Fed rethinks κινούνται επιτρέπει στις τράπεζες να διαπραγματεύονται φυσικά εμπορεύματα

Η Federal Reserve έχει γενικά επέτρεψε στις τράπεζες να διαπραγματεύονται στις περισσότερες μεγάλες αγορές εμπορευμάτων, εφόσον υπάρχει ένα παρόμοιο συμβόλαιο μελλοντικής εκπλήρωσης για το εμπόρευμα, το οποίο σημαίνει ότι ρυθμίζεται από την Commodity Futures Trading Επιτροπής. Το αργό πετρέλαιο και βενζίνη, για παράδειγμα, επιτρέπεται, αλλά σιδηρομετάλλευμα δεν είναι.
Δήλωση της Παρασκευής τίθεται εν αμφιβόλω.
Ενώ κάποιες ομάδες καταναλωτών έχουν επικρίνει την κυριαρχία ότι οι τράπεζες μπορούν να ασκήσουν στις αγορές βασικών προϊόντων από την ιδιοκτησία βασικά κομμάτια της υποδομής, δεν είναι σαφές πόσοι θα υποστηρίξει αποκλείοντας από τη διαπραγμάτευση εμπορικές αγορές εξ ολοκλήρου.
“Θέλω να έχουν φυσική επιχείρηση επειδή διαδραματίσει θετικό ρόλο στην επιχείρηση για την ισορροπία με την παροχή χρηματοδότησης”, δήλωσε ένας ανώτερος στέλεχος στην αγορά των μετάλλων.
“Η Federal Reserve παρακολουθεί τακτικά τις δραστηριότητες των βασικών προϊόντων των εποπτευόμενων επιχειρήσεων και την αναθεώρηση του 2003 διαπίστωση ότι ορισμένες δραστηριότητες των βασικών προϊόντων είναι συμπληρωματικές με οικονομικές δραστηριότητες και ως εκ τούτου επιτρέπεται για τις εταιρείες τραπεζικών συμμετοχών,” η Federal Reserve είπε σε μια ηλεκτρονική δήλωση. Ένας εκπρόσωπος αρνήθηκε να επεξεργαστεί ή να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με την κλίμακα ή το χρονοδιάγραμμα της επανεξέτασης.
Πρόκειται για την πρώτη δημόσια δήλωση της Fed σχετικά με το θέμα, δεδομένου ότι για πρώτη φορά στο φως σε μια έκθεση του Reuters το 2012. (Full story: http://link.reuters.com/xer86s)
Οι μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές αλουμινίου έχουν κατηγορήσει τις τράπεζες για την ενίσχυση των τιμών του μετάλλου μέσω του ελέγχου τους London Metal Exchange αποθήκες, που άργησαν να παραδώσει μετάλλου σε πελάτες, ενισχύοντας τα ασφάλιστρα για τη σωματική μέταλλο και κερδίζοντας μεγάλα κέρδη για το μίσθωμα για την αποθήκευση του μετάλλου.
Ένα Goldman Sachs εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση της Fed. Εκπρόσωποι JPMorgan και Morgan Stanley δεν ανταποκριθεί άμεσα στο e-mail που αναζητούν σχόλιο.
Phibro ήταν η πρώτη που
Η δήλωση αναφέρεται σε μια επιστολή του 2003 ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ εξέδωσε την Citigroup, που ζητούν άδεια από την Fed να επιτρέψει Phibro μονάδας – που αποκτήθηκε το 1998 – για να συνεχίσει τη δραστηριότητά της σε φυσικές αγορές ενέργειας.
Σύμφωνα με το νόμο Gramm-Leach-Bliley τροποποίηση της BHC, οποιαδήποτε μη ρυθμιζόμενη τράπεζα που μετατρέπει την εκμετάλλευση κατάσταση της εταιρείας μετά το 1999 θα επιτρέπεται να συνεχίσουν να κατέχουν και να επενδύσουν σε περιουσιακά στοιχεία, εφ ‘όσον τους πραγματοποιήθηκε πριν από το 1997. Οι τράπεζες υποστηρίζουν ότι οι δραστηριότητές τους είναι “ιστορικές”, ή ότι είναι απλά επενδύσεις εμπορική τραπεζική.
Δεν είναι σαφές ότι το επιχείρημα αυτό θα κρατήσει ψηλά κάτω από την εντατικοποίηση πολιτική πίεση, με τις ανησυχίες ότι «too big to fail” οι τράπεζες δεν θα πρέπει να λαμβάνουν επιπρόσθετους κινδύνους, όπως π.χ. κινητών δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου ή μονάδες ηλεκτροπαραγωγής λειτουργίας.
“Επανεξέταση επέκταση της Wall Street σε εμπορικές δραστηριότητες είναι ουσιαστική,” γερουσιαστής Sherrod Brown, ένας Δημοκρατικός από το Οχάιο, είπε σε μια δήλωση. «Το Κογκρέσο, οι ρυθμιστικές αρχές και το κοινό πρέπει να καταλάβουν τι έχει συμβεί στα 14 χρόνια από τότε που οι οικονομικές πύλες άνοιξαν, και να επανεξετάσει το τι θέλουμε να κάνουμε τις τράπεζες,”
Τέσσερις του Κογκρέσου των ΗΠΑ έγραψε στον πρόεδρος της Federal Reserve Ben Bernanke στις 27 Ιουνίου εκφράζουν την ανησυχία τους για το θέμα και ζητώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θέση της Fed.
Η δήλωση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων πολιτικών και των καταναλωτών έλεγχο του ρόλου της Wall Street στις αγορές εμπορευμάτων, εν μέσω καταγγελιών σχετικά με την ιδιοκτησία των μετάλλων αποθήκες και τα πρόστιμα ρεκόρ έναντι Barclays (BARC.L) και ενδεχομένως JPMorgan πέρα ​​από τους ισχυρισμούς ότι χειραγωγείται αμερικανικές αγορές ενέργειας.
Την Τρίτη η Γερουσία Επιτροπή Τραπεζών διοργανώνει πρώτη ακρόαση για το θέμα, ρωτώντας εάν οι τράπεζες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, οι αποθήκες και τα διυλιστήρια πετρελαίου.
“Θα πρέπει να αισθάνεται κάποια πίεση για το θέμα αυτό, αν έχετε αισθάνθηκε υποχρεωμένη να προβεί σε δημόσια δήλωση», είπε ο Saule Omarova Αναπληρωτής Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill School του νόμου, ο οποίος θα εμφανιστεί κατά την ακρόαση.
“Είναι αυτοί που χρησιμοποιούν αυτή την ευκαιρία στην πραγματικότητα αναθεωρήσει ολόκληρη τη θέση των τραπεζών σε φυσικές αγορές εμπορευμάτων;”
Δεδομένου ότι οι τιμές των βασικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά την τελευταία δεκαετία, μια σειρά από παγκόσμιες επενδυτικές τράπεζες που είχαν συσσωρευτεί στην αγορά, πιέζουν την πρώην δυοπώλιο της Goldman και Morgan. Στο αποκορύφωμά τους πριν από μερικά χρόνια, τα έσοδα στον τομέα έφθασε περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Δεν είναι ακόμη σαφές σε ποιο βαθμό αυτή την κριτική πρόκειται να πάει», είπε ο Omarova. “Πρόκειται να κάνει μια μεγάλη αλλαγή σε ό, τι από όπου και αν επιτρέπεται να κάνουμε, ή θα λένε ότι η απόφαση να αφήσει τράπεζα εταιρείες χαρτοφυλακίου αρχίσουν να διαπραγματεύονται σε φυσικά εμπορεύματα πριν από 10 χρόνια ήταν η σωστή;”
Αλλά πιέσεις έχουν τοποθετηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές πατάξει την διαπραγμάτευση για ίδιο λογαριασμό, τα νέα μέτρα του κεφαλαίου περιορίζουν τα χαρτοφυλάκια συναλλαγών και τα καλύμματα μπόνους συρρικνωθεί.
Τα έσοδα των εμπορευμάτων από τις κορυφαίες επενδυτικές τράπεζες μειώθηκε σε περίπου 6000 εκατομμύρια δολάρια το 2012, συμβούλους Συνασπισμός εκτιμάται.
Ενώ οι τράπεζες παράγουν πολύ από ότι τα έσοδα από διαπραγμάτευση παραγώγων – που πωλούν ευρετήρια σε επενδυτές ή αντιστάθμισης των τιμών για μια εταιρεία πετρελαίου – πολλοί έχουν ψάξει βαθιά μέσα φυσικές αγορές, προκειμένου να έχουν καλύτερη πληροφόρηση σχετικά με τις αγορές, να αποδώσουν τις θέσεις τους ή να προσφέρουν περισσότερες επιλογές στους πελάτες .
Για παράδειγμα, πολλές τράπεζες που συμμετέχουν στο καθεστώς «προσφοράς και παραλαβής” με τα διυλιστήρια, την παροχή αργού πετρελαίου στο εργοστάσιο και στη συνέχεια πωλούν βενζίνη ή ντίζελ στην αγορά.
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι “αναθεώρηση” ένα ορόσημο απόφαση του 2003 ότι η πρώτη επιτρέπονται ελεγχόμενες τράπεζες στο εμπόριο φυσικές αγορές εμπορευμάτων, όπως δήλωσε την Παρασκευή, μια κίνηση που μπορεί να στείλει νέα κρουστικά κύματα μέσω Wall Street.
Ενώ είναι γνωστό ότι η Fed εξετάζει εάν πρέπει ή όχι να επιτρέψει στις τράπεζες συμπεριλαμβανομένης της Morgan Stanley (MS) και η JPMorgan (JPM) να συνεχίσει να κατέχει περιουσιακά στοιχεία συναλλαγών, όπως οι δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου ή μέταλλα αποθήκες, μία πρόταση δήλωση της Παρασκευής δείχνει ότι είναι, επίσης, επανεξετάζοντας το πλήρες φάσμα των δραστηριοτήτων των τραπεζών σε φυσικές αγορές, οι οποίες βοηθούν παράγουν κέρδη δισεκατομμυρίων.
Ήταν η πρώτη τράπεζα να ζητήσει την άδεια σύμφωνα με την Τράπεζα Holding Company Act (BHC Act) – η οποία απαγορεύει κατά κανόνα οι τράπεζες από τη συμμετοχή σε μη χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες – για το εμπόριο φυσικά εμπορεύματα παρά μόνο παράγωγα χαρτί. Ένα άλλο ντουζίνα τράπεζες ακολούθησαν, με την Fed δίνει όλο και μεγαλύτερη ευχέρεια για το πώς, τι και όπου θα μπορούσαν να το εμπόριο.
Δεδομένου ότι η μετατροπή σε τράπεζα εταιρείες χαρτοφυλακίου κατά την κορύφωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, η Goldman Sachs και η Morgan Stanley έχουν επίσης υπόκεινται στους κανόνες της εταιρείας χαρτοφυλακίου – αλλά μέχρι τώρα, η εστίαση της Fed ήταν πιστεύεται ότι είναι στην ιδιοκτησία των περιουσιακών στοιχείων.

EU-Asia