Ex-trgovec obtožen Libor vzvodja

V UBS so zaposleni poskušali manipulirati stopnje na stotine priložnostih, v nekaterih obdobjih “na skoraj vsak dan,” je dejal ministrstvo za pravosodje v decembru. Primeru dokumenti vključujejo številne odlomke iz e-pošte in spletnih klepetov, v katerem banka sodelavci razpravljajo shemo.
“Mate yur dobili prekleto dober v tej igri LIBOR,” je povedal eden posrednik trgovec UBS v klepetalnici sporočila. “Misli name, ko yur na yur jahti v Monaku navada yu [?]”
Hayes ni izdal javno izjavo o navedbah proti njemu, čeprav v sporočilu za Wall Street Journal v januarju, je menda dejal: “To gre veliko veliko večja od mene.”
Resne goljufijam, ki preganja primere kompleksnih goljufije, je dejal Hayes je obdolžen, ki jih policija torek z osmimi grofov zarote goljufije po dolgoletno preiskavo glede manipuliranja s strani bank in posrednikov na londonskem medbančnem Borrowed Rate Libor.
Libor je zbirka stopnjah, določenih s ploščo in se uporabljajo kot merilo za vrednostne papirje v vrednosti več milijard dolarjev na svetovni ravni.
Hayes, 33, je bil eden od treh ljudi, ki jih uradniki aretiranih v pisarni goljufij in City of London policije v decembru 2012. On se bo pojavil na sodišču Westminster sodnikov in državnih tožilcev v Londonu 20. junija, čeprav je to v primeru verjetno, da bo iz višjega sodišča.
Hayes je obtožilo ameriški organi v decembru, obtožen zarote, goljufije in določitev cen za kršitev. Ameriške oblasti takrat dejal, da bi si njegovo izročitev. Ministrstvo za pravosodje tudi obtožilo Roger Darin, švicarski trgovec, ki je delal na UBS.
UBS (UBS) je pristala na plačilo 1,5 milijarde $ v decembru v naselju z organi v ZDA, Veliki Britaniji in Švici nad Libor vzvodja. Banka dogovorili, da brez dogovora tožilstva z ameriškega ministrstva za pravosodje, ki zajema vse njene odvisne družbe, razen UBS Japonskem vrednostnih papirjev, ki priznali krivdo za eno število žice goljufije.
SFO je v torek njegova preiskava v primeru Libor nadaljuje.
Singapur centralna banka je prejšnji teden kaznovan 20 bank, vključno z UBS, RBS in nizozemski bančništva, (ING), ker ni preprečil 133 trgovcem poskuša manipulirati Sibor – različica Singapur Libor – in merila tečajne razlike v štiriletnem obdobju.
To je dejal, da ni našla dokazov o kaznivih ravnanj med enoletnim preiskave, ki jo Libor-vzvodja škandal sprožila, vendar pa je dejal trgovci večkrat poskušala vplivati ​​cene neprimerno med letoma 2007 in 2011.
Case dokumenti so pokazali, da zarote za ploščadi stopnje preseglo enem trgovcu. Preiskava je pokazala obsežna malomarnost razteza 2001-2010, ki vključuje vsaj 45 zaposlenih UBS – vključno višjih vodstvenih delavcev, ki so zaprosili, da vpliva na cene v korist pozicije iz trgovalne banke in bi bilo videti močnejša v času finančne krize.
UBS sodelovale tudi z drugimi podjetji, ki skorumpirane plačila zunanjih posrednikov, vredno 15.000 funtov na četrtletje v obdobju 18 mesecev, da se nagradi njihove pomoči pri določitvi stopenj.
Sorodne: Primeri proti UBS trgovci le vrh ledene gore
Barclays in Royal Bank of Scotland, ki je prav tako dosegel poravnave nad Libor vzvodja.
Poleg teh podjetij, so se preiskuje več kot ducat drugih bank, ki sodelujejo pri določanju obrestne mere LIBOR, in pričakuje nadaljnje sankcije. Med tistimi, s katerimi se sooča preučitveni areCitigroup (C, Fortune 500), Deutsche Bank (DB), JPMorgan (JPM, Fortune 500) in Banka HSBC (HBC).
Organi Združenega kraljestva so se zaračuna nekdanji UBS in Citigroup trgovca Tom Hayes goljufije, ker naj bi poskušali ploščadi svetovnih referenčnih obrestnih mer.

EU-Asia