Ex-kereskedő megbízott Libor kötélzet

Az UBS, a munkavállalók megpróbálta manipulálni árak több száz alkalommal, bizonyos időszakokban “szinte napi rendszerességgel,” az Igazságügyi Minisztérium azt mondta december. Az ügy dokumentumok között számos részleteket e-mailek és az online chat, ahol bank indít megvitatják a rendszer.
“Mate yur hogy kurva jó ebben LIBOR játék,” egy bróker azt mondta a UBS kereskedő chat üzenetben. “Gondolj rám, amikor a yur yur yacht Monacóban szokás yu [?]”
Hayes nem adott ki semmilyen nyilvános nyilatkozatot az ellene felhozott vádak, de SMS-ben a Wall Street Journal-ben januárban, azt állítólag azt mondta: “ez megy sokkal sokkal nagyobb, mint én.”
A Serious Fraud Office, amely üldözi esetben összetett csalási mondta Hayes megbízást kapott a rendőrség kedden nyolc rendbeli összeesküvés megtévesztés követően egy évig tartó vizsgálatot a manipuláció a bankok és a brókerek a londoni bankközi Borrowed Rate, Libor.
Libor gyűjteménye, árak által meghatározott a testület és használt viszonyítási értékpapírok értéke dollármilliárdokat világszerte.
Hayes, 33, egyike volt a három embert letartóztatták tisztek a Elleni Hivatal és a City of London rendőrség 2012 decemberében. Ő fog megjelenni Westminster Városi Bíróság Londonban június 20-án, de az ügy valószínűleg hivatkozott a magasabb fokú bíróság.
Hayes ellen vádat emelt az amerikai hatóságok december, azzal vádolta az összeesküvés, a csalás és a árrögzítés megsértése. Amerikai hatóságok szerint abban az időben, hogy azok keresik a kiadatást. Az Igazságügyi Minisztérium is vádat emelt Roger Darin, egy svájci kereskedő, aki dolgozott a UBS.
UBS (UBS) beleegyezett, hogy fizet $ 1,5 milliárd decemberben a település a hatóságokkal az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Svájcban több mint Libor kötélzet. A bank vállalta, hogy a vád nem foglalkozik az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma, amely leányvállalatai kivételével UBS Securities Japan, amely bűnösnek vallotta magát az egyik szám a drót csalás.
Az SFO kedden a vizsgálatot a Libor ügy folytatódik.
Szingapúr központi bank a múlt héten büntetni 20 bank, köztük az UBS, az RBS és a holland banki, (ING), mert nem, hogy megakadályozzák 133 kereskedők megpróbálja manipulálni Sibor – Szingapúr változata Libor – és deviza referenciaértékek során négy év alatt.
Azt mondta, hogy nem talált bizonyítékot a bűnözői magatartás során egy éven át tartó vizsgálatot indított a Libor-kötélzet botrány, de azt mondta a kereskedő több kísérletet tett, hogy befolyásolják az árak nem megfelelő 2007 és 2011 között.
Case dokumentumok azt mutatták, hogy az összeesküvés a kocsi árak messze meghaladja bármelyik kereskedő. A vizsgálat feltárta, kiterjedt kötelességszegést nyúlik 2001-2010, legalább 45 UBS személyzet – beleértve a felső vezetők, akik arra törekedtek, hogy befolyásolni árak javára a bank kereskedelmi pozíciókat, és ez úgy néz erősebb a pénzügyi válság idején.
UBS is összejátszanak más cégek, hogy korrupt kifizetések külső brókerek fontot 15,000 per negyedév alatt 18 hónapos, hogy jutalmazza a segítséget rögzítő áron.
Kapcsolódó: ügyek ellen UBS kereskedők csak a jéghegy csúcsa
Barclays és a Royal Bank of Scotland is elérte településeken át Libor kötélzet.
Amellett, hogy azok a cégek, több mint egy tucat más bankok részt vesznek a Libor is vizsgálják, és további szankciók várhatók. Azok között, szemben vizsgálat areCitigroup (C, Fortune 500), a Deutsche Bank (DB), a JPMorgan (JPM, Fortune 500) és a HSBC (HBC).
Egyesült Királyság hatóságai feltöltött egykori UBS és a Citigroup kereskedő Tom Hayes a csalás, mert állítólag megpróbálja rig globális irányadó kamatlábak.

EU-Asia