Falling rupij pritiska na RBI na 2 milijardi $ dolga prodajo

Medtem pa se je pohod v kratkoročnem interesu praktično zaprli trg v poslovnih obveznic in kratkoročnih obveznic, ki se uporabljajo prek katerega podjetja in banke dvig kratkoročnih sredstev.
Rupija trgovalo v četrtek ob 59.75/76, nedaleč od svojega zaključka 59.89/90 v ponedeljek pred ukrepih RBI je.
Donosi so poskočila z 10-letno referenčno obveznico do 51 bazičnih točk od ponedeljek, medtem ko je Nifty padel za 0,8 odstotka od takrat. Tuji vlagatelji so prodali tudi več kot 215 milijonom dolarjev dolga in zalog v zadnjih dveh dneh.
Ukrepi RBI je poslala donosov obveznic skokovita, dvig tveganje, da se bo dolg prodaja četrtkov za posledico odmik med ICB in investitorji nočejo izpolniti svojih pričakovanj cen.
“Kar je pomembno, je donos na kateri je ponujena. Medtem ko je RBI ne razkrijejo, kje je potreba, je seveda jasno, da je višji od tistega, kar RBI so lahko ponudi,” je dejal Jyotheesh Kumar, izvršni podpredsednik podjetja HDFC vrednostnih papirjev v elektronskem sporočilu strankam v četrtek.
“Prijatelji, cene so višje glavo … ne pustite spin doktorji vlade vam hypnotise da mislijo, da so višje stopnje le začasno,” je dodal Kumar.
Če prodaja ne dosega, lahko centralna banka je treba uporabiti druge ukrepe, da odteče rupija likvidnost odvrniti špekulante glede na valuto, še naprej vzbuja skrb zaradi poškodb na gospodarstvo, ki raste na desetletje nizke za 5 odstotkov.
Nepričakovani ukrepi ponedeljek je po RBI pozvani, nekateri ekonomisti zmanjšati svoje napovedi gospodarske rasti in potegnil opozorila, da bi lahko maščevala za odganjanje off tuje naložbe.
“(ICB je) nepričakovana zaostrovanja denarne politike lahko tudi stabilizacijo rupij v prihodnjih tednih, lahko pa se izkaže za zelo negativno za javne finance in gospodarstvo,” je dejal Credit Agricole v pojasnilu z dne sredo.
Uradno seznanjeni z razmišljanjem RBI je dejal centralna banka priznala, da bi bilo zapleteno uravnoteženje ciljev za uspešno rezultat v prodajo dolga, ki se izvaja preko operacij na odprtem trgu.
“To sta dve različni cilji. Ukrepi so bili denarni upravljanja, ki so bili namenjeni omejevanju likvidnosti. Čeprav je upravljanje dolga približno stroškovno učinkovito povečanje dolga,” je za Reuters povedal uradnik, zmanjšuje mogoče identificirati.
“OMO bo vaja monetarno upravljanje, ki je drugačen od cilja upravljanja dolgov,” je dejal uradnik.
OMOs so nakupi obveznic ali prodaje s strani centralne banke iz svoje zaloge, da dodajo ali odtok denarja in nimajo stroškovnih posledic za vlado, daje ICB več manevrskega prostora na oblikovanje cen.
Na dražbah tedenskih obveznic, izvedenih v imenu vlade pa bi RBI varčnejši plačuje preveč zanimanja. V sredo je zavrnil vse ponudbe, v 2 milijard dolarjev v imenu vlade prodajo zakladnih menic.
“Ključno je, da ne obravnava temeljno vprašanje zunanjega neravnotežja Indije. Zagotovila je Indija manj privlačne za tuje vlagatelje in lahko zmanjšajo prilivov portfeljskih potrebne, da bi zapolnili (tekoči račun) vrzel.”
Rupija bil blizu temu, da izgubi vse dobiček iz leta RBI začela obrambo valute, s stiskanjem likvidnosti in povečanje kratkoročne cene, pritisk na banke, da sprejme plačujejo višje donose na svoji 2 milijardi $ dolga prodajo kasneje v četrtek.
Reserve Bank of India je posledica prodal 120 milijard rupij preko operacij odprtega trga kot del svoje tri Vile načrt predstavljen pozno v ponedeljek, odteče denar na trgu za podporo rupij, ki je izgubila skoraj 10 odstotkov v primerjavi z dolarjem, saj začetek maja.

EU-Asia