EU njobo liwat NSA spying pratelan

Ben Rhodes, putih House Wakil nasional keamanan penasehat kanggo strategi komunikasi, ngandika kang ora katon ing laporan lan “kang ora Komentar ing unauthorized keterangan saka Intelligence program. Masyarakat Intelligence bakal paling cocok kanggo nglakoni sing.”
Rhodes sing ditambahaké “sing sawetara kita paling cedhak partners Intelligence, supaya aku kang lagi nyimak worth yen wong eropa bisa banget rapet karo kita. We have kenthel Intelligence sesambetan kanca-kanca.”
Michael Hayden, sing direktur mantan saka NSA lan CIA, marang “Adhepi Bangsa sing” ing CBS ana morning sing wong durung ngerti apa sing laporan iki bener.
Jerman Mentri Kehakiman Sabine Leutheusser-Schnarrenberger “ngandika yen accusations padha bener, iku kaya Perang kadhemen,” pelayanan juru wicoro Anders Mertzlufft ngandika, nambahake yen mentri “wis dijaluk kanggo panjelasan langsung saka Amerika Serikat.”
Perancis Foreign Mentri Laurent Fabius disebut kanggo panjelasan Swift saka Amérika panguwasa.
“Iku Para Rasul, yen lagi dikonfirmasi, bakal ora biso ditompo pancen,” ngandika ing statement.
Ing njobo saka Eropah pejabat liwat akhir minggu iki jembaré paling anyar wiwit Edward Snowden, sing tilas Nasional Keamanan Penerjemah komputer contractor, diwiwiti spilling rincian US program ndjogo kanggo Reporters sadurungé sasi iki.
Sitir informasi saka dokumen rahasia dipikolehi bySnowden, Jerman warta majalah der Spiegel kacarita ana sing saperangan US spying operasi diangkah European Union pemimpin.
Der Spiegel ngandika yen wis “ing bagéan ndeleng” dokumen saka Snowden ingkang njelasaken cara National Keamanan Penerjemah bugged EU pejabat ‘Washington lan New York kantor lan conducted lan “elektronik eavesdropping operasi” sing tapped menyang bangunan EU in Brussels, Belgium.
Ing majalah iku laporan uga sing says NSA spying wis diangkah telephone lan Internet sambungan data ing Jerman liyane saka liyane bangsa Eropah. Rata-rata nganti 20 yuta sambungan telpon lan 10 yuta Internet sambungan data sing nliti saben dinane, der Spiegel ngandika, yen kang lagi nyimak kakiyatan kang ndjogo nempatno ing kumpulan US ing par karo China, Irak lan Arab Saudi.
Liyane ana laporan nyariosaken sing ndjogo lengkap ngluwihi Eropah kantor.
Koran Guardian kacarita sing siji NSA document trocoh dening Snowden describes 38 embassies lan misi minangka “target” lan rincian ndjogo cara sing kalebu tanduran kewan omo ing peralatan komunikasi lan ngempalaken transmisi karo specialized antennae.
Target klebu Prancis, Italia, Yunani, Japan, Mexico, Korea Selatan, India lan Turki, miturut Guardian.
CNN wis ora independen dikonfirmasi ing panyokro bowo ing lapuran saka der Spiegel lan Guardian.
US pejabat ora langsung nanggapi menyang Guardian iku laporan. Ing offices ing Direktur Nasional Intelligence nolak kanggo Komentar ana ing tartamtu panyokro bowo diterbitake ing der Spiegel.
“Pamarintah Amerika Serikat bakal respond jumbuh kanggo Uni Eropa liwat saluran kita diplomatis, lan liwat ahli EU / US ‘dialog ing Intelligence yen US ngajokaken saperangan minggu kepungkur,” ing kantor ngandika ing statement. “Kita bakal ngrembug masalah iki bilaterally karo EU anggota negara. Nalika kita ora arep Komentar publicly ing tartamtu miturut omongane uwong aktivitas Intelligence, minangka prakara kang privasi, kita wis digawe cetha yen Amerika Serikat gathers manca Intelligence saka Tipe diklumpukake dening kabeh bangsa. ”
“Aku wis wis metu saka pemerintah kanggo babagan limang taun, aku pancene ora ngerti, lan sanajan aku, aku ora konfirmasi utawa lali iku,” ngandika. “Nanging aku bisa konfirmasi iku sawetara sing kene iki morning. Nomer siji, Amerika Serikat ora tumindak espionage. Nomer loro, kita Amandemen papat, kang nglindhungi Amerika ‘privasi, ora lan kasepakatan internasional. Lan nomer telu, sembarang european sing kepengin kanggo metu lan rend rasukan sing karo gati kanggo internasional espionage ngirim katon kawitan lan ngerteni apa sing wis dilakoni pemerintah. ”
European Union spokeswoman Marlene Holzner, ing e-mail kanggo CNN, ngandika, “Kita wis langsung ing kontak karo panguwasa US ing Washington DC lan ing Brussels lan wis nyudhuk karo lapuran penet. Padha marang kita lagi mriksa ing marang akurasi informasi dirilis wingi lan bakal bali kanggo kita. ”
In Brussels, der Spiegel ngandika, agensi diangkah ing Justus Lipsius Building, kang omahé Déwan Eropah lan PBB EU saka mentri, Uni kang utama kaputusan-nggawe lan legislative awak.
Lan ing Washington, ing majalah report claims, ing NSA diinstal kewan omo ing Uni Eropah iku bangunan lan infiltrated sawijining komputer jaringan.
Der Spiegel iku laporan rawuh minangka rembugan kanggo trans-Atlantik persetujuan perdagangan antarane Amerika Serikat lan Uni Eropa wis disetel kanggo miwiti wulan ing Washington.
Obama: Pay manungsa waé, ora kanggo wong sing kita bisa dijupuk
Snowden wis dicethakaké piyambakipun minangka sumber dokumen outlining a gaweyan massive dening NSA kanggo trek sel telpon telpon lan ngawasi lalu lintas ing e-mail lan Internet sakbenere kabeh Amerika.
Pangritik Slam wong minangka traitor. Panyengkuyung marang becik minangka pahlawan.
Snowden saiki, sing pasuryan espionage biaya ing Amerika Serikat, ing Rusia lan seeking asylum saka Ekuador.
Ana wengi, Correa ngandika ing werni ana ing Rusia kang pengadilan.
“We durung nyuwun supaya ing kahanan. Pak Snowden wis ing tutul karo Pak Assange, sing disaranaké iku nyuwun asylum ing Ekuador. Supaya proses panyuwunan iki, kang perlu bakal ing Ecuadorian wilayah,” Correa ngandika ing Interview with Ecuador iku Oromar TV ana wayah wengi. “Ing titik, ing solusi kanggo Snowden kang Final panggonan ing tangan saka panguwasa Rusian.”
Assange, organisasi kang ndadekke gampang ing release saka klasifikasi dokumen lan ngancani Snowden kang asylum bid, ngandika ora bisa mbukak katrangan bab mantan NSA contractor iku tartamtu lokasi utawa status kang cilik. Panjenenganipun ngritik US pejabat kanggo pressuring Ekuador ing prakara.
“Asylum iku duwe hak sing kudu kita. Iku lan hak internasional. Amerika Serikat wis didegaké umumé ing nrima politik pengungsi saka negara liya lan prospered dening iku. Pak Snowden wis sing tengen,” ngendikane Assange. “Saenipun, kang ngirim bisa bali menyang Amerika Serikat. Sayange, sing ora donya sing manggon ing lan mugia pamilih negara liyane bakal menehi kaadilan marang wong sing pantes.”
Mantan wong kuba pimpinan Fidel Castro bobot ing ana. Ing layang kanggo Nicaraguan Presiden Daniel Ortega diterbitake ing wong kuba media negara, Castro ngalembana Ecuador presiden kanggo ngadeg nganti US ancaman liwat Snowden.
US Wakil Presiden Joe Biden takon Ecuador “kanggo please nolak” panyuwunan kanggo asylum, miturut Ecuadorian Presiden Rafael Correa.
“Sing ora ditrima,” Wikipedia ngedegaken Julian Assange marang ABC iku “iki Minggu” ana.
European pejabat reacted karo ngamok ana menyang laporan menawa US Nasional Keamanan Penerjemah spied ing EU kantor.
Uni Eropa sing dielingake yen laporan punika akurat, bakal duwe repercussions apik sanget.
“Aku rumiyin kuwatir lan cingak bab panyokro bowo,” European parlemen Presiden Martin Schulz ngandika ing statement. “Yen panyokro bowo mbuktekaken dadi bener, iku kang minangka prakara arang banget serius kang bakal impact abot ing EU-US hubungan. On atas saka Gedhung Parlemen Eropah, aku tanpa lengkap klarifikasi lan mbutuhake informasi luwih speedily saka panguwasa US karo gati kanggo panyokro bowo iki. “

EU-Asia