Donya priciest kutha kanggo expats punika …?

“Prices ing Oslo kathah bakal luwih larang dibandhingaké liyane bagéan donya (amarga) saka ing biaya produksi lan pegawe,” pangandikane Lee Quane, Daerah Director, Asia kanggo ECA International. “Layanan kalebu garing reresik, spatu Diposaken, rambute klamben – item kang liyane pegawe intensif -. Jajanan dipangan metu ing restoran sarta We uga ndeleng impact ing pajak Contone alkohol lan rokok, punika relatif larang..”
Sing munggah saka Norway iku ibukutha menyang titik ndhuwur knocks Tokyo, Japan mati posisi sampun nyariosaken wiwit 2010. Iki taun, Jepang iku ibukutha rangking minangka jagad enem priciest kutha kanggo jaban rangkah buruh.
“Alesan utama iki amarga kekuatan saka itungan. Apa kita wus punika Filipina wis salah siji ekonomi paling kuat ing Asia suwene 12 sasi kita wis ndeleng liyane manca langsung investasi pindhah ana. Amarga sing , kulo katon ing itungan ngiyataken lan di-push Filipina munggah ing peringkat. ”
Miturut ECA International data Oslo, sing tiket film biaya sampeyan padha karo $ 18,76, a bir ing bar biaya $ 14,10, nalika soda bakal Nyetel sampeyan bali $ 3,43.
Tokyo kang tiba saka ndhuwur denah nderek kekirangan ing Jepang iku itungan past sawetara sasi, nambah Quane.
Sakabèhé, Asia iku kutha rangkeng wis bubar ndeleng “sing akèh stabilitas,” nambah Quane. Global posisi rangkeng ing Hong Kong lan Singapura wis mung “dipindhah siji utawa loro nilai”, kang nimbang “apik bab” lan sinyal menyang a maneh-istilah ekonomi Recovery sawise 2008 global financial krisis.
Sing yen wis tiba dening minangka akeh minangka 20% wiwit Shinzo Abe dadi Perdana Menteri ing Desember 2012. Abe wis glethakaken metu rencana kanggo bali menyang inflasi – karo resmi 2% target – sawise rong puluh tahun iki saka deflation, sing ekonomi stagnating lan Jepang kang Exportir kaya Sony Panasonic Modhèl milyar ngrekam dolar ing taunan losses.
A yen ora pati roso liyane menehi daya kanggo tuku wong njaba negoro ngunjungi lan exchanging sing dhuwit.
Isih tetep Tokyo kutha paling larang ing Asia kanggo expats, ing survey dening ECA International, ngantem Seoul, Beijing, Singapura lan Hong Kong.
A tiket kanggo film Tokyo bakal njupuk $ 19,09 metu ing dompet, karo ngombe alus iku $ liyane terjangkau 1,61 dibandhingaké Oslo, nalika kilo saka beras biaya $ 10,00 – regane paling dhuwur ing kabeh ECA International survey.
Siji surprise, ngandika Quane, iku ibukutha saka Filipina Manila kang mlumpat 19 Nilai wiwit survey 2012.
Oslo, Norway rangking minangka donya paling larang kutha kanggo expatriates, miturut menyang survey anyar dening ECA International, global Human Resources Consultancy tenan. Ing 10 ndhuwur, saka pitu planet kang priciest ngapusi kutha ing Eropah, loro mau wis ketemu ing Afrika, nanging mung siji dumateng ing Asia.

EU-Asia