Eurozone jobless träffar post

Hög ungdomsarbetslöshet har varit särskilt oroande för politiker och EU-tjänstemän. Eurostats uppgifter visar euroområdet arbetslösheten bland personer under 25 år toppade 24,4% i april.
De vanliga misstänkta – Spanien och Grekland – står inför de högsta nivåerna av arbetslöshet. De senaste uppgifterna visar arbetslösheten på omkring 27% i båda länderna, med ungdomsarbetslösheten långt över 50%.
Under tiden, Österrike och Tyskland har de lägsta arbetslösa nivåerna av de 17 länder som använder euron valutan. Österrikes arbetslösheten var strax under 5% i april och Tysklands arbetslösheten var 5,4%.
Totalt var 19,4 miljoner personer i euroområdet arbetslösa i april.
För att sätta det i sitt sammanhang, var Australiens befolkning på drygt 22 miljoner vid senaste räkningen, är en skarp påminnelse om hur många människor kämpar i Europa.
De senaste officiella uppgifterna från Eurostat visar nästan 100.000 fler människor var ute och letade efter arbete i april jämfört med föregående månad, då arbetslösheten var knuten till 12,1%.
Tjänstemän är särskilt oroade över skenande ungdomsarbetslösheten, och försöker att hjälpa euroområdet nationer i genomförandet av program som hjälper platsen ungdomar i jobb och utbildningar.
Nedskärningar och skattehöjningar har bildat kärnan i euroområdet svar på dess kreditkrisen under de senaste åren, när den kämpar för att få statsskulden under kontroll.
De senaste siffrorna släpptes bara två dagar efter topptjänstemän från EU-kommissionen gav EU: s medlemsländer att fokusera mer av sina ansträngningar på tillväxt-centrerad politik för att främja konkurrenskraft och sysselsättning.
“Årets rekommendationer uppmana alla länder att vara mer ambitiös när det gäller tillväxt-öka ekonomiska reformer”, sade kommissionens ordförande José Manuel Barroso.

EU-Asia