Ex-trader geladen met Libor rigging

Bij UBS, medewerkers geprobeerd om tarieven op honderden malen te manipuleren, in sommige periodes “op bijna dagelijkse basis,” het ministerie van Justitie zei in december. De processtukken zijn talrijke fragmenten uit e-mails en online chats in welke bank stafleden bespreken de regeling.
“Mate yur krijgen bloody goed in LIBOR spel,” een makelaar vertelde een UBS handelaar in een chatbericht. “Denk aan mij wanneer yur op yur jacht in Monaco placht yu [?]”
Hayes heeft niet vrijgegeven geen publieke verklaring afgelegd over de beschuldigingen tegen hem, maar in een tekstbericht naar de Wall Street Journal in januari, hij naar verluidt zei: “Dit gaat veel veel hoger dan ik.”
Het Serious Fraud Office, dat gevallen van complexe fraude vervolgt, zei Hayes in rekening is gebracht door de politie dinsdag met acht tellingen van samenzwering om te bedriegen na haar jaar-lang onderzoek naar de manipulatie door banken en brokers van de London Interbank Borrowed Rate, of Libor.
Libor is een verzameling van de tarieven door een panel ingesteld en gebruikt als een maatstaf voor de effecten ter waarde van biljoenen dollars wereldwijd.
Hayes, 33, was een van de drie mensen gearresteerd door agenten van het kantoor en Stad fraude of London politie in december 2012. Hij zal verschijnen op Court in Londen Westminster Magistrates ‘op 20 juni, maar de zaak is waarschijnlijk worden doorverwezen naar een hogere rechtbank.
Hayes werd aangeklaagd door de Amerikaanse autoriteiten in december, beschuldigd van samenzwering, fraude en prijsafspraken overtreding. Amerikaanse autoriteiten zei op het moment dat ze zijn uitlevering zou zoeken. Het ministerie van Justitie ook aangeklaagd Roger Darin, een Zwitserse handelaar die bij UBS werkte.
UBS (UBS) overeengekomen om 1,5 miljard dollar te betalen in december een schikking met de autoriteiten in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland boven Libor tuigage. De bank overeengekomen om een ​​niet-vervolging deal met het Amerikaanse ministerie van Justitie met betrekking tot al haar dochterondernemingen behalve UBS Securities Japan, die schuldig aan een telling van draad fraude pleitte.
De SFO zei dinsdag haar onderzoek naar de zaak Libor blijft.
Centrale bank van Singapore vorige week gestraft 20 banken, waaronder UBS, RBS en de Nederlandse bank-, (ING) voor het niet voorkomen dat 133 handelaars van een poging tot Sibor manipuleren – Singapore’s versie van Libor – en buitenlandse benchmarks wisselen gedurende een periode van vier jaar.
Zij zei dat het geen bewijs van crimineel gedrag gevonden tijdens een jaar lang onderzoek naar aanleiding van de Libor-rigging schandaal, maar zei dat de handelaren deed verschillende pogingen om de prijzen onterecht beïnvloeden tussen 2007 en 2011.
Zaak documenten bleek dat de samenzwering om rig tarieven ging veel verder dan iemand handelaar. Uit het onderzoek bleek uitgebreide wangedrag uitstrekt 2001-2010 waarbij ten minste 45 UBS medewerkers – waaronder senior managers, die probeerde om de tarieven te beïnvloeden om de bank trading posities ten goede en maakt het sterker kijken tijdens de financiële crisis.
UBS ook samengespannen met andere bedrijven, waardoor corrupte betalingen aan externe makelaars ter waarde van £ 15.000 per kwartaal over een periode van 18 maanden voor hun hulp bij de vaststelling van de tarieven te belonen.
Gerelateerd: Cases tegen UBS handelaren slechts het topje van de ijsberg
Barclays en Royal Bank of Scotland hebben ook bereikt nederzettingen op Libor tuigage.
Naast deze bedrijven, zijn meer dan een dozijn andere banken die betrokken zijn bij het opzetten Libor wordt onderzocht, en verdere sancties worden verwacht. Onder degenen die met controle areCitigroup (C, Fortune 500), Deutsche Bank (DB), JPMorgan (JPM, Fortune 500) en HSBC (HBC).
Britse autoriteiten hebben gebracht voormalige UBS en Citigroup handelaar Tom Hayes met fraude voor naar verluidt een poging om tuig wereldwijde benchmark-rente.

EU-Asia