Dionice inča viša u rekordnom teritoriju

Također, na korporativnoj ispred, Dionice WebMD (WBMD) skočila je više od 25% nakon što je tvrtka objavila informacije o zdravlju preliminarne rezultate koji su pokazali bolja od očekivane zarade i prihoda.
Related: Strah i pohlepa Indeks uvlači se pohlepe
5. Kina smanjuje rast projekciju? Investitori postala zbunjena oko kineskih projekcije rasta nakon što je u zemlji ministar financija signalizirao rast mogao biti 7% za godinu dana, u nastavku vlade službenom prognozom rasta od 7,5%. Shanghai Composite indeksa, a theHang Seng indeks pao i vratio se nakon inscenacije veliki run-up ranije u tjednu. Japan je benchmark Nikkei indeks zatvorio 0,2% čvršća.
Europska tržišta završio dan mješovita, s njemačkog DAX-a i Velike Britanije FTSE 100increasing, dok je francuski CAC 40 odbijena.
Dow i S & P 500 dionica opterećena od 5% slajd u dionice Boeinga (BA, Fortune 500) nakon vijesti da je zauzeto Dreamliner zapalio u londonskoj zračnoj luci Heathrow.
Sva tri indeksa završila oštro veći za tjedan dana, sječa drva je jedan od najboljih tjednih nastupa u godini. Dow porastao 2,2%, S & P 500 skočio 3%, a Nasdaq okupilo 3,5%.
Evo pet stvari koje treba uzeti od petka trgovinski dan:
1. Dionice u rekordnom području: Iako su oba Dow i S & P 500 nadmašio svoje prijašnje rekorde rekord zatvaranje, oni su još uvijek oko 0,5% ispod svih vremena trgovačko-dan rekorde postignut u svibnju.
Američke dionice skočile prvi put natrag u rekordnom teritoriju četvrtak, jer ulagači pozdravili komentare predsjednik Federalnih rezervi Ben Bernanke, koji je u srijedu rekao je monetarna politika ostati “vrlo accommodative” u doglednoj budućnosti.
JPMorgan Chase (JPM, Fortune 500) izvijestio kvartalnim rezultatima koji tuku očekivanja, dok je prihod jedva pobijedio prognoze. No, dionica je bila tek nešto veća, kao neke od profitnih dobitke došao iz računovodstva prilagodbe nego snažan rast u temeljnom poslovanju.
Wells Fargo (WFC, Fortune 500) porasla je 1,8% dionica nakon što je banka izvijestio zarada i prihod koji tuku očekivanja.
U priopćenju se podrazumijeva da bi središnja banka nastaviti masivni program kvantitativnog popuštanja, i pomogao umiriti ulagače koji su whipsawed strane sužava razgovor koji je počeo krajem svibnja.
Kliknite ovdje za više dionica, obveznica, roba i valuta
2. Potrošači su još uvijek zabrinuti za budućnost: Sveučilište u Michiganu i Thomson Reuters ‘Consumer Sentiment Index za srpanj blago, i pala manje od očekivanja.
Dok je optimizam u vezi trenutnih uvjeta porastao na najvišu razinu od srpnja 2007, buduća očekivanja indeks pao oštro.
Također, Bureau of Labor Statistics objavio svoje mjesečno izvješće o indeksu proizvođačkih cijena, što je povećanje od 0,8% u lipnju. To je gotovo utrostručiti je očekivani rast od 0,3% – ponajviše pod utjecajem skoka cijene benzina.
Citigroup (C, Fortune 500), Goldman Sachs (GS, Fortune 500), Bank of America (BAC, Fortune 500), a Morgan Stanley (MS, Fortune 500) su na dotaknite prijaviti rezultati sljedeći tjedan.
4. UPS tumbles na dobit upozorenje: pošiljaka div UPS (UPS, Fortune 500) snizila svoju prognozu za rast dobiti u ovoj godini, slanje dionica prema dolje gotovo 6%.
Tvrtka, smatra ekonomski predvodnik zajedno s rivalom FedEx (FDX, Fortune 500), rekao je “usporavanje US svjetska ekonomija više prihode i operativnu dobit ispod očekivanja.”
Dionice FedEx i preselio niže.
Američke dionice inched nešto viša petak, ali su slabi uspjesi su bili dovoljno poslati Dow i S & P 500 na novim rekordnim završnim uspone i Nasdaq na najvišu razinu u više od deset godina.
Dow Jones indeks porastao je samo 3 boda na 15,464.30, S & P 500 dodao pet bodova, završivši na 1,680.19, a Nasdaq porastao 0,6% za zatvaranje na najvišoj razini od rujna 2000.

EU-Asia