Ex-trader anklaget Libor rigning

Hos UBS forsøgte medarbejderne at manipulere satser på hundredvis af lejligheder, i visse perioder “på næsten daglig basis,” Justice Department sagde i december. Sagen dokumenter omfatter talrige uddrag fra e-mails og online chats, hvor bankens medarbejdere diskutere ordningen.
“Mate yur få blodige god til det libor spil,” en mægler fortalte en UBS erhvervsdrivende i en chatbesked. “Tænk på mig, når yur på yur yacht i Monaco plejer yu [?]”
Hayes har ikke udgivet nogen offentlig erklæring om beskyldningerne mod ham, men i en SMS-besked til Wall Street Journal i januar, han angiveligt sagde: “det går meget, meget højere end mig.”
Den Serious Fraud Office, som anklager tilfælde af en kompleks bedrageri, siger Hayes er blevet sigtet af politiet tirsdag med otte tæller for sammensværgelse til at bedrage efter år lange undersøgelse af manipulation af banker og mæglere af London Interbank Borrowed Rate Libor.
Libor er en samling af satser af et panel og bruges som benchmark for værdipapirer værd billioner af dollars på verdensplan.
Hayes, 33, var en af ​​tre personer anholdt af officerer fra Svig og City of London politiet i december 2012. Han vil blive vist på Westminster Magistrates ‘Court i London den 20. juni, selv om sagen er sandsynligt, at blive henvist til en højere retsinstans.
Hayes blev tiltalt af amerikanske myndigheder i december, anklaget for sammensværgelse, svindel og en prisfastsættelse overtrædelse. Amerikanske myndigheder sagde dengang, at de ville søge sin udlevering. Justitsministeriet også tiltalt Roger Darin, en schweizisk erhvervsdrivende, der arbejdede på UBS.
UBS (UBS), at betale $ 1,5 mia.kr. i december i et forlig med myndighederne i USA, England og Schweiz i løbet af Libor rigning. Banken enige om at en ikke-retsforfølgning aftale med amerikanske justitsministerium, der dækker alle dets datterselskaber, undtagen UBS Securities Japan, som erkendte sig skyldig i en optælling af wire svig.
SFO’en sagde tirsdag sin undersøgelse af Libor sagen fortsætter.
Singapores centralbank i sidste uge straffet 20 banker, herunder UBS, RBS og hollandske Banking (ING) for ikke at have forhindret 133 forhandlere i at forsøge at manipulere Sibor – Singapore version af Libor – og udenlandsk valuta benchmarks i løbet af en fireårig periode.
Det sagde det fandt ingen tegn på kriminel adfærd i løbet af et år lange undersøgelse udløst af Libor-rigning skandalen, men sagde de handlende gjort adskillige forsøg på at påvirke priserne uhensigtsmæssigt mellem 2007 og 2011.
Sagsakter viste, at sammensværgelsen at manipulere satser gik langt videre end en enkelt erhvervsdrivende. Undersøgelsen afslørede omfattende forseelse strækker 2001-2010 involverer mindst 45 UBS personalet – herunder topledere, der søgte at påvirke priserne til gavn for bankens handelspositioner og gøre det ser stærkere under finanskrisen.
UBS også aftalt med andre virksomheder, hvilket gør korrupte betalinger til eksterne mæglere værdi kr 15.000 pr kvartal over en periode på 18 måneder til at belønne deres bistand i fastsættelsen satser.
Related: Sager mod UBS handlende kun toppen af ​​isbjerget
Barclays og Royal Bank of Scotland har også nået bosættelser i løbet Libor rigning.
Ud over de virksomheder, der er mere end et dusin andre banker, der er involveret i fastsættelsen Libor blive undersøgt, og yderligere sanktioner forventet. Blandt dem, der står kontrol areCitigroup (C, Fortune 500), Deutsche Bank (DB), JPMorgan (JPM, Fortune 500), og HSBC (HBC).
Britiske myndigheder har opkrævet tidligere UBS og Citigroup erhvervsdrivende Tom Hayes med bedrageri for angiveligt at forsøge at manipulere globale benchmark renten.

EU-Asia