För klass av 2013, en kall dusch

McCullough tror att mycket av dagens ungdomar är “bortskämd, cosseted, avgudade på, helmeted, bubble-inslaget” och avskärmade från verkligheten. Han berättade för nyutexaminerade: “Klättra berget inte plantera din flagga, men att omfamna utmaningen, njuta av luften och skåda vyn Klättra den så att du kan se världen, inte så världen kan se dig.”.
Har haft förmånen att leverera en inledande adress, vid ett universitet i centrala Kalifornien, och jag hoppas en dag att leverera en annan. I själva verket vet jag redan vad jag vill säga.

Förra året, vid Wellesley High School i Massachusetts, David McCullough Jr, en engelsklärare på skolan och sonen till den Pulitzer Prize-vinnande historikern David McCullough, gav avslutningen tilltalar. Han knackade det ut i parken, och hans ord rest långt. Vad han hade att säga, var Amerika desperat att höra.

Inte mig. Jag skulle snarare säga våra framtida ledare vad de behöver höra. Här finns 10 provokativa råd att årets klass av högskola och akademiker skulle vara klokt att ta till hjärtat:
1) Glöm aldrig det, trots vad samhället har sagt till dig, du är inte speciell, som McCullough sade i sin examen tal. Världen inte kretsar inte runt dig. Och du får inte kännas rätt till någonting. Ingen är bättre än dig, men du är inte bättre än någon annan. Behandla alla med respekt, så länge de behandlar dig på samma sätt.
2) Följ din passion men vara öppen för tanken att din passion kan förändras och utvecklas under åren som du gör. Var inte rädd för att ändra kurs och gå i en annan riktning. Du är tillåtet att ha andra tankar, om vad du vill göra och hur du tänker tillbringa ditt liv.
3) Har dina föräldrar presentera sig för dig. Intervjua dem, och spela in den. Fråga dem om deras liv, och vilka berättelser eller lärdomar de vill dela med sina barnbarn. De gav dig livet, så det minsta du kan göra är att försöka förstå deras. När de är borta, kommer du vara glad att du gjorde.
4) Bryt ut ur din komfortzon. Gör vad du är mest rädd för. Undvik det som är lätt och förutsägbar. Resa i landet och världen. Träffa nya människor och strävar efter att se världen från sin utsiktspunkt. Håll nyfikna. Ställ frågor. Och aldrig sluta lära.
5) För er som väljer, eller har möjlighet, att gifta sig – och förhoppningsvis, en dag kommer ni alla vara – vem du väljer att gifta sig kommer att gå en lång väg mot att avgöra din framgång. Det är viktigare än examen från fina skolor. Människor kan antingen lyfta upp dig, eller sätta dig ner. Välj bra.
6) Inte bara acceptera misslyckande, men välkomnar det. Räkna med det. Lär av det. Behandla det som en värdefull erfarenhet av lärande. Kom ihåg, om du alltid få allt du vill, och åstadkomma allt du föresatt sig att göra, så har du misslyckats ändå. Eftersom du har satt dina mål för lågt.
7) Fråga myndighet och utmana dina övertygelser. Hoppa in i den offentliga debatten. Förlova. Demokrati är ett deltagande sport, du deltar, eller du får plockas isär. Det spelar ingen roll vad du tror. Det viktiga är att du trodde att din väg dit och kan förklara varför du tror det.
8) För dem som du som väljer, eller har möjlighet, att få barn, när du satt att höja dem, ge dem det enda de vill ha mest: din tid. Lär dem att vara produktiv. Men ännu viktigare, lära dem, genom exempel, att vara goda människor, som behandlar medmänniskor vänligt och med respekt.
9) När du går genom livet, var inte rädd för att ha höga förväntningar på dina barn, av andra, och dig själv. Det finns värre saker än att vara besviken för att någon inte fungerar som du hoppats. Som att ge upp på dem och inte förväntar sig mycket från början.
10) Slutligen, många år från nu, när du går till din vila, kommer din viktigaste prestation i livet inte de pengar du tjänat eller den framgång du haft. Det enda som kommer att bestå, och låt världen veta att du var här i första hand, är den inverkan du hade på andra människor. Gör det till en positiv.
Det var allt. Ta det eller lämna det. Alla njuter av komforten i ett varmt bad. Men ibland, vad som kallas för en kall dusch.

Så låt mig prova det på den klass av 2013. Prata med college professorer eller personalchefer eller arbetsgivare. Läs den forskning som sker på den så kallade tusenåriga generation, och du hittar massor av bevis på att McCullough var på rätt spår. De unga i dag har ofta tillbringat sina liv som omhuldas, tillgodoses och slippa stressen av att leva upp till förväntningarna. Folk brukar säga till dem bara vad de vill höra.

EU-Asia