Euro zona ekonomija će rasti u tekućem tromjesečju

Ranija flash kompozitni čitanje iz Njemačke porastao je na pet mjeseci od visokih 52,8, ali u Francuskoj indeksa održati tvrdoglavo ispod 50-oznaka za 17. mjesec na 48,8, iako je i dalje poboljšanje juna je 47.4.
Usprkos poboljšanim očitavanja firmi preko privatnog sektora cut radnih mjesta opet, iako su to uradili na najsporijim tempom u 16 mjeseci.
“Zapošljavanje broj često traje neko vrijeme da se okrene. On se kreće u pravom smjeru, tu je malo svjetla na kraju tunela, a do kraja godine bi mogli vidjeti stopa nezaposlenosti silazi”, rekao je Williamson.
Flash eurozone Markit je kompozitni PMI, na temelju istraživanja tisuća kompanija širom regiona i pouzdan pokazatelj rasta, skočio na 18-mjesečni maksimum od 50.4 u julu od 48,7 u lipnju.
Taj razbio čak i najoptimističnija prognoza za Reuters anketa i prvih mjesec dana je PMI bio je iznad 50 oznaka koja dijeli rast i kontrakciju od januara 2012.
“To je vrlo ohrabrujuće sliku, to je prilično široko. Njemačka predvodi paket slijede Francuska, ali čak i na periferiji … vidi povratak na rast u prerađivačkoj industriji”, rekao je Chris Williamson, glavni ekonomista podataka Collator Markit.
Williamson je rekao da najnoviji rezultati PMI oprezno ukazao na 0,1 posto bruto domaćeg proizvoda rast u 17-članom bloku u tekućem tromjesečju, u skladu s Reuters anketa uzeti ranije ovog mjeseca.
Privreda se očekuje da stagniraju posljednjem kvartalu, tek struganje iz recesije to je u glibu od kraja 2011.
Proizvođača koji čine VIŠE
Bljeskalica proizvodnje PMI porastao iznad break-čak i oznaka po prvi put u dvije godine, dolazi na 50.1. To je bio iznad juni je 48,8 i udobno tuku sve prognoze u anketi Reuters od 36 ekonomista.
Nova fabrika naloga povećan je za prvi put od May 2011. Izlazni indeks skočio na 52,3 od 49,8, najvećom od June 2011, ali to je dijelom rezultat koji se spuštaju zaostalih predmeta rada.
A PMI pokriva usluge firmi, koji čine najveći dio ekonomije bloka, skočio na 49,6 ovog mjeseca od 48.3. To je bio daleko ispred srednje prognozu 48.7 u anketi Reuters i najviša čitanje od januara 2012.
U znak firmi bili su sve više optimistični u vezi budućnosti, poslovna očekivanja indeks porastao je na 56,9, a tri mjeseca visok.
Euro zona privatne industrije neočekivano odbio povratak na rast ovog mjeseca kao tvornica povećala izlaz za prvi put u više od godinu dana dobro, poslovnih istraživanja predložio je u srijedu.
Istraživanja će obradovati evropske političare koji su pod pritiskom da poduzme mjere za podršku ekonomije bore za bijeg od najduže recesije u povijesti Unije.

EU-Asia