Elrejti készpénz Mianmarban

Egyik egyértelmű jele a változás, hogy a hitel-kártya egyre gyakrabban, de csak a Visa és a Mastercard. Nincs helyi kibocsátó sem. Visa kibocsátását tervezi előre fizetett hitelkártya által ez év végéig.
Ez egy kis lépés, de Mianmar egy kis lépés a helyes irányba, kritikus, mert lesz kész részt venni a globális integrált pénzügyi system.He veszélybe. A harmadik elment a bankba, a többi maradt, ahol lakik. Tény, hogy az egyetlen ok, amiért letétbe egyáltalán volt félelem egy házban tűz.
Az emberek itt teljesen megkerüli a bankok és tartani a pénzt otthon. Ez a legközelebbi dolog, találsz egy teljes készpénz-gazdaság a világ bármely pontján.
A mianmari kormány tette rögzítő a bankrendszer a prioritás, hanem a gyors látogatás bármely ágát mutatja a méret a probléma, hogy szembenézzen.
Ez egy rendkívüli jelenet: Teller pultok és az irodai asztalok szó tele cash. Bricks a cucc, kötegelve ezer jegyzetek kiegyensúlyozó bizonytalanul egymásra, vagy szemetelés a padló nagy rendetlen cölöpökkel. És az ügyfelek, hogy több a kidülledő bevásárló táskák, míg a biztonsági őrök kerék fehér rizs zsákok még kötegek Kyat, mivel a helyi pénznemben ismert.
Mianmar továbbra is dolgozik egy igazi kreditrendszer és az ATM gépek viszonylag új fejlemény – ha működik. Mint a legtöbb vállalkozás a városban, és a városok, a gyakori áramkimaradások jelenti rendszer leállt. Megpróbáltam három ATM-ek során egy nap. Nincs működött.
De ez megy sokkal mélyebbre. A bankrendszer veszünk magától értetődőnek a legtöbb országban – könnyű hitelek, a pénzügyi termékek, a bankközi műveletek, hitel – ők mind gyakorlatilag nem létezik itt. Nincs megfelelő vállalati banki. A vállalkozások nem tud hiteltörlesztés terveit egy évnél hosszabb. Igaz, ők átfordult, de azt jelenti, hogy a központi eleme a vállalati hitelfelvétel – reális visszafizetési ütemezését – nem létezik.
Banki vezetők még telefonon a központi bank, a végén minden kereskedési nap, hogy elmondja nekik, hogy mi az egyensúlyt a könyvek.
Van most egy banki törvény Parlament előtt, és amíg ez nem engedélyezett, alapos gyökér-és ágazati reform nem kerülhet sor. És akkor is, ha igen, akkor a bankok leküzdeni hatalmas bizalmatlanság a rendszerben épült fel több mint két generáció hanyag kezelés. Az emberek itt nagyon gyanús a bankok.
Ez banki Mianmar körül 2013. Az elavult és lealacsonyító rendszer nyitva évtizedek visszaélés az előző rendszer, és elkerülték a mintegy 90%-a él.
Amikor Nyein Chan Aung eladta a házát Yangon nemrég szállt szembe a dilemma – mit kell a bevételt. Vajon ő, hogy a pénzt, hogy a bank vagy tartani otthon?

EU-Asia