Falling rupier sätter press på RBI på $ 2000000000 skuld försäljning

Samtidigt har vandra i korta räntor stängde nästan ned marknaden för kommersiella obligationer och kortfristiga begagnade obligationer genom vilka företag och banker höja kortfristiga medel.
Den rupier handlas på torsdag kl 59.75/76, inte långt från sin nära av 59.89/90 på måndag innan RBI: s åtgärder.
Obligationsräntorna har stigit, med 10-års benchmark obligation upp 51 punkter sedan måndagen, medan Nifty har fallit 0,8 procent sedan dess. Utländska investerare har också sålt mer än $ 215 MSEK skuld och bestånd under de föregående två dagarna.
Den RBI: s åtgärder skickade obligationsräntorna svallande, lyfta risken att torsdagens skuld försäljning kommer att resultera i en stand-off mellan RBI och investerarna ovilliga att uppfylla sina prisförväntningar.
“Vad som är viktigt är att avkastningen på vilken det är som erbjuds. Medan RBI inte framkommit, där efterfrågan är, är det naturligtvis klart att det är högre än vad den RBI kan ha erbjudit,” sade Jyotheesh Kumar, vice vd på HDFC Securities i ett mejl till kunder på torsdagen.
“Vänner, priserna är på väg högre … låt inte nyhetsfrisörer av regeringen hypnotisera dig att tro att de högre priserna är bara tillfälliga,” Kumar tillsattes.
Om försäljningen faller kort, kan centralbanken behöva ta till andra åtgärder för att dränera rupier likviditet för att avskräcka spekulanter mot valutan, ytterligare upphov till oro över skador på en ekonomi växer på ett decennium låg på 5 procent.
Måndagens oväntade åtgärder från RBI föranledde vissa ekonomer att minska sina ekonomiska tillväxtprognoser och drog varningar om att det kan slå tillbaka genom att skrämma bort utländska investeringar.
“Den (RBI) oväntade penningpolitiska åtstramning väl kan stabilisera rupier under de kommande veckorna, men de kan vara mycket negativt för de offentliga finanserna och ekonomin,” Credit Agricole sade i en anteckning daterad onsdag.
En tjänsteman förtrogen med RBI tänkande sade centralbanken medgav att det skulle vara svårt att balansera mål att uppnå ett lyckat resultat i skulden försäljning, skall genomföras genom en öppen marknad operation.
“Det är två olika mål. Åtgärderna var monetär förvaltning, som syftar till att stävja likviditeten. Medan skuldförvaltning handlar om att höja skulden kostnadseffektivt,” den officiella Reuters, minskande identifieras.
“Omo blir en monetär hantering övning som skiljer sig från skuldförvaltning mål,” sade tjänstemannen.
Tioner som är obligationer inköp eller försäljningar av centralbanken från eget lager för att lägga till eller dränera pengar och inte har kostnadseffekter för regeringen, vilket ger RBI större frihet i prissättningen.
Vid vecka obligationer auktioner som genomförs på uppdrag av regeringen, skulle dock RBI vara mer uppmärksam på att betala för mycket intresse. På onsdagen avvisade det alla bud i ett 2 miljarder dollars försäljning av statsskuldväxlar på uppdrag av regeringen.
“Avgörande så löser den inte den grundläggande frågan om Indiens externa obalansen. Det har gjort Indien mindre attraktivt för utländska investerare och kan minska portföljinvesteringar som behövs för att ansluta (bytesbalansen) gap.”
Den rupier var nära att förlora alla vinster som gjorts sedan RBI lanserat ett försvar av valutan genom att klämma likviditet och höja korträntorna, sätta press på banken att acceptera att betala högre avkastning på sin $ 2000000000 skuld försäljning senare på torsdagen.
Reserve Bank of India beror på att sälja 120 miljarder rupier via öppna marknadsoperationer som en del av dess tre stift planen presenterades sent på måndagen att dränera pengar från marknaden för att stödja rupier, som har tappat nästan 10 procent mot dollarn sedan startar i maj.

EU-Asia