Dipercaya kita kita saka Silicon lebak

Saiki, saperangan saka ndhuwur Silicon lebak perusahaan sing melu game siji-upmanship kanggo nuduhake yen lagi paling gampang dipirsani Internet perusahaan ing pemblokiran.
Ing laporan dhisikan babagan “langsung akses,” minangka bagean klasifikasi sistem US Intelligence disebut prisma, wis nguripake metu dadi salah. Nanging laporan prisma wis padhang long-ngadeg privasi ngedeni babagan paling gedhé US tech perusahaan sing nangani troves sungguh saka data pangguna. Buta Internet wis teka ing nliti nderek lapuran menawa NSA migunakake prisma kanggo nliti data – kalebu e-layang, video lan chats online – sing nglumpukake liwat panjalukan digawe miturut Foreign Intelligence undhang ndjogo (FISA), salah siji saka hukum kontrovèrsial ing manah saiki NSA-snooping furor.
Maraké bocor prisma, kang diwenehake menyang Guardian lan Posting Washington dening sempritan-kang niup Edward Snowden, Apple, Google, Facebook lan Yahoo kabeh statements ditanggepi – ing strikingly padha legal basa – nolak sing padha marang ing NSA “langsung” utawa unfettered ngakses menyang server komputer.
Nanging perusahaan ketoke felt sing kudu menyang luwih saka sing denials, lan ing dina anyar wis melu kompetisi kanggo nduduhake prasetya sing kanggo jèmbrèng.
Google kicked mati ing perang jèmbrèng minggu kepungkur nalika takon US Jeksa Agung Eric nduwèni lan FBI Director Robert Mueller ijin kanggo nerbitaké “nomer kanthi jumlah ongko saka negara-keamanan panjalukan, kalebu FISA keterangan – ing istilah kaloro nomer kita nampa lan orane katrangan. ”
Sing request ana ngremenaken amarga iku pisanan Google wus malah ngakeni sing ditampa nasional-keamanan FISA panjalukan. Facebook lan Microsoft cepet nganti miturut podho panjalukan. A Departemen Kehakiman spokesperson marang TIME sing agensi ing proses Reviewing request.
Banjur, liwat akhir minggu, Facebook, kang Duqu Google wis tau nerbitaké sawijining laporan jèmbrèng, ngrambah lan persetujuan karo pamaréntah ngijini menyang nyampekano informasi data US panjalukan informasi. Facebook bilih kanggo sasi enem pungkasan 31 Desember, 2012, iku ditampa lan antarane 9,000 10,000 panjalukan data, kalebu pidana lan nasional-keamanan sing gegandhengan karo panjalukan, panutup antarane 18.000 lan 19.000 akun.
“We lagi pleased sing minangka asil diskusi kita, kita saiki bisa kalebu ing laporan jèmbrèng kabeh US nasional-keamanan sing gegandhengan karo panjalukan (kalebu FISA uga Nasional Keamanan Letters) – kang nganti saiki ora perusahaan wis dileksanakake kanggo nindakake , “Facebook umum penasehate Ted Ullyot ngandika ing dig ora-dadi-subtle ing perusahaan kang musuh.
Sakcepete sesampunipun, Microsoft dirilis padha data, nuduhake yen perusahaan ditampa antarane 6,000 lan 7,000 pidana lan nasional-keamanan panjalukan nggowo pengaruh kanggo antarane 31.000 lan 32.000 akun konsumen.
Yahoo nganti kasep ana pangandikane iku ditampa “antarane 12.000 lan 13.000 panjalukan, klebu saka pidana, Manca Intelligence undhang ndjogo (FISA), lan panjalukan.”
Liyane: Punika kok Google tuku Waze, sing abang-panas kiriman data mobile app, kanggo $ 1 milyar
Punika masalah. Miturut persetujuan Facebook, Microsoft, Apple lan Yahoo ngrambah karo pemerintah, perusahaan padha mung dileksanakake kanggo ngeculake nomer kanthi jumlah ongko saka total US data panjalukan. Crucially, padha ora dileksanakake kanggo dhewe break metu nomer FISA panjalukan. “Iki mung merbawani sing bagian sekedhik cilik saka Microsoft global basa customer,” Yohanes Frank, Menawi mekaten, aku ora ngerti yen padha ditampa 50 FISA panjalukan, 500 utawa 5,000. Akibaté, ing keterangan, nalika laudable, rok ngubengi Jeksa Agung bisa ngetokake tengah saka kontrovèrsi NSA-snooping, kang alam lan ombone saka perusahaan ‘partisipasi ing rahasia US nasional-keamanan investigations.
Microsoft Wakil umum penasehate, ngandika ing kirim blog. “Jèmbrèng piyambak uga ora cukup kanggo mulihake kapercayan umum, nanging panggonan kang gedhe kanggo urip.”
Ana, Apple gabungan partai lan announced sing saka 1 Desember, 2012, kanggo 31 Mei, 2013, iku ditampa antarane 4,000 lan 5,000 panjalukan saka US nglaksaknano hukum kanggo customer data sing gegandhengan ing antarane 9,000 10,000 lan akun utawa piranti, klebu pidana investigations lan nasional-keamanan “prakara.” Apple ngandika iku iki ngeculake data “ing kapentingan jèmbrèng.”
“We pracaya perusahaan kudu diijini break metu nomer khusus kanggo FISA panjalukan,” ngendikane Amie Stepanovich, direktur ing domestik Project ndjogo ing Electronic Kebijakan Pusat Informasi, a Washington basis umum-kapentingan organisasi. “Iki nomer badhe nyedhiyani jèmbrèng saindhenging negoro. We uga pracaya sing individu kedhaftar diangkah ing FISA ngirim nampa kabar sing padha tundhuk ndjogo, sanajan sawise kasunyatan, supaya padha duwe kasempatan kanggo kontes ndjogo ing pangadilan.”
Amerika paling Internet perusahaan sing tripping liwat piyambak kanggo bolster gambar sing umum nang blockbuster keterangan babagan sing peran ing pamaréntah AS kang kontrovèrsial data-kumpul program.
Saiki kabar laporan disaranake sing utama perusahaan tech – includingApple, Google, Facebook lan Yahoo – nyedhiyani National Agensi Keamanan (NSA) karo unfettered utawa “langsung” akses menyang server, perusahaan wis waging lan kampanye agresif kanggo nduduhake padha ‘ maneh ora stooges pemerintah.

EU-Asia