Eurostar laivaston kasvamaan

Kesäkuussa Euroopan komissio kertoi Eurotunnel – Ranska-pohjainen johtaja Channel Tunnel – leikkaamaan kuluja matkustaja-ja tavarajunat käyttävät reittiä.
Komissio väitti maksut olivat liian korkeat ja masentunut matkustajia junassa samalla vahingoittaa kuljetusalaa.
Petrovic sanoi: “Meidän täytyy maksaa matkustajaa kohden maksu, joka on jotain 30 euroa … jos myyt lipun sanotaanko £ 79 tai £ 69 paluuta, iso kimpale että rahaa menee tunneliin niin Euroopan Komissio totesi numeroita pitäisi tulla alas.
“Jos se olisi tapauksessa voisimme siirtää tämä alennus asiakkaita”, hän lisäsi.
Eurostar liput aikuiselle Lontoosta Pariisiin maksaa £ 69 ($ 104) standard-luokan £ 250 (378 dollaria) bisnesluokan. Petrovic kertoi CNN, että yhtiö etsi “huolellisesti” hinnoittelua, lisäten, että suurimmat kustannukset Eurostar liiketoiminta on maksun avulla kanaalin alittava tunneli.
LUE LISÄÄ: Miten amerikkalainen omenapiirakka lämpenee kamppailee Espanja
Eurostar aikoo käynnistää “state of the art” laivaston junat, jotka voivat kuljettaa matkustajia Alankomaissa, Saksassa ja Sveitsissä, mukaan yhtiön pomo.
Nicolas Petrovic, toimitusjohtaja Euroopan suurnopeusjuna yritys, odottaa uusien lentoyhtiöiden ja reittien olla verkossa kuluessa kolmen tai neljän seuraavan vuoden aikana, kuten rautatieliikenteen harjoittaja näyttää rakentaa ja tehdä “uuden alun.”
TUTKI Interactive: Kuinka varma olet euroon?
Puhuu CNN: n Nina dos Santos, Petrovic sanoi, että yhtiö “tartu tilaisuuteen avoimen pääsyn Euroopassa.” Hän lisäsi: “Mitä me todella haluamme tehdä, on saada markkinaosuutta vastaan ​​lentoyhtiöitä.”
Kansainvälinen juna toimija on rakentanut menestyksen kaventamalla kuilua Britanniassa ja Euroopassa, käynnissä olevat palvelut Lontoosta Brysseliin ja Pariisiin.
Mutta sen jälkeen lähes kahden vuosikymmenen monopolin Kanaalin tunnelin Eurostar on edessään kilpailu merenalaisen radan kuin Saksan operaattori Deutsche Bahn valmistautuu käynnistämään Lontoosta Brysseliin palvelua.
LUE LISÄÄ: Malli junat moottori tiensä takaisin kotiin
Petrovic sanoi hän ei ole huolissaan mahdollisuus kilpailijana Lontoon Eurooppaan reittejä. Hän lisäsi: “Näemme, jotka asiakkaat haluavat, mutta mielestäni se kasvaa kokonaismarkkinoista.”

EU-Asia