Ex-kauppias syytettiin Libor riki

UBS, työntekijät yrittivät manipuloida hinnat satoja kertoja, tiettyinä aikoina “lähes päivittäin”, oikeusministeriö sanoi joulukuussa. Jos asiakirjat sisältävät lukuisia otteita sähköpostit ja chatteja, joissa pankkien henkilökunta keskustella järjestelmän.
“Mate yur saada helvetin hyvä tällä Libor peli,” yksi välittäjä kertoi UBS kauppias chat-viestin. “Ajattelevat minusta, kun yur on yur jahti Monacossa tapana yu [?]”
Hayes ei ole julkaissut mitään julkisen lausunnon syytöksiä häntä, vaikka tekstiviestin Wall Street Journal tammikuussa, hän kuulemma sanoi: “Tämä menee paljon paljon suurempi kuin minun.”
Serious Fraud Office, joka nostaa kanne tapauksissa monimutkaisia ​​petoksia, sanoi Hayes on syytetty poliisi tiistaina kahdeksan syytettä salaliitosta huijata sen jälkeen vuoden mittaisen tutkimuksen manipulointi pankit ja välittäjät London Interbank Borrowed Rate Libor.
Libor on kokoelma hinnat asettaman paneelin ja käyttää vertailukohtana arvopapereiden arvo miljardeja dollareita maailmanlaajuisesti.
Hayes, 33, oli yksi kolmesta ihmistä pidätettiin virkamiesten petoksesta toimisto-ja City of London poliisin joulukuussa 2012. Hän ilmestyy Westminster Magistrates ‘Court Lontoossa 20. kesäkuuta vaikka asia on todennäköisesti tarkoitettu ylempään oikeusasteeseen.
Hayes oli syytettynä American viranomaisten joulukuussa, syytetään salaliitosta, petoksista ja hinnoista rikkomisesta. Yhdysvaltain viranomaiset sanoivat tuolloin, että he etsivät hänen luovuttamista. Oikeusministeriö myös syytteeseen Roger Darin, Sveitsin elinkeinonharjoittaja, joka työskenteli UBS.
UBS (UBS) suostui maksamaan 1,5 miljardin dollarin joulukuussa ratkaisun viranomaisten kanssa Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Sveitsissä yli Libor riki. Pankki suostui syyttämättä jättämiseen käsittelevät Yhdysvaltain oikeusministeriö, joka kattaa kaikki sen tytäryhtiöt paitsi UBS Securities Japan, joka tunnusti syyllisyytensä yhteen laskien lanka petoksia.
SFO kertoi tiistaina sen tutkinnan Libor tapauksessa jatkuu.
Singaporen keskuspankki viime viikolla rangaistaan ​​20 pankkia, mukaan lukien UBS, RBS ja Alankomaiden Banking, (ING), koska se ei estä 133 kauppiaat yrittävät manipuloida Sibor – Singaporen versio Libor – ja valuuttatoiminnan vertailukohtia aikana neljän vuoden ajan.
Se sanoi, että se ei ole löytänyt näyttöä rikollisen käyttäytymisen aikana vuoden mittaisen tutkimuksen laukaisi Libor-riki skandaali, mutta sanoi kauppiaat useaan otteeseen yrittänyt vaikuttaa hintoihin asiattomasti vuosina 2007 ja 2011.
Asia asiakirjat osoittivat, että salaliitto kamppeet hinnat meni paljon pidemmälle kuin joku kauppias. Tutkimuksessa kävi ilmi laaja virheeseen ulottuu 2001-2010 osallistuu vähintään 45 UBS henkilöstö – mukaan lukien johtajat, jotka pyrkivät vaikuttamaan hinnat hyötyä pankin kaupankäynnin kantoja ja tehdä se näyttää vahvempi finanssikriisin aikana.
UBS myös löivät päänsä yhteen muiden yritysten, jolloin korruptoitunut maksut ulkopuolella välittäjät arvoinen £ 15000 per vuosineljännes yli 18 kuukauden ajan palkita apua vahvistamisen osalta.
Related: Asiat vastaan ​​UBS kauppiaat vain jäävuoren huippu
Barclays ja Royal Bank of Scotland ovat saavuttaneet siirtokunnat yli Libor riki.
Lisäksi niille yrityksille, yli tusina muita pankkeja mukana perustamassa Libor tutkitaan, ja edelleen seuraamuksia odotetaan. Joukossa päin valvonnan areCitigroup (C, Fortune 500), Deutsche Bank (DB), JPMorgan (JPM, Fortune 500) ja HSBC (HBC).
Yhdistyneen kuningaskunnan viranomaiset ovat antaneet entinen UBS ja Citigroup kauppias Tom Hayes petoksesta syytettynä yrittävät manipuloida maailmanlaajuisia viitekorkojen.

EU-Asia