Ex-έμπορος χρεώνεται με Libor ξάρτια

Στο UBS, οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τις τιμές σε εκατοντάδες περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων “σχεδόν σε καθημερινή βάση,” το Υπουργείο Δικαιοσύνης, δήλωσε το Δεκέμβριο. Τα έγγραφα περίπτωση περιλαμβάνουν πολυάριθμα αποσπάσματα από e-mails και online chats στο οποίο επιτελικά στελέχη τραπεζών να συζητήσουν το καθεστώς.
“Yur σύντροφο πάρει πολύ καλός σε αυτό το παιχνίδι Libor,” Ένας μεσίτης είπε ένας έμπορος UBS σε ένα μήνυμα συνομιλίας. “Σκέφτονται για μένα, όταν yur για γιοτ στο Μονακό yur συνηθίζει yu [?]”
Hayes δεν έχει κυκλοφορήσει καμία δημόσια δήλωση σχετικά με τους ισχυρισμούς εναντίον του, αν και σε ένα μήνυμα κειμένου με την Wall Street Journal, τον Ιανουάριο, ο ίδιος φέρεται να είπε: “αυτό πάει πολύ, πολύ υψηλότερο από μένα.”
Το Serious Fraud Office, το οποίο δίωξη περιπτώσεις των σύνθετων απάτης, δήλωσε ο Hayes έχει κατηγορηθεί από την αστυνομία την Τρίτη με οκτώ κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση μετά το έτος-μακρά έρευνα σχετικά με την χειραγώγηση από τις τράπεζες και μεσίτες του Λονδίνου δανεικό διατραπεζικό επιτόκιο, ή το Libor.
Libor είναι μια συλλογή από τα ποσοστά που καθορίζονται από μια επιτροπή και να χρησιμοποιηθεί ως σημείο αναφοράς για τίτλους αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Hayes, 33, ήταν ένα από τα τρία άτομα συνελήφθησαν από αξιωματικούς από το γραφείο της απάτης και της City of London αστυνομία το Δεκέμβρη του 2012. Θα εμφανιστεί στο δικαστήριο Westminster Magistrates στο Λονδίνο, στις 20 Ιουνίου, αν και η υπόθεση είναι πιθανό να αναφέρεται σε ανώτερο δικαστήριο.
Hayes κατηγορήθηκε από αμερικανικές αρχές το Δεκέμβριο, κατηγορείται για συνωμοσία, απάτης και καθορισμού των τιμών παραβίαση. Οι αρχές των ΗΠΑ, δήλωσε κατά τη στιγμή ότι θα επιδιώξει την έκδοσή του. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορούνται επίσης Roger Darin, ένας Ελβετός επιχειρηματίας ο οποίος εργαζόταν στην UBS.
UBS (UBS) συμφώνησε να πληρώσει 1,5 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο σε μια διευθέτηση με τις αρχές των ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία πάνω ξάρτια Libor. Η τράπεζα συμφώνησε σε μια συμφωνία μη-δίωξη με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ καλύπτει όλες τις θυγατρικές της, εκτός από UBS Securities Japan, η οποία ομολόγησε την ενοχή του σε μια κατηγορία για απάτη σύρμα.
Η SFO δήλωσε την Τρίτη την έρευνά της για την υπόθεση Libor συνεχίζεται.
Κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης την περασμένη εβδομάδα τιμωρείται 20 τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της UBS, RBS και ολλανδικού τραπεζικού, (ING) για την αποτυχία του να αποτρέψει 133 εμπόρους από το να επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν Sibor – έκδοση της Σιγκαπούρης του Libor – και ξένων αναφοράς συναλλάγματος κατά τη διάρκεια μιας τετραετούς περιόδου.
Είπε ότι δεν βρήκε στοιχεία εγκληματικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια ενός έτους-μακρά έρευνα που προκλήθηκε από το Libor-σκάνδαλο νοθείας, αλλά είπε ότι οι επιχειρηματίες κατέβαλαν αρκετές προσπάθειες για να επηρεάσει τις τιμές ανάρμοστα μεταξύ 2007 και 2011.
Έγγραφα υπόθεση έδειξε ότι η συνωμοσία για ποσοστά εξέδρα πήγε πολύ πέρα ​​από κάθε επιχειρηματία ένα. Η έρευνα αποκάλυψε εκτεταμένη παράπτωμα που εκτείνεται 2001-2010 με τη συμμετοχή τουλάχιστον 45 UBS προσωπικό – συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων στελεχών, οι οποίοι προσπάθησαν να επηρεάσουν τις τιμές προς όφελος των διαπραγματευτικών θέσεων της τράπεζας και να φανεί ισχυρότερη κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
UBS και συνωμότησαν με άλλες επιχειρήσεις, κάνοντας πληρωμές σε διεφθαρμένες έξω μεσίτες αξίας £ 15.000 ανά τρίμηνο κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 18 μηνών για να ανταμείψει τη βοήθειά τους στον καθορισμό των συντελεστών.
Σχετικά: Προσφυγές κατά της UBS εμπόρους μόνο η κορυφή του παγόβουνου
Barclays και η Royal Bank of Scotland έχουν φτάσει επίσης οικισμοί πάνω ξάρτια Libor.
Εκτός από αυτές τις επιχειρήσεις, οι περισσότερες από μια ντουζίνα άλλες τράπεζες που συμμετέχουν στη διαμόρφωση Libor που ερευνώνται, και αναμένεται περαιτέρω κυρώσεις. Ανάμεσα σε εκείνους που αντιμετωπίζουν έλεγχο areCitigroup (C, Fortune 500), Deutsche Bank (DB), JPMorgan (JPM, Fortune 500) και HSBC (HBC).
Οι βρετανικές αρχές έχουν χρεωθεί πρώην UBS και Citigroup έμπορος Tom Hayes με την απάτη για δήθεν προσπαθούν να εξέδρα των διεθνών επιτοκίων αναφοράς.

EU-Asia