Ex-comerciant acuzat de Libor tachelaj

La UBS, angajații au încercat să manipuleze ratele la sute de ocazii, în anumite perioade “la aproape o bază de zi cu zi”, a declarat Departamentul de Justiție în decembrie. Documentele de caz includ numeroase fragmente din conversațiile de e-mail și on-line în care staffers bancare discuta schema.
“Yur pereche obtinerea sângeroase bun la acest joc Libor”, a declarat un broker de un comerciant UBS într-un mesaj de discuții. “Cred că de mine când yur pe yur iaht în Monaco obiceiul Yu [?]”
Hayes nu a lansat nici o declarație publică cu privire la acuzațiile împotriva lui, deși într-un mesaj text la Wall Street Journal, în ianuarie, a relatărilor a spus: “aceasta merge mult mai mult mai mare decât mine.”
Biroul pentru Fraude Grave, care anchetează cazurile de fraudă complexe, a spus Hayes a fost acuzat de marți de poliție cu opt capete de acuzare de conspirație pentru a înșela în urma sa investigație an lung în manipularea de către bănci și brokeri de la Londra interbancare rata împrumutat, sau Libor.
Libor este o colecție de rate stabilite de către o comisie și folosit ca un punct de referință pentru titluri de valoare de mii de miliarde de dolari la nivel global.
Hayes, 33, a fost una dintre cele trei persoane arestate de către ofițeri de la biroul de fraudă și orașul de poliție din Londra în decembrie 2012. El va apărea la Westminster Magistrates ‘Court din Londra, la 20 iunie, deși cazul este probabil sa fie mentionate la o instanță superioară.
Hayes a fost pus sub acuzare de către autoritățile americane în luna decembrie, acuzat de conspirație, fraudă și o încălcare de fixare a prețurilor. Autoritățile americane a declarat în momentul în care le-ar căuta extrădarea lui. Departamentul de Justitie a acuzat, de asemenea, Roger Darin, un comerciant elvetian care a lucrat la UBS.
UBS (UBS) a fost de acord sa plateasca 1,5 miliarde de dolari în decembrie într-o înțelegere cu autoritățile din SUA, Marea Britanie și Elveția peste Libor tachelaj. Banca a fost de acord să o afacere non-urmărire cu Departamentul de Justiție al SUA, acoperind toate filialele sale cu excepția UBS Securities Japan, care a pledat vinovat la un număr de fraudă sârmă.
SFO a declarat marți ancheta în cazul Libor continuă.
Banca Centrală din Singapore săptămâna trecută pedepsit 20 de bănci, inclusiv UBS, RBS și olandeză bancare, (ING), pentru incapacitatea de a preveni 133 comercianți de la încercarea de a manipula Sibor – versiunea Singapore a Libor – și repere de schimb valutar pe o perioadă de patru ani.
Ea a spus că a găsit nici o dovadă de comportament criminal în timpul unei investigații an de-a lungul declanșat de scandalul Libor-trucate, dar a declarat comercianții făcut mai multe încercări de a influența prețurile necorespunzător între 2007 și 2011.
Documentele de caz au arătat că conspirație a ratelor de amator a mers mult dincolo de un trader. Ancheta a relevat abateri extinsa care se intinde 2001-2010 implică cel puțin 45 de persoane, UBS – inclusiv managerii seniori, care a încercat să influențeze ratele de a beneficia poziții de tranzacționare ale băncii și să-l arate mai puternică în timpul crizei financiare.
UBS, de asemenea, au colaborat cu alte firme, efectuarea de plăți corupte către brokeri din afara in valoare de 15.000 de lire sterline pe trimestru, pe o perioadă de 18 luni pentru a recompensa asistență în fixarea ratelor.
Sugestii: Cazuri împotriva comercianților UBS doar vârful aisbergului
Barclays și Royal Bank of Scotland au ajuns, de asemenea, așezări peste Libor tachelaj.
În plus față de aceste firme, mai mult de o duzină de alte bănci implicate în stabilirea Libor sunt investigate, și se așteaptă sancțiuni suplimentare. Printre cei cu care se confruntă control areCitigroup (C, Fortune 500), Deutsche Bank (DB), JP Morgan (JPM, Fortune 500) si HSBC (HBC).
Autoritățile din Regatul Unit au acuzat fostul UBS si Citigroup comerciant Tom Hayes cu frauda pentru ca ar fi încercarea de a foraj ratele dobânzii de referință la nivel mondial.

EU-Asia