EU tansah mirah dhuwit mili

Kluwarga kekuatan duit isih squeezed dening Mudhun nganggo asil lan pamaréntahan austerity ngukur, lan silihan kanggo bisnis lan individu isih choked. Turmoil ing theeurozone tetep resiko kanggo UK Exportir.
Related: Investor mbuwang obligasi
IHS global kaweruh pangareping wong ahli ekonomi Howard Archer ngandika ing bank iku keputusan kanggo ngetokake statement sing signaled a shift wujud menyang nyediakake nerusake panuntun dhumateng ing babakan dhuwit privasi.
“Di kupeng tambah global financial turmoil pasar, ing babakan dhuwit privasi panitia kamungkinan felt iku ana pamindhahan apik kanggo wis cetha ing tahapan sing sembarang tightening ing UK babakan dhuwit privasi iku cara owahan mati,” ngandika.
Ing break pinunjul karo sadurunge laku, ing Eropah Tengah lan Bank Bank of England marang investor akeh liyane kaweruh menyang mangsa privasi lan dielingake bab impact bisa kang munggah ing pasar tarif kapentingan – micu dening luwih panenan ing US Treasuries sawise cadangan Federal ngandika iku bisa miwiti kanggo ngencengi privasi mengko taun.
“Dhéwan governing ngarepake tombol ECB kapentingan tarif kanggo tetep ing saiki utawa tingkat ngisor kanggo periode lengkap wektu,” ECB Presiden Mario Draghi ngandika ing konferensi warta. Bank mutusaké supaya tarif ing kurang rekaman 0,5%.
Anyar survey data wis nuding menyang stabil ing resesi ekonomi-pencet eurozone lan accelerating wutah ing UK, nanging Draghi ngandika ing risiko padha tilted menyang kakurangan. Panjenenganipun gabungan anyar Bank of EnglandGovernor Tandhani Carney ing bebaya babagan tighter global dhuwit-pasar kahanan.
Draghi ngandika ing bank iku governing PBB nduwe keputusan unanimous kanggo ngetokake panuntun dhumateng nerusake karo Yahoo saka sing menehi tandha “mudhun Bias” ing kapentingan tarif kanggo masa depan foreseeable. Ing ECB bakal nyetel panuntun dhumateng sawijining minangka Outlook medium-istilah kanggo inflasi, wutah lan mili kredit owah-owahan ngandika.
“Kaya Tandhani Carney kang Bank of England sadurungé dina, ing ECB ngersakaken kanggo sinyal kanggo pasar sing babakan dhuwit tightening iku luwih adoh saka sawetara diwenehake pangarepan pasar badhe suggest,” ngendikane Holger Schmieding, pangareping wong ahli ekonomi ing Berenberg.
Investor cheered ing Dhiskusi dovish, ngirim Eropah Enggo bareng banget sing luwih dhuwur lan euro lan pound murah marang dollar. Sentimen iki uga mbantu dening pratandha sing Portugis politikus nyoba kanggo nyegah ambruk ing pemerintahan.
Nalika iki uga dadi nerokake bulak saka panganan kang saka pendekatan nyantolke privasi kanggo target spesifik pengangguran utawa inflasi, iku nggantosi a shift utama kanggo ECB, kang ora gelem ngetokake panuntun dhumateng wonten ing 15 taun Sajarah.
Bank of England sadurungé katahan sawijining kapentingan tarif ing rekaman kurang saka 0,5%, lan bondho tuku program ing £ 375 milyar.
Ngirit kang diputer mudhun pangarepan saka owah-owahan kang serem ing bank ing Carney kang anyar Kepemimpinan sasi iki, matur pasar badhe mbokmenawa kudu ngenteni nganti Agustus, nalika bank bisa miwiti kanggo ngetokake nerusake panuntun dhumateng ing kapentingan tarif sadawaning garis saka panganan.
Anyar bisnis survey suggest ekonomi UK uga wis thukul dening minangka akeh minangka 0.6% ing waktu liya. Sing kaping pindho ing tingkat katon ing kawitan telung sasi taun, nalika ngatur supaya resesi sing telung-daptar acara. House prices uga wis ing munggah.
Nanging Analysts wis dielingake sing ekonomi isih adoh saka “kecepatan uwal” Carney wis nyewo kanggo ngirim.
Eropah iku pusat bank-bank sought kanggo nglindhungi sing ekonomi berjuang saka lunjakan panganan-mlebu ing penyilih biaya ana dening menehi tandha sing padha arep terus kanggo nyedhiyani dhuwit mirah kanggo masa depan foreseeable.

EU-Asia