El gran negoci de les cites Xinès

Bai estava participant en un esdeveniment de cites ràpides organitzada per Zhenai Inc, un dels llocs web de matx-making d’Internet a la Xina. La companyia diu que té més de 58 milions d’usuaris registrats i està creixent a un milió d’usuaris mensuals.

En un saló de més d’un centenar d’homes i dones en els seus anys vint i trenta es van asseure un davant l’altre en taules adornades amb estovalles de color vermell i groc, els tons suaus d’una cançó de Norah Jones amor es vessi pels altaveus.
Cançó Li
Es diu “tercera Amor Anual i Expo Xangai matrimoni.”
Però l’ambient en aquesta reunió massiva dels homes xinesos solters i dones era decididament poc romàntic.
És un dels més parlat dels problemes de la societat xinesa, ja que moltes dones educades es queden enrere, ja que estableixen un nivell molt alt per al seu futur husbands.More de 18.000 persones pre-registrades per a l’esdeveniment de cap de setmana, que es troba més incongruent en un carret de l’expansió complex especialitzat en la llar i mobles d’oficina.
Les multituds es van trobar amb tanques publicar llistes de milers d’homes i dones – un llistat en rosa i un altre en blau. A pocs minuts de les portes que s’obren en un dissabte al matí plujós, els visitants s’apinyaven per estudiar les llistes i gaudir de vital importància intel sobre els possibles pretendents – edat, alçada, educació, ingressos anuals i la seva ciutat natal registrat, també conegut com hukou.
Algunes persones van prendre notes, mentre que altres van prendre fotos de les entrades individuals amb els seus telèfons mòbils.
“Benvinguts a tots a la nostra 8 minuts esdeveniment de cites ràpides”, va anunciar el mestre de cerimònies amb el temps.
Quan els vuit minuts va ser, cadascun datador es va encarregar de seguir endavant. “Convidats masculins us plau, toca dos seients a l’esquerra”, va tronar el locutor.
Per a alguns participants, aquesta va ser la primera vegada que havien estat alguna vegada en una cita.
“És útil … és com la investigació”, va dir Yixin Bai, una llar jove de 20 anys d’edat per a les vacances d’estiu d’una universitat al Canadà.
Bai va dir que mai ha tingut una núvia abans. Això no és estrany entre els joves xinesos, tenint en compte que molts adolescents s’animen a tenir totes les relacions romàntiques a l’escola secundària i els van dir que se centren en el treball de l’escola al seu lloc. Va arribar a l’expo per aprendre el que les dones volen dels homes.
“Després de preguntar a ells, ara sé una cosa: les dones no els agraden els homes a confiar en els seus pares”, va dir.
Fundador i CEO de Zhenai és una universitat educada exbanquer d’inversió Columbia anomenat Cançó Li. Ell diu que la política del fill únic implementat pel govern xinès el 1979 ha donat lloc als adults joves que tenen poques habilitats socials – crucials en el joc de les cites.
“Molts dels nens que van néixer després de 1980, que no té germans. Així que creixen en un ambient en el qual no té l’experiència necessària per complir amb la gent del sexe oposat”, ha opinat Li.
Molts dels participants van dir que van arribar a la convenció perquè necessitaven ajuda. Van dir que tenien dificultats per complir amb possibles parelles sentimentals fora del seu cercle immediat d’amics i familiars.
I molts xinesos s’acosta als trenta anys, especialment dones, estan sota una enorme pressió per casar-se.
“La meva mare li pregunta:” Per què segueixes solter? Ets una cosa rara? ‘”, Va dir Elsie, una dona de 26 anys d’edat, qui participava en una sessió de cites ràpides.
La dona al seu costat, que va demanar ser cridat de maig i és també de 26 anys, va dir que el seu pare li va fer la mateixa pregunta.
“Tothom té la mateixa història”, va dir Mai rient. “Em sento lliure perquè estic sola … però sé que aquest és el temps que necessito per sortir amb algú. He de casar abans dels trenta.” Les dues dones van dir que no volen convertir-se en shengnu, o de les “dones de sobres.”
“És un dels més parlat dels problemes de la societat xinesa, ja que moltes dones educades es queden enrere, ja que estableixen un nivell molt alt per als seus futurs marits … i estan menys disposats, a diferència de la generació dels seus pares, per comprometre “, va dir Li Zhenai.
May, que té una bona feina en recursos humans en una empresa internacional i parla amb fluïdesa anglès, va dir que aquesta era la seva primera vegada en un esdeveniment de matx-making. Ella va dir que mai havia tingut un nuvi abans o estat enamorat.
“No tinc temps per conèixer altres homes de la mateixa edat … és per això que no puc trobar el meu senyor la Right”, va dir. “Només desitjo que tinc una mica de sort avui.”
No tinc temps per conèixer a altres homes en la mateixa edat … és per això que no puc trobar el meu senyor Right.Then es va quedar una mica maldestre com el pare de l’home va fer una foto d’ella al passadís ple de gent. El pare de Mai mirar sobre l’espatlla del seu homòleg, murmurant consells com la imatge digital va ser presa.
Mai semblava content i agraït als dos pares.
“Tots dos estan tractant d’ajudar al seu fill a trobar el seu home perfecte i Llarg.”

Malgrat haver estat rebutjat per dos homes, May estava de bon humor. Ella va dir que els dos homes necessiten una dona que tenia un hukou registrada a Xangai.
Durant una reunió de milers d’homes i dones solters, va ser sorprenent observar que hi havia molt poc de coqueteig passant.
Les persones passejaven pels passadissos recollint fullets de les companyies de joc de presa i es van aturar a escoltar les conferències d’autoajuda dels “cotxes de la vida,” que eren les dones d’escolaritat en la forma de “marca” de si mateixos.
A vegades, l’Expo amor i el matrimoni se sentia com una fira de treball.
Online match-making empresari Li va dir que era una comparació exacta.
Trobar una parella és “gairebé com trobar una feina”, va dir.
“La gent tendeix a ser molt pragmàtic”, va explicar. “[L’ésser sol] és un problema que té l’obligació de fixar i els teus pares senten que és la seva obligació de vetllar per ell -. Per obtenir aquest problema fix.”
Una altra revelació sorprenent va ser que hi havia gairebé tants pares a l’Expo amor i el matrimoni, ja que hi havia homes i dones solters.
Alguns pares es situen a la bulliciosa entrada de la convenció de la celebració de cartells de publicitat impresos els detalls dels seus fills solters. Altres caminaven al costat dels seus fills i filles adults, la inspecció de les cabines dels diferents organismes de presa de partit.
Una casamentera va dir a CNN que ella va haver prohibir als pares que acompanyen els seus fills a les taules de cites ràpides.
“Respecto l’opinió dels meus pares”, va dir May. “Si els meus pares diuen que aquest home no és bo, llavors no vaig a la data [ell]. Però si els meus pares diuen que això és bo, que estan feliços amb aquest noi, i després intentaré.”
En alguns casos, les mares i els pares juguen clarament un paper com trencaglaç socials per als seus fills.
En un moment, mentre passejava pels passadissos de la convenció de maig va rebre una trucada telefònica. Va ser el seu pare qui també hi era.
Pot trobar al costat d’un altre pare que acabava de conèixer.
L’home va passar a tenir un sol fill, que treballava en un banc i no va assistir a la convenció. Afortunadament portava una foto – i un passaport – del seu fill, que va mostrar a maig.
“La seva imatge es veu bé. Una mica maco”, va respondre maig.

EU-Asia