Dow potone na namige na dražljaje popuščanja

Federal Reserve levo obrestne mere nespremenjene in dejal, da bi še v sedanjem programu odkupa obveznic – 85 milijard dolarjev v hipotekarno zavarovane vrednostne papirje in zakladnicah vsak mesec – v bližnji prihodnosti. Vendar v času njegovega novinarski konferenci poudaril Bernanke scenarije, v katerih bi Fed menijo oži.
Industrijski indeks Dow Jones padle za več kot 200 točk, oziroma 1,4%, v sredo popoldne po Bernanke je na vprašanja medijev o izhodni strategiji, Fed. Tes & P 500 je padel za 1,4% in Nasdaq potonil za 1,1%. Zaloge so bile v rdeči ves dan, ampak komaj pod pragu linijo, preden Fed predsednik začel govoriti.
Cene obveznic prav tako močno znižale, pošiljanje donose višje. Donos na 10-letne državne blagajne opombe rose visok kot 2,36% – svojo najvišjo raven po marcu 2012. To je bilo gibale okoli 2,2% pred Fed.
CNNMoney je strah in pohlep Kazalo je nudging bliže skrajnega strahu do konca dneva.
Federal Reserve Ben Bernanke predsednik skušal natančno pojasniti, kako bo centralna banka ugotoviti, kdaj je pravi čas, da potegnite nazaj svoje odkupe obveznic, vendar vlagatelji niso imeli katerokoli it.If gospodarstvo še naprej izboljšuje, Bernanke je dejal, da bi bilo “primerno zmerno mesečno dinamiko nakupov kasneje v letošnjem letu,” in na koncu programa do sredine leta 2014. Na tej točki, Fed pričakuje, da bo stopnja brezposelnosti znašala okrog 7%.
Fed je vez-odkup program je bil blagoslov za delniške trge, ki podpirajo ZDA in svetovnih borznih indeksov in jim vožnja na nedavni zapis vzponi.
Sorodne: Vlagatelji ne bi smelo skrbeti Fed
V korporacijske novice, Tesla Motor (TSLA) napovedala odpoklic nekaterih modelu S carsfor brez mehanskih napak.
FedEx (FDX, Fortune 500) delnice porasel po ladjarska velikan poročali četrtletni dobiček pihal pretekle napovedi, čeprav je bil prihodek v grobem v skladu z ocenami. Družba je pogosto videti kot bellwether za globalno gospodarstvo glede na naravo svoje dejavnosti dobave in njeno mednarodno odtis.
Vendar je poudaril, da bi se scenarij igrajo samo, če gospodarsko okrevanje nadaljuje, saj Fed pričakuje, da bo. Če se ne bi Fed prilagodi svoje politike.
“Naši nakupi so vezani na to, kar se dogaja v gospodarstvu,” je dejal. “Nimamo deterministično ali določen načrt.”

EU-Asia