Economia Marii Britanii văzut ritmul dublare a creșterii în al doilea trimestru

Viitorul este în căutarea mai bine de producatori britanici, de asemenea, cu cărți de comenzi în luna iulie la cel mai puternic de pana acum in acest an, potrivit unui sondaj de lungă durată de către Confederația Industriei Britanice.
Estimările preliminare ONS din PIB-ul sunt printre primul lansat în Uniunea Europeană, și se bazează parțial pe date estimate. În medie, ei sunt revizuite cu 0,1 puncte procentuale sus sau în jos timp de doua revizuire este publicat două luni mai târziu, dar mișcări mai mari nu sunt mai puțin frecvente.
Asta ar fi de două ori ritmul de creștere în primele trei luni ale anului. Relansare a economiei britanice contrastează cu restul Europei, în care multe țări se luptă să crească sau sunt blocate în recesiune.
Noua bancă de șef al Angliei Mark Carney va primi semne că economia Marii Britanii este tăiate, mai aproape de ceea ce el a numit “viteza de evadare”, sau o creștere durabilă.
Dar el este încă posibil de a judeca că are nevoie de ajutor suplimentar pentru a ajunge acolo, mai ales cu țara de parteneri comerciali cheie din zona euro intr-o forma slaba.
Statisticile oficiale, care acoperă doar o parte din perioada, au fost mai amestecate, cu producția industrială și de construcții în general plat și un sector de servicii puternică.
Stiri companie optimist în această săptămână a consolidat sentimentul de o economie în curs de normalizare.
Lanț Pub JD Wetherspoon a declarat că va accelera deschideri de noi pub anul viitor, ajutat de către o stare de spirit mai bună în rândul clienților, în timp ce dezvoltatorul britanic Land a investit 512 milioane de lire sterline în achiziții de proprietate din aprilie.
Banca sub Carney este larg de așteptat să înceapă furnizarea de orientări detaliate de la luna viitoare pe cât de mult ratele dobânzilor vor rămâne scăzute, într-un efort de a încuraja consumatorii să-și petreacă și întreprinderile să împrumute și să investească.
Unii analiști au considerat creștere în al doilea trimestru va fi la fel de puternic ca 0,8 la suta, dupa o serie de sondaje plutitoare recent, cum ar fi sondajele de manageri de cumpărare.
Comparativ cu un an mai devreme, rata de creștere este de așteptat să fi sărit la 1,4 la sută la 0,3 la sută în primul trimestru. Asta ar fi cea mai rapidă creștere de la începutul anului 2011.
“Suntem estimarea ca toate cele patru sectoare principale ale economiei – servicii, industrie, construcții și agricultură – extins în Q2, care ar fi prima dată că acest lucru a avut loc începând cu T3 2010,”, a declarat economistii de la Investec.
Consumatorii, un motor cheie al economiei Marii Britanii, se împrospătează prea. Ele sunt mult mai optimiste asupra economiei decât în ​​orice moment din aprilie 2010, masurata de un nou indice de încredere a consumatorilor de către cercetători de piață YouGov și Centrul pentru Economie și Business Research.
Economia Marii Britanii, probabil, sa extins rapid în al doilea trimestru decât în ​​primul, ajutat de creșterea încrederii în rândul consumatorilor și prin semne pe care companiile sunt gata să împrumute și să petreacă mai mult.
Statisticile oficiale aparea la 0930 BST, joi, sunt de așteptat pentru a arăta că o creștere a ajuns la 0,6 la sută în perioada aprilie-la-iunie, comparativ cu trimestrul anterior, potrivit unui sondaj Reuters de economiști.

EU-Asia