Falling рупия оказва натиск върху RBI в 2000000000$ дълг продажба

В същото време, повишаването на краткосрочните лихвени проценти е почти затвори пазара на търговски ценни книжа и краткосрочни използвани облигации, чрез които компании и банки повишават краткосрочните средства.
The рупия търгувани в четвъртък в 59.75/76, не далеч от близостта си на 59.89/90 в понеделник преди мерки РБИ е.
Доходността на облигациите се покачиха с 10-годишния бенчмарк до 51 базисни пункта от понеделник, а Nifty е намалял с 0,8 на сто, тъй като тогава. Чуждестранните инвеститори също са продадени повече от 215,000 милиона щатски долара в дългове и акции през последните два дни.
Мерки РБИ изпрати доходността на облигациите нарастващи, повишаване на риска, че в четвъртък продажба дълг ще доведе до по-щръкнала между RBI и инвеститори не желаят да посрещне очакванията за цените.
“Това, което е важно, е доходността, при която се предлага. Докато RBI не разкрива, където търсенето е, че е очевидно ясно, че тя е по-висока от това, което RBI може да предложи”, каза Jyotheesh Кумар, изпълнителен вицепрезидент на HDFC Ценни книжа в електронно писмо до клиенти в четвъртък.
“Приятели, да се завръщат по-висока цена … не позволявайте на спин лекари на правителството ви хипнотизира да мисля, че по-високите цени са само временни,” Kumar добавя.
Ако продажбата изостава, централната банка може да се наложи да се прибегне до други мерки за намаляване на ликвидността рупия да възпре спекулантите срещу валута, по-нататъшно повишаване на опасения за щети на икономиката нараства с десетилетие ниска от 5 на сто.
Неочаквани мерки понеделник от RBI кара някои икономисти да намалят прогнозите за икономически растеж и привлече предупреждения, че може да даде обратен ефект плаши чуждестранните инвестиции.
“The (RBI) Според неочакваното затягане на паричната политика може да се стабилизира рупия в следващите седмици, но може да се окаже много негативно за публичните финанси и икономиката,” Credit Agricole се казва в докладната записка от сряда.
Длъжностно лице, запознат с мисленето на RBI заяви, че централната банка призна, че би било трудни цели за балансиране, за постигането на успешен резултат в дълга продажба, да се провежда чрез операция на открития пазар.
“Това са две различни цели. Мерките бяха паричната управление, които са насочени към ограничаване на ликвидността. Докато управлението на дълга е за повишаване на дълга по икономически ефективен начин”, официалният пред Ройтерс, отказа да бъде идентифициран.
“The ОМО ще бъде парична упражняване на управление, който е различен от целта за управление на дълга,” каза представителят.
OMOs са покупките или продажбите на централната банка от своя състав да добавите или отцеди пари и нямат разходи последици за правителството, давайки на RBI повече свобода на действие за определяне на цените.
В седмичните търгове облигации, проведени от името на правителството, обаче, RBI ще бъде по-спомниха плащат твърде много интерес. В сряда той отхвърли всички оферти на 2 млрд. долара, продажбата на съкровищни ​​бонове от името на правителството.
“Важно е, че тя не засяга основния проблем на външния дисбаланс на Индия. Тя направи Индия по-малко привлекателна за чуждестранните инвеститори и могат да намалят на капиталови инвестиции, необходими за да включите (текуща сметка) празнина.”
The рупия бе близо до загуба на всички печалби, реализирани след RBI стартира защитата на валута чрез изстискване ликвидност и повишаване на краткосрочните цени, оказване на натиск върху банката да приеме плащат по-високи добиви на свое $ 2.000 милиарда дълг продажба по-късно в четвъртък.
Резервната банка на Индия се дължи на продажба на 120 милиарда рупии чрез операциите на открития пазар, като част от три щифта план разкри късно в понеделник да се отцеди пари от пазара, за да подкрепи рупия, която е загубила почти 10 на сто спрямо долара, тъй като началото на май.

EU-Asia