Drones, όπως το πραγματικό μετασχηματιστές

Με την οικονομική κρίση συνεχίζει να δαγκώσει – κυρίως στον τομέα της άμυνας των ΗΠΑ – όλο και περισσότεροι κατασκευαστές αεροσκαφών προσπαθούν να εξασφαλίσουν το μέλλον τους με τη στροφή μεγαλύτερα συνδετήρες αεροπορίας σε καινοτόμες νέες, δημιουργώντας μια νέα φυλή των “Transformers”.
Σε μια προηγούμενη ζωή, HammerHead Piaggio Aero ήταν μια εκτόξευση των επιχειρήσεων (το Avanti II), που χρησιμοποιείται στο πλοίο καλά-να κάνουν οι ταξιδιώτες προς και από υψηλής ισχύος συναντήσεις ή κόκκινο χαλί γεγονότα.
Υπάρχει μόνο ένα αλιευμάτων και αν – παρά το γεγονός ότι αποδεδειγμένα να εργαστεί σε δοκιμές πτήσης, το Project Zero δεν είναι πιθανό να πάει στην παραγωγή κάθε χρόνο σύντομα. Αντ ‘αυτού, προορίζεται ως «τεχνολογία θερμοκοιτίδα,« ένας τρόπος να δοκιμάζει και προβάλλοντας όλες τις τελευταίες καινοτομίες με τη μία.
Παρόλα αυτά, η εταιρεία ελπίζει ότι, ακόμη και αν δεν πρόκειται να φέρουν ένα Zero έργου μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, μερικές από τις τεχνολογίες που έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη θα γίνει ο κανόνας στις περισσότερες καθημερινές αεροσκάφη.
“Μηδέν έργου μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει τη βάση για μια μελλοντική UAV ή τη μορφή της μεταφοράς, αλλά είναι τα μέρη εκεί που είναι σημαντικές, που έχουν τη δυνατότητα», λέει ο Sweetman.
ArchAngel Iomax είναι, επίσης, εκτίθεται στο Le Bourget είναι, λέει η εταιρεία, ένα αεροσκάφος περιπολίας των συνόρων σχεδιαστεί για να παρέχουν “αερομεταφερόμενη επιτήρηση για την ευφυΐα και την ασφάλεια.”
Αλλά σε λίγο πιο κάτω προς τη γη παρελθόν της προ-τροποποίηση, το αεροσκάφος σχεδιάστηκε αρχικά ως Τσίχλα, μια γεωργική καλλιέργεια ξεσκονόπανο.
Επίσης, ενώνει τις υβριδικές τάξεις στο Paris Airshow ήταν Κένταυρος, το αεροπλάνο που νομίζει ότι είναι κηφήνας. Ή είναι ότι είναι ο άλλος τρόπος γύρω;
Το αεροσκάφος, σχεδιασμένο για αποστολές επιτήρησης, μπορεί να πετάξει μακριά σαν ένα UAV από ένα επίγειο χειριστή, είτε με τον παραδοσιακό τρόπο με έναν πιλότο στα χειριστήρια.
Οι δημιουργοί του, με έδρα τις ΗΠΑ Υπηρεσίες Flight Aurora, λένε ότι χρειάζονται δύο-man πλήρωμα μόλις τέσσερις ώρες Κένταυρος να αλλάξετε το αεροπλάνο από τον ένα τρόπο που εκτελούν πτήσεις προς την άλλη.
Bill Sweetman, διεθνείς αμυντικές συντάκτης της Εβδομάδας Αεροπορίας, είπε ότι η τάση για τη μετατροπή υφιστάμενων αεροσκαφών σε άλλους, και όχι στη δημιουργία τους από το μηδέν, ήταν σε δύο κυρίως λόγους: την οικονομική κρίση, και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
Και τα δύο σημαίνουν ότι εντελώς νέα αεροσκάφη δεν έχουν σχεδιαστεί τόσο συχνά όπως έχουν κάνει στο παρελθόν.
Διαβάστε: Δοκιμάστε τις γνώσεις σας αεροπορίας
«Αντ ‘αυτού οι εταιρείες εκσυγχρονισμό, την προσαρμογή των αεροσκαφών που έχουν ήδη έχεις για να μπορέσουν να κάνουν κάτι διαφορετικό, επειδή οι ανάγκες της βιομηχανίας σήμερα είναι πολύ διαφορετική από ό, τι ήταν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, και θα είναι κάτι διαφορετικό και πάλι στα επόμενα 10 χρόνια ή έτσι “, είπε στο CNN.
“Είναι αποδεικνύεται πολύ δύσκολο να πάρει την FAA να εγκρίνει μια απλούστερη, φθηνότερη αεροσκάφη που έχουν σχεδιαστεί από την αρχή για να μη επανδρωμένα”, δήλωσε ο Graham Warwick, συντάκτης τεχνολογίας Αεροπορίας Εβδομάδας.
«Αντ ‘αυτού, είναι πιο εύκολο να λάβει ένα αεροσκάφος που η FAA έχει ήδη πιστοποιηθεί για την επανδρωμένη πτήση, και να λάβει την πιλοτική έξω από αυτό», είπε.
«Αν μια εταιρεία λαμβάνει ένα υπάρχον αεροσκάφος – το οποίο γνωρίζουν μύγες, τα έργα, είναι ασφαλές και αξιόπιστο – και το μετατρέπει σε ένα τηλεκατευθυνόμενο όχημα, που τους επιτρέπει να αναπτύξουν πολύ πιο γρήγορα”, δήλωσε ο Sweetman.
Και έπειτα υπάρχει Zero έργου, ένα εντελώς διαφορετικό είδος “μετασχηματιστή.” Αυτή η υπερ-φουτουριστικό αναζητούν ηλεκτροκίνητα αεροσκάφη σχηματίζεται από μια χαριτωμένη αεροδυναμική swoosh από ίνες άνθρακα που περικλείει ένα πιλοτήριο (όπως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω, μέχρι στιγμής έχει μόνο πετάξει μη επανδρωμένα) και δύο τεράστια πτερύγια.
Είναι αυτά τα πτερύγια που είναι το μυστικό για την πρωτοποριακή φύση του αεροσκάφους. Αντιμετωπίζοντας το έδαφος, επιτρέπουν Zero Project για να απογειωθεί κάθετα, όπως ένα ελικόπτερο. Αλλά από τη στιγμή στον αέρα, οι δρομείς μπορούν να γέρνει, του επιτρέπει να πετάξει προς τα εμπρός σαν ένα παραδοσιακό επίπεδο.
Διαβάστε: Μπορεί BRIC αεροπορίας σχήμα των εθνών;
Έργο Zero, η οποία έχει στα σκαριά – αλλά σταθερά στο σκοτάδι – εδώ και πολλά χρόνια, παρουσιάστηκε στο Paris Air Show αυτή την εβδομάδα.
James Wang, αντιπρόεδρος Agusta Westland της έρευνας και της τεχνολογίας, ο οποίος επέβλεψε τις εργασίες για το αεροσκάφος, δήλωσε ότι σχεδιάστηκε »να είναι τόσο ριζοσπαστική όσο το δυνατόν,” αντανακλά το σύνθημα της προηγμένης ομάδας έργου πίσω από αυτό: “‘Live στο Dream» – εφόσον μπορεί να ονειρευτεί, μπορεί να κατασκευαστεί. ”
Ακριβώς πόσο μεγάλη και πόσο γρήγορα το αεροσκάφος είναι ικανό να φέρουν εξακολουθεί να είναι ένα επτασφράγιστο μυστικό, αλλά ο Wang επιμένει ότι «δουλεύει, έχουμε πετάξει αυτό το πράγμα.”
Σήμερα, το δικινητήριο turboprop είναι να μετατραπεί σε ένα drone, με τον εξοπλισμό επιτήρησης και απομακρυσμένα συστήματα που φέρουν την αντικατάσταση των εννέα επιβάτες και πιλοτικά.
Αποκαλυπτήρια του νέου-look αεροσκαφών στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα Τανάγρα, Διευθύνων Σύμβουλος της Piaggio Aero, Alberto Galassi είπε ότι η HammerHead – την οποία η εταιρεία αναμένει να εγκριθεί για χρήση από το 2014 – προσφέρει “μια εικόνα για το τι ένα προηγμένο UAS [μη επανδρωμένα εναέρια Σύστημα] της το μέλλον θα μοιάζουν. ”
Είναι ένα αεροπλάνο; Είναι ένα κηφήνας; Την επόμενη φορά που θα αναζητήσετε και να δείτε ατμού μονοπάτια εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον ουρανό, έχουμε κατά νου ότι το αεροσκάφος κοιτάτε θα μπορούσε απλώς να είναι και τα δύο.
Καθώς η βιομηχανία των αερομεταφορών σφίγγει τη ζώνη του, τις προσπάθειές της για να εξοικονομήσουν χρήματα και να μείνετε σχετικές οδήγησαν σε νέα άνοδο των “Transformers” – συμπεριλαμβανομένων των καλλιεργειών-ξεσκονόπανα και επιχειρηματικά αεριωθούμενα δοθεί μια νέα μίσθωση της ζωής, όπως τα αεροσκάφη επιτήρησης.

EU-Asia