Firefox es fica en el negoci de telèfons intel · ligents

Els primers telèfons Firefox OS són pràctics, no cridaner, però la companyia espera que la combinació de baix preu i ecosistema obert farà que sigui un èxit moderat.
“Els consumidors en realitat no saben o es preocupen massa sobre el que hi ha sota el capó”, va dir Eich. “Ells volen una cosa que té una marca de la seva confiança … un bon preu i una cosa que els satisfaci de les aplicacions. Aquesta és una molt curta llista de verificació.”
El ZTE obert i Alcatel OneTouch Foc són telèfons molt bàsics amb pantalles de 3,5 polzades, característiques de nivell d’entrada i etiquetes atractivament tarifa més barata. Telefónica vendrà ZTE obert a Espanya a partir 2 juliol per 69 euros, o al voltant de $ 90.
Societat sense ànim de lucre Mozilla està tractant de sacsejar als ecosistemes d’aplicacions tancades típiques amb el sistema operatiu Firefox. Construït amb els estàndards web oberts, que serà d’interès per als prop de 8 milions de desenvolupadors web que poden saltar a la dreta i començar a crear HTML 5 aplicacions per als telèfons.
No hi ha una línia de temps per quan el telèfon arribarà als Estats Units. Per ara, Mozilla se centra en els mercats emergents, com Espanya, Polònia, Colòmbia, Veneçuela i, finalment, el Brasil, on un iPhone és prohibitiu per a la majoria de la gent.
“Per a molts dels usuaris, aquest serà el primer smartphone que comprarien”, va dir Chris Lee, que encapçala l’equip de producte del Firefox OS.
Firefox OS està desplegant en llocs on una part significativa de la població segueixen utilitzant els telèfons amb funcions.
Llegeix diu que aquesta versió és només un punt de partida. La companyia espera que els desenvolupadors crear interfícies personalitzades per als dispositius que imiten el que la gent agrada d’Android o Windows Phone, o fins i tot completament nova presa en les pantalles de telèfons intel · ligents habituals.
Firefox OS ja compta amb algunes de les aplicacions més populars, com Twitter i Facebook, així com una aplicació de mapes impulsat per Nokia Here.
Les funcions del telèfon incorporat en habituals s’inclouen per fer trucades telefòniques, enviar missatges de text i navegar per la web. Nous HTML 5 aplicacions estaran disponibles al mercat Mozilla després de ser examinats per la seguretat, però Mozilla no serà llançant aplicacions per contingut.
Un nou sistema operatiu per a telèfons intel · ligents s’uneix a la topada.
Mozilla va llançar un telèfon amb el nou Firefox US a Espanya el dilluns, unint principals sistemes operatius mòbils Android i iOS, així com els actors més petits de Windows Phone i Blackberry.
Contractes de serveis plurianuals que poden reduir el cost d’un telèfon intel · ligent no són tan comuns i costosos telèfons de gamma alta com l’iPhone o el Galaxy S-sèries estan fora del seu abast.
Dispositius Android barats estan disponibles, però en un esdeveniment a San Francisco anunciant el llançament, Mozilla CTO Brendan Eich assenyalar que la majoria dels que estan corrent Gingerbread, una versió antiga del sistema operatiu Android. Eich també va dir que la companyia era realista sobre els seus objectius.
“No apuntem alt i xocar contra la fortalesa d’Apple i Google fortalesa”, va dir Eich.
Pel que fa al disseny, el sistema operatiu Firefox manté increïblement senzill i intuïtiu per atraure nous usuaris de telèfons intel · ligents. La pantalla principal actual és molt similar a la de l’iPhone, amb un quatre per quatre quadrícula d’icones i un moll per a les aplicacions més utilitzades al llarg de la part inferior de la pantalla.

EU-Asia