Főiskolai végzettség tekinthető jobb befektetés, mint valaha

“Valószínűleg ezekben az időkben nincs jobb befektetés lehet, hogy, mint az oktatás. Megtérülési ráta sorrendben 10 és 15 százalék. Majd gondolkodni, hogy milyen más befektetés tudod, hogy ezekben a napokban, ahol kapsz egy hasonló mértékű vissza, “mondja.
De a statisztikák csak a történet fele. Vere rámutat arra, hogy bárki, figyelembe véve egy új képzési, jelentősége karrier célok nyilvánvaló követelmény.
“Ez több, mint csak arra, hogy a megbízólevél,” mondja. “Az ok a mértéke értékes, mert megtanultam valamilyen piacképes készség. Szóval azt hiszem, a fő hangsúlyt a” OK, mit akarok a karrier legyen, és milyen mértékben fog segíteni nekem elérni ezt a célt? inkább csak olyan mértékben önmagáért. ”
Az Egyesült Államokban például a visszatérés a főiskolai oktatás az ember 12,3 százalék (számítások nézett férfiak és a nők külön-külön). Ezzel szemben mintegy 6 százalékos hozam a tőzsdén.
Mérni ezt vissza, egy bizonyos összeget a pénzügyi költségek – mint a tandíj, nem a jövedelem, miközben tanul és a magasabb adókulcs, hogy együtt haladjon a bevétel növekedés – került összehasonlításra ellen összeget az előnyök, amelyek a növekvő jövedelmek és nagyobb biztonság a munkanélküliség ellen.
Miután diplomát a leginkább jutalmazták az Egyesült Államokban, még azután is, figyelembe véve a magas költségek. A jelentés megállapítja, hogy a nettó életpálya előnyeit megy egyetemre az USA-ban eléri a 365.000 $ a férfiak.
Míg a diplomát még mindig jó befektetés a más országokban, sehol az előnyök annyira jó, mint az USA-ban
Magasabb adókulcsok csökkentése a hozamok néhány országban, Schleicher mondja. Dániában, ahol adókulcsok néhány, a legmagasabb a világon, a főiskolai diplomával csak akkor segít az ember szert egy további $ 73.000 egy életen át.
“Láthatjuk, hogy az Észak-Európában, van még bér tömörítés. Ez a kormány alapvetően a pénzt azoktól, akik valóban magasan képzett és keresni egy csomó” Schleicher mondta.
Olyan helyeken, mint Dél-Korea és Japán, férfi munkavállalók számíthat arra, hogy körülbelül egy extra $ 150,000-től megy egyetemre. Ezek az országok elmaradnak az USA-ban csak azért, mert a munkáltatók nem a szokott dishing zsír paychecks szerint Schleicher.
Ennek ellenére, a megtérülési ráta nagyobb, mint a legtöbb pénzügyi befektetés, valamint az előny úgy tűnik, hogy egyre nagyobb eredményeként a pénzügyi válság, a jelentés szerint.
“Van egy nagyobb prémium jobb képességek. És az emberek, akik fizetnek az ára ennek a az alacsony képzettségű, mert ez a munka egyre kiszervezett, hogy digitalizált, egyre automatizált. És a válság felerősítette, hogy a” Schleicher mondta.
Bővebben: A legjobb munkahely, hogy a 2013-ban
A másik magyarázat, hogy miért a főiskolai diplomával sokkal értékesebb egy gazdasági válság a vállalatok szűk le jelöltünk, mondja James Vere, közgazdász, a University of Hong Kong, aki kutatott kereseti mobilitást.
Válság idején még sokkal több pályázó megüresedett, és amikor a cég azzal a helyzettel szembesülnek a sok pályázó csak egy vagy két megüresedett, az általuk használt szűrési szabályokat, hogy kiszűrje a jelöltek, Vere mondja.
“És az egyik legelső szűrés szabályok” Megvan a diploma? ” És ha a gazdaság válságban van, és nem kell a diploma, akkor nem is teszi, hogy az interjú sokszor. ”
A globális pénzügyi válság tette főiskolai fontosabb, mint valaha a figyelem személyi jövedelemadó, egy új tanulmány szerint a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési talált.
A különbség a jövedelmek között, az alacsony és a magasan képzett nőtt 2008-2011, a jelentés szerint, amely elsősorban nézett tag OECD országokban.
Azok számára, ingadozó a törekvés a főiskolai diplomával, az adatok világos, mondja Andreas Schleicher, az oktatási igazgatóság az OECD.

EU-Asia