Fed ponovno promisi presele igrač banke za trgovinu fizičke roba

Fed je općenito dozvoljeno banke za trgovinu u većini velikih robnih tržišta, tako dugo dok postoji slična futures ugovor za robu, što znači da je regulirano Trgovinskog Robnih futures komisije. Proizvodnja sirove nafte i benzina, primjerice, dopušteno, ali nije željezne rude.
Petak izjava poziva da u pitanje.
Dok su neke skupine potrošača kritizirala utjecajem da banke mogu vršiti na robnim tržištima posjedovanje ključne dijelove infrastrukture, nejasno je koliko će ih podržavaju zabranu na trgovanje komercijalnim tržištima cijelosti.
“Želim im da imaju fizički posao jer oni igrati pozitivnu ulogu u poslovanju na ravnotežu osiguravajući financiranje”, rekao je jedan viši izvršni na tržištu metala.
“Fed redovito prati roba aktivnosti nadzora tvrtki, a ispituje se 2003 odlučnost da određena roba aktivnosti su komplementarne financijske aktivnosti, a time i dopuštena za bankovne holding tvrtke,” Fed je rekao u izjavi slati e-poštom. Glasnogovornik je odbio elaborirati ili dati bilo kakve podatke o razmjerima ili vremena za preispitivanje.
To je Fed prvi javni iskaz o tom pitanju jer je prvi put došao na vidjelo u izvješću Reutersa u 2012. (Full priča: http://link.reuters.com/xer86s)
Veliki industrijski potrošači aluminija optužili obalama povišenje cijene metala kroz njihovu kontrolu London Metal Exchange skladišta, koja su sporo dostaviti metal klijentima, jačanje premije za fizičke metala i zarađivati ​​veliki profit na najam za pohranu metala.
Glasnogovornik Goldman Sachs odbio je komentirati izjavu Fed. Glasnogovornici JPMorgan i Morgan Stanley nije odmah odgovoriti na poruke e-pošte traže komentar.
PHIBRO je prva u
Izjava se odnosi na 2003 pismu koje Fed izdao Citigroup, koji je tražio dozvolu od FED-a kako bi se omogućilo njegovo Phibro jedinice – stekla 1998 – nastaviti trgovati u tjelesnim energetskim tržištima.
Pod Gramm-Leach-Bliley dopuni BHC, bilo neregulirane banke koji se pretvara u holding tvrtka status nakon 1999 će biti dopušteno da i dalje posjeduju i ulagati u imovinu, dokle god su ih održati prije 1997. Banke su tvrdili da su njihove aktivnosti “grandfathered” u, ili da su jednostavno trgovački bankarstva investicije.
Nije jasno je da je argument će držati pod intenziviranja političkog pritiska, s zabrinutost da je “prevelika da ne” banke ne treba da uzimaju dodatne rizike kao što su pokretne tankera nafte ili operativnim elektrana.
“Pregled Wall Streeta ekspanzije u komercijalne aktivnosti je bitno”, senator Sherrod Brown, demokrat iz Ohia, navodi se u priopćenju. “Kongres, regulatori i javnosti trebaju shvatiti što se dogodilo u 14 godina jer su financijski ustave su otvorena, i razmotriti što želimo učiniti, banke”
Četiri Američki kongresnici pisao predsjednik Federalnih rezervi Ben Bernanke je 27. lipnja izrazio svoju zabrinutost o pitanju, i molba za više informacija o FED-poziciji.
Ta izjava dolazi u trenutku sve većih političkih i potrošača povećalom Wall Streetu ulogu u robnim tržištima usred pritužbi vlasništvu metala skladišta i rekordnim kaznama protiv Barclaysa (BARC.L) i potencijalno JPMorgan zbog navoda da su manipulirani američkih snaga tržišta.
U utorak Senat Bankarstvo odbora drži svoje prvo ročište o tom pitanju, pita da li bi banke trebale biti dopušteno da kontroliraju elektrane, skladišta i uljare.
“Oni se moraju osjećati određeni pritisak na tom pitanju, ako ste osjećali su prisiljeni izdati priopćenje za javnost,” rekao je Saule Omarova izvanredni profesor prava na Sveučilištu Sjeverne Karoline u Chapel Hillu Pravnog fakulteta, koji će se pojaviti na ročištu.
“Jesu li oni koriste ovu priliku da u stvari pregledati cijelu položaj banaka u fizičkim tržištima roba?”
Kao cijene roba porastao tijekom posljednjih deset godina, niz globalnih investicijskih banaka navalili na tržištu, pritisak na bivšu duopol za Goldman i Morgan. Na svom vrhuncu prije nekoliko godina, prihodi u sektoru postigli su neki 15 milijarde dolara.
“To još nije jasno koliko ova recenzija će ići”, rekao je Omarova. “Jesu li oni će napraviti veliku promjenu na ono što oni za to ovlašten, ili će oni kažu da je odluka na to da bankovni holding tvrtke početi trgovati u fizičkom roba tijekom 10 godina bila je točna?”
No, pritisci su montirani u posljednjih nekoliko godina, kao regulatori slamanje vlasničkih trgovanje, novi kapitalni mjere ograničiti trgovanje knjige i bonus kape smanjiti.
Robne prihod od najboljih investicijskih banaka pala na oko 6 milijarda dolara u 2012, konzultanti procjenjuju koalicija.
Dok banke stvaraju velike količine tog prihoda od trgovanja derivatima – prodaje indekse za investitore ili hedging cijene za naftne tvrtke – mnogi su zaronili duboko u fizičkim tržištima kako bi dobili bolje informacije o tržištima, utjecati na njihove stavove i nude više mogućnosti za klijente .
Na primjer mnoge banke su uključeni u “ponude i offtake” aranžmana s prerađivača, pružajući sirovu naftu na biljke, a zatim prodaje benzina ili dizela na tržištu.
Američki Fed “pregleda” reper 2003 odluku da se prva dozvoljeni regulirane banke za trgovinu fizičkim tržištima roba, što je u petak, što je potez koji može poslati nove udarne valove kroz Wall Streetu.
Iako je dobro poznato da Fed razmišlja hoće li ili ne dopustiti bankama uključujući Morgan Stanley (MS) i JPMorgan (JPM) nastaviti posjedovanje imovine za trgovanje kao i naftnih spremnika ili metala skladišta, u petak jednu rečenicu izjava sugerira da je također promišljanje puni opseg aktivnosti banaka u fizičkim tržištima, koji pomažu generirati milijarde u dobiti.
To je prva banka tražiti dozvolu pod Bank Holding Company zakona (Zakon BHC) – koji inače zabranjuje banke od angažiranja u ne-financijskih aktivnosti – za trgovinu fizičke roba, a ne samo papir derivati. Još desetak banaka slijedili odijelo, s Fed daje više slobode i više o tome kako, što i gdje su mogli trgovati.
Od prelaska na bankovne holding tvrtke u jeku financijske krize, Goldman Sachs i Morgan Stanley također su bili predmet Holdingom pravila – ali do sada, Fed-a fokus je vjerovao da se na njihovom vlasništvu imovine.

EU-Asia