Fi sobre espiral deflacionista del Japó

El panorama econòmic més brillant es deriva en gran part dels esforços de reforma iniciats pel primer ministre Shinzo Abe – un conjunt de polítiques sobrenomenat “Abenomics.”
Com a part d’una estratègia de tres pilars anunciada al gener, el Japó ha incrementat la despesa del govern i el banc central del país està injectant diners en l’economia en una escala massiva.
En el seu panorama econòmic anual, els projectes dels preus de consum japonesos OCDE començaran augment modestament a finals d’aquest any, amb la taxa d’inflació arriba al 2,4% a finals de 2014.
“Flexibilització monetària agressiva va poder veure la deflació donar pas a la inflació subjacent moderadament positiva al Japó”, va dir l’informe.
A la recessió tan recent com l’any passat, l’economia del Japó va créixer a una taxa anual del 3,5% en els tres primers mesos de 2013, molt més ràpid que el 2.7% esperat pels analistes.
Robusta recuperació econòmica del Japó aquest any podria posar fi a una espiral deflacionista que ha soscavat el creixement d’uns 14 anys, segons l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE).
LLEGIR: Japó: És Abenomics feina?
S’espera que la taxa d’inflació del 2% i posar a fi a una tendència a la baixa en els preus al consumidor que s’ha mantingut durant 14 anys, el que soscava la confiança empresarial i del consumidor en la tercera economia més gran del món.
“Al Japó, el principal risc és que la posició fiscal insostenible eventualment afectar els mercats financers i provocar una crisi de confiança”, va dir l’informe.
“Amb el que la ràtio de deute a nivells segurs enfront dels seus màxims actuals serà excepcionalment difícil.”
Els moviments han donat lloc a una concentració en l’índex borsari Nikkei i ADeslice del ien que ha fet el Japó corporatiu més competitiu a l’estranger.
També van prometre són les reformes estructurals com ara l’augment de la participació de les dones en la força laboral.
LEA: Can ‘Womenomics’ Aturada Japó?
“Com a reflex d’un enfocament polític determinat, el panorama econòmic ha canviat notablement al Japó en els últims mesos”, va dir l’informe.
No obstant això, l’OCDE adverteix que la recuperació econòmica del Japó estava “envoltat d’incertesa” determinats nivells del país de deute, que ascendeix a més del 200% del producte intern brut (PIB).

EU-Asia