Falling rúpia nyomást gyakorol RBI közel 2 milliárd dollár adósság értékesítés

Eközben a kirándulás a rövid távú kamatlábak gyakorlatilag leállt a piac a kereskedelmi kötvények és a rövid lejáratú kötvények használják, amelyen keresztül a vállalatok és a bankok fel rövid lejáratú források.
A rúpia forgalmazott csütörtökön 59.75/76, nem messze a zárásakor 59.89/90 hétfőn, mielőtt az RBI intézkedései.
Kötvényhozamok megugrott, és a 10 éves benchmark kötvény akár 51 bázisponttal hétfő óta, míg a remek esett 0,8 százalékkal azóta. Külföldi befektetők is eladott több mint 215.000.000 $ az adósság és a készletek az elmúlt két nap alatt.
Az RBI intézkedések küldött kötvényhozamok hullámzó, növelve annak kockázatát, hogy a csütörtöki adósság értékesítés eredményezi a stand-off az RBI és a befektetők nem hajlandó teljesíteni az ára elvárásoknak.
“Ami fontos, az a hozam, amelyen a felajánlott. Bár RBI még nem hozták nyilvánosságra, ahol a kereslet, nyilvánvalóan egyértelmű, hogy magasabb, mint amit a jegybank is felajánlotta,” mondta Jyotheesh Kumar, ügyvezető alelnöke HDFC Securities egy e-mailt az ügyfelek csütörtökön.
“Barátaim, árak élén magasabb … ne hagyja, hogy a spin-orvosok a kormány hipnotizálni, hogy gondolja, hogy a magasabb árak csak átmeneti,” Kumar hozzá.
Ha az eladási elmarad, a központi bank lehet, hogy igénybe más intézkedéseket csatorna rúpia likviditás, hogy megakadályozzák a spekulánsok ellen a valuta további aggodalmat kárt gazdaság növekszik egy évtizede kis 5 százalék.
Hétfő váratlan intézkedés az RBI kéri néhány közgazdász, hogy csökkentsék a gazdasági növekedési előrejelzések, és felhívta a figyelmeztetések, hogy esetleg visszafelé sül el ijeszteni ki a külföldi befektetések.
“A (RBI) váratlan monetáris szigorítás is stabilizálják a rúpia az elkövetkező hetekben, de bizonyulhat nagyon negatív államháztartás és a gazdaság,” Credit Agricole mondta egy feljegyzésben szerdán.
A hivatalos ismerik a RBI gondolkodás szerint a központi bank elismerte, hogy nem lenne bonyolult egyensúly célokat sikeres eredményt az adósság értékesítés, kell végezni nyílt piaci művelet.
“Ez két különböző célokkal. Az intézkedések pénzügyi menedzsment, amelyek megfékezését célzó likviditás. Amíg adósságkezelési szól emelése adósság költséghatékonyan,” a hivatalos Reuters, csökkenő azonosítását.
“A OMO lesz monetáris irányítás gyakorlat, amely eltér adósságkezelés célja,” a hivatalos mondta.
OMOs olyan kötvény vásárlások vagy eladások a központi bank saját állomány hozzáadására és csatorna készpénz és nincs költségvonzata a kormány, így az RBI nagyobb mozgásteret az árakra.
A heti kötvényaukciók megbízásából folytatott a kormány, de az RBI lenne tudatában a kifizető túl nagy az érdeklődés. Szerdán elutasította az összes ajánlatot a $ 2000000000 eladása kincstárjegyek nevében a kormány.
“Rendkívül fontos, hogy nem foglalkozik az alapvető probléma az indiai külső egyensúlyhiány. Tette India kevésbé vonzó a külföldi befektetők számára, és csökkentheti a portfolió-befektetések szükségesek, hogy csatlakoztassa a (folyó fizetési mérleg) szakadék.”
A rúpia közel volt a vesztes minden nyereség óta az RBI indított védelem a valuta összenyomva likviditás és növelni a rövid távú kamatok, nyomást gyakorol a bank elfogadja fizetett magasabb hozamok a 2000000000 $ adósság értékesítése később csütörtök.
A Reserve Bank of India miatt, hogy eladja 120 milliárd rúpiát keresztül nyílt piaci műveletek részeként hármas terv bemutatta késő hétfő lecsapolni készpénzt a piacon, hogy támogassa a rúpia, amely elvesztette közel 10 százalékkal a dollárral szemben, mivel a kezdete május.

EU-Asia