EU zgražanje nad NSA špijunažu zahtjev

Ben Rhodes, zamjenik Bijela kuća savjetnik za nacionalnu sigurnost za strateške komunikacije, rekao je da nije vidio izvješće i “nisu željeli komentirati neovlaštenog otkrivanja tajnih programa. Obavještajna zajednica će biti najprikladniji za to.”
Rhodes je dodao da je “to su neke od naših najbližih inteligencije partnera, tako da je vrijedno napomenuti da su Europljani usko surađivati ​​s nama. Imamo vrlo bliske odnose s njima inteligencije.”
Michael Hayden, bivši direktor NSA i CIA-e, izjavio je “Face the Nation” na CBS-u nedjelju ujutro da on nije znao je li izvješće točno.
Njemački ministar pravosuđa Sabine Leutheusser-Schnarrenberger “, rekao je, ako su optužbe istinite, što podsjeća na Hladni rat”, rekao je glasnogovornik ministarstva Anders Mertzlufft rekao je, dodavši da je ministar “je zatražio hitnu objašnjenje iz Sjedinjenih Američkih Država.”
Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius je pozvao na brzu objašnjenje od američkih vlasti.
“Ovi zakoni, ako budu potvrđeni, bio bi apsolutno neprihvatljivo”, rekao je u priopćenju.
Bijes iz europskih dužnosnika tijekom vikenda je najnovije ispadanje od Edwarda Snowdena, bivši National Security Agency računalo izvođača, započeo prolijevanje pojedinosti o američkim nadzora programa s novinarima ranije ovog mjeseca.
Navodeći podatke iz tajnih dokumenata dobivenih bySnowden, njemačkom tjedniku Der Spiegel izvijestio je u nedjelju da je nekoliko američkih špijuniranje operacija usmjerena čelništvo Europske unije.
Der Spiegel rekao da je “u sklopu vidjeti” dokumenti iz Snowdena koje opisuju kako Agencija za nacionalnu sigurnost prislušni dužnosnici EU ‘Washingtonu i New Yorku uredi i provela “elektroničke prisluškivanja operaciju” da odvodom u EU zgradi u Bruxellesu, Belgija.
Magazin o izvješću se također navodi da je NSA špijuniranja je ciljano telefon i internet priključak podataka u Njemačkoj više od bilo koje druge europske nacije. Prosjeku do 20 milijuna telefonskih priključaka i 10 milijuna internetskih podatkovne veze obave preglede dnevno, Der Spiegel rekao je, ističući da je intenzitet nadzora stavlja američki saveznik u rangu s Kinom, Iraka i Saudijske Arabije.
Drugi izvještaj Sunday tvrdi da je nadzor proširiti izvan europskih ureda.
Guardian izvijestio da je jedna NSA dokument procurio od strane Snowdena opisuje 38 veleposlanstava i misije kao “ciljeva” i detaljima nadzornih metoda koje uključuju sadnju greške u komunikacijskom opremom i prikupljanje prijenose sa specijaliziranim antena.
Mete uključene Francuska, Italija, Grčka, Japan, Meksiko, Južna Koreja, Indija i Turska, prema The Guardianu.
CNN nije samostalno potvrdila navode u izvješćima iz Der Spiegel i The Guardian.
Američki dužnosnici nisu odmah odgovoriti na The Guardian izvješću. Ured ravnatelja Nacionalne obavještajne odbio komentirati nedjelju na određene tvrdnje objavljene u Der Spiegel.
“Vlada Sjedinjenih Američkih Država će reagirati na odgovarajući način u Europsku uniju kroz naše diplomatske kanale, a kroz EU / US stručnog dijaloga o inteligenciji da je američka predložila prije nekoliko tjedana”, rekao je ured u priopćenju. “Mi također će raspravljati o ovim pitanjima bilateralno sa zemljama članicama EU. Iako nećemo komentirati javno o specifičnim navodnih obavještajnih aktivnosti, kao što je pitanje politike, mi smo jasno da Sjedinjene Države okuplja stranih obavještajnih o vrsti prikupljenih od strane svih narodi. ”
“Ja sam bio izvan vlade za oko pet godina, tako da ja stvarno ne znam, pa čak i da jesam, ne bih ga ni potvrditi niti demantirati”, rekao je. “Ali mislim da mogu potvrditi nekoliko stvari za vas ovdje jutros. Broj jedan, Sjedinjene Države neće obaviti špijunaže. Broj dva, naš Četvrti amandman, koji štiti privatnost Amerikanaca, nije međunarodni ugovor. I treće, bilo Europska tko želi ići van i rastrgaju svoje haljine s obzirom na međunarodne špijunaže trebao izgledati prvi i saznati što njihove vlade su radili. ”
Europska unija je glasnogovornica Marlene Holzner, na e-mail na CNN-u, rekao je, “Mi smo odmah smo bili u kontaktu s vlastima SAD-a u Washingtonu iu Bruxellesu, te su ih suočeni s medijskim izvješćima. Oni su nam rekli da se provjere točnost informacija objavljena jučer, a da će se vratiti do nas. ”
U Bruxellesu, navodi Der Spiegel, agencija ciljani Building Justus Lipsius, u kojoj se nalazi Europsko vijeće i Vijeće ministara EU, Unija je glavni donošenje odluka i zakonodavnih tijela.
I u Washingtonu, časopis izvješću se tvrdi, NSA instaliran na greške u zgradi Europske unije i infiltrirali svoje računalne mreže.
Der Spiegel je izvješće dolazi jer su pregovori za transatlantske trgovinskog sporazuma između Sjedinjenih Američkih Država i Europske unije postavljena za početak sljedećeg mjeseca u Washingtonu.
Obama: Ne obraćajte pozornost na tog čovjeka ne možemo dohvatiti
Snowden je razotkrio kao izvor dokumenata te predviđa veliki napor od strane NSA za praćenje poziva mobitel i pratiti e-mail i internet promet od gotovo svih Amerikanaca.
Kritičari ga slam kao izdajnika. Navijači ga tuče kao heroja.
Sada Snowden, koji se sučeljava optužbi za špijunažu u SAD-u, u Rusiji i traže azil od Ekvadora.
U subotu navečer, Correa izjavio je lopta bila u ruskom sudu.
“Nismo tražiti da se u ovoj situaciji. G. Snowden je bio u kontaktu s gospodinom Assangea, koji je preporučio da traže azil u Ekvadoru. Kako bi se obraditi ovaj zahtjev, on treba biti u ekvadorski teritorij,” Correa rekao je u intervjuu za Ekvadoru Oromar TV u subotu navečer. “U ovom trenutku, rješenje za Snowdena je krajnje odredište je u rukama ruskih vlasti.”
Assange, čija je organizacija koja olakšava objavljivanju povjerljivih dokumenata i pomaganje Snowdena dobio azil ponudu, rekao je da ne može otkriti pojedinosti o nekadašnjim NSA izvođača određeno mjesto ili status njegovom slučaju. On je kritizirao američke dužnosnike zbog sve većeg pritiska Ekvador o tom pitanju.
“Azil je pravo koje svi imamo. To je međunarodno pravo. Sjedinjene Države osnovan je uglavnom o prihvaćanju političkih izbjeglica iz drugih zemalja te je napredovao prema njemu. G. Snowden ima to pravo”, rekao je Assange. “U idealnom slučaju, on bi trebao biti u mogućnosti vratiti se u Sjedinjenim Američkim Državama. Nažalost, to nije svijet u kojem živimo, a nadamo se druga zemlja će mu dati pravdu koju zaslužuje.”
Bivši kubanski vođa Fidel Castro prosuđuje u nedjelju. U pismu predsjednika Nikaragve Daniel Ortega objavljenom u kubanskim državnim medijima, Castro je pohvalio Ekvadoru za predsjednika stoji do američkih prijetnji preko Snowdena.
Američki potpredsjednik Joe Biden zatražio Ekvador “ugoditi odbacuju” zahtjev za azil, prema ekvadorski predsjednik Rafael Correa.
“To nije prihvatljivo”, Wikileaks osnivač Julian Assange izjavio je ABC “This Week” u nedjelju.
Europski dužnosnici reagirali s bijesom u nedjelju se u izvješću da je američka Nacionalna sigurnosna agencija špijunirao EU uredima.
Europska unija upozorila da ako je izvješće točno, to će imati ogromne posljedice.
“Duboko sam zabrinut i šokirani o navodima,” predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz izjavio je u priopćenju. “Ako su optužbe dokazati da je istina, to bi bilo krajnje ozbiljna stvar koja će imati ozbiljan utjecaj na EU i Sjedinjenih Država. U ime Europskog parlamenta, zahtijevam punu pojašnjenje i dodatne informacije brže od američkih vlasti s obzirom na ove optužbe. “

EU-Asia