,2 mil milions a l’30 de juny, el que reflecteix la millora dels fluxos de caixa operatius i una ràpida disminució de les despeses de capital com els seus vents treball d’expansió cap avall.
Primers partidaris de Fortescue, Ian Cumming i Joseph Steinberg a EUA la firma d’inversió Leucadia National Corp, al juny, va dir Forrest té massa gran sobre el tauler.
“La seva personalitat va dominar el tauler d’FMG i els altres directors estaven més inclinats a seguir el seu exemple pel que fa a la quantitat adequada de capital, deute, palanquejament i la velocitat a la que s’expandeixi, a diferència dels nostres punts de vista més conservadors”, Cumming i Steinberg va dir en una carta als accionistes Leucadia.
Fortescue també reduir els costos en un 18 per cent en l’últim trimestre i previsions de preus del mineral de ferro de de US $ 110 – $ 130 per tona per a la resta de 2014, va dir Power.
“No són els venedors forçats”, va dir Ben Lyons, un administrador de fons d’ATI Asset Management, en referència a la possible venda dels actius d’infraestructura.
Ja s’ha venut una central elèctrica per $ 300 milions i la meitat de la seva participació en una empresa minera per US $ 190 milions.
Al desembre es va donar a conèixer un pla per treure dades d’una participació minoritària en la seva infraestructura de Pilbara (TPI) de la unitat), que els analistes estimen que podria portar a $ 4 mil milions.
Des de llavors, el dòlar d’Austràlia s’ha reduït al voltant d’un 14 per cent, el que els resultats finals de Fortescue un impuls saludable.
Fundador i president Fortescue, Andrew Forrest, es creu que és un venedor reticent de TPI, ja que proporciona una sortida per al seu mineral als mercats xinesos d’acer lucratius.
Fortescue va mostrar un salt per cent de la producció 41 últim exercici, ja que es va acostar a una taxa anual de 155 milions de tones a finals de desembre. Al mes de juny, s’envia a una taxa anual de 120 milions de tones, 5 milions de tones per sobre de l’objectiu gràcies a la millora dels processos de producció.
Els actius d’infraestructura són 280 quilòmetres de línies de ferrocarril i l’accés a Port Hedland, de la paraula terminal més gran de mineral de ferro.
SYDNEY, 23 de juliol (Reuters) – Fortescue Metals Group Ltd és la previsió de marges operatius més forts en els propers mesos ja que els preus del mineral de ferro es sostenen en fortes compres de les acereries xineses.
La tercera minera de ferro d’Austràlia també va dir que segueix en converses per vendre una part de les seves operacions ferroviàries del port cobejats ia Austràlia, però va mantenir el procés de venda podria ser rebutjat si no aconseguir un preu prou alt.

EU-Asia