Eurozonen arbejdsløse hits rekord

De sædvanlige mistænkte – Spanien og Grækenland – står over for de højeste niveauer af arbejdsløshed. De nyeste tal viser arbejdsløshed på omkring 27% i begge lande, med ungdomsarbejdsløsheden godt stykke over 50%.
Nedskæringer og skattestigninger har dannet kernen i eurozonens svar på sin kreditkrisen i de seneste par år, da den kæmper for at bringe statsgælden under kontrol.
I mellemtiden, Østrig og Tyskland har den laveste jobløse niveauer ud af de 17 lande, der bruger euroen. Østrigs ledigheden var lige under 5% i april og Tysklands ledigheden var 5,4%.
I alt var 19,4 mio mennesker i eurozonen arbejdsløse i april.
For at sætte det i kontekst, Australiens befolkning var lidt over 22 mio ved sidste optælling, er en kraftig påmindelse om, hvor mange mennesker kæmper i Europa.
De seneste officielle tal fra Eurostat viser, næsten 100.000 ekstra personer blev ud på udkig efter arbejde i april sammenlignet med den foregående måned, hvor ledigheden var bundet på 12,1%.
Høj ungdomsarbejdsløshed har været særligt bekymrende for politikere og europæiske embedsmænd. Eurostats data viser eurozonen arbejdsløshed blandt dem under 25 år toppede 24,4% i april.
De seneste tal blev løsladt blot to dage efter topembedsmænd fra Europa-Kommissionen pålagde EU-medlemsstaterne til at fokusere mere på deres indsats på vækst-centreret politikker til fremme af konkurrenceevnen og beskæftigelsen.
“Dette års anbefalinger opfordrer alle lande til at være mere ambitiøse, når det kommer til vækst-styrke økonomiske reformer,” sagde Kommissionens formand José Manuel Barroso.
Embedsmænd er især bekymret over grasserende ungdomsarbejdsløshed og forsøger at hjælpe eurozonen nationer at gennemføre programmer, der vil hjælpe sted ungdom i job og uddannelsesprogrammer.

EU-Asia