Den nya ålder av luftskeppet

Beroendet av solenergi innebär att flygplanet skulle vara mycket långsammare än en vanlig plan, resa på bara 25 km i timmen, men det faktum att det är är obemannad betyder det potentiellt kan förbli luftburna, på hög höjd, under långa perioder.
“Det handlar om snabbhet, och optimera energi,” säger Jafaar. “Vad kostar energi går snabbt. Människan vill alltid gå fortare men vi kommer inte att bära människor, så de långsammare tolereras.”
Om och när Sun Cloud får luft under vingarna – vilket Jafaar bekänner är inte troligt att det händer för några år ännu – det kan mycket väl finna att det är inte den enda luftskeppet svävar runt ovanför oss.
Idén utvecklades av Kazakstan-födda ingenjören Igor Pasternak, som flyttade till USA 1994 och inrättades i reklambranschen bygga luftskepp.
Han har tillbringat de senaste två decennierna som arbetar för att lösa de problem som traditionella luftskepp.
“Jag förstår luftskepp väl,” sade han till CNN. “Jag har byggt en hel del av dem.”
Hans Aeroscraft är ett styvt skrov styrbar mäter en jättestor 169 meter i längd, med en lastkapacitet på 66 ton (och planer för en 250 ton version), en marschfart på upp till 120 knop, och en rad av 3.100 nautiska miles.
“Det är lite som att min dröm bil,” sade han.
“I naturkatastrofer och andra situationer där infrastrukturen är obefintlig, kunde Aeroscraft kunna användas för att föra in förnödenheter: mat, vatten, filtar – 66 ton lättnad i taget”, förklarade bolagets informationsdirektör John Kiehle.
Och medan dess primära syfte är sannolikt att vara logistiskt, flytta gods, militära trupper och humanitära förnödenheter till avlägsna och ogästvänliga terräng, medger företaget att ner linjen kan det finnas andra användningsområden för tekniken, från “flytande hotell” till “sky båtar för miljonärer. ”
Nu, 90 år efter lanseringen av USA: s första luftskepp, USS Shenandoah är luftskepp och aerostater genomgår något av en renässans.
Bland dem som hoppas kunna leda avgiften är Kalifornien-baserade Aeros, som utvecklar vad man hoppas ska bli en revolutionerande ny last luftskepp, theAeroscraft, kombinerar inslag av vanliga “lättare-än-luft” (LTA) hantverk och traditionella fasta vingar flygplan .
Hittills har företaget skapat en förminskad version av flygplanet för att bevisa att konstruktionen kan fungera, nästa steg är en full-size prototyp. Målet är att ha den första Aeroscraft flyger med 2016, och den första flotta av 24 bilar igång fram till 2020 2021.
“Detta är verkligen ett spel-växlare,” sade Bill Feeley, bolagets chef för strategiska ekonomi. “Det är en verklig förändring i industriell teknik, i nivå med byggandet av skyskrapor, eller skapandet av kärnenergi.”
Tweets från @ cnni/paris-airshow-2013
Pasternak och Kiehle säger en av Aeroscraft största fördelarna är att det körs på vanlig diesel, snarare än dyra flygbränsle, som kan vara svårt att få tag på i världens mer otillgängliga områden.
Men en annan luftskepp projekt för närvarande i forskning och utveckling skulle kunna hamna ännu billigare och enklare att driva: innovation och teknik konsultföretag Altran s Sun Cloud är en styrbar drivs av solenergi.
Det är ett område företaget har viss erfarenhet av, efter att redan ha arbetat med Solar Impulse, världens första planet drivs enbart av solen.
Liksom Aeros ‘luftskepp, är Sun Cloud utformad för att bära stora laster av gods över långa avstånd – men Sun Cloud saknas en komponent kan vara nyckeln till Aeroscraft framgång: piloten.
Altran s förstudie undersöker om det är möjligt att flytta nyttolaster på upp till 250 ton från plats till plats i vad som i praktiken är en super-sized drönare.
Läs mer: På era platser, jet set, go!
“Vi är inte ute efter att ersätta traditionella former av godstransporter,” förklarade programmets chef, Ali Jafaar. “Container fartyg kan transportera 500.000 ton i taget – vi är inte ute efter att göra det.”
Istället är tanken att kunna flytta stora objekt, till exempel plana delar, långa avstånd från en fabrik till en annan.
USA försvar entreprenör Raytheon redan planerar att sätta sina egna aerostater (luftskepp som är bundna till marken) i himlen ovanför den amerikanska huvudstaden Washington.
Läs mer: Paris Airshow otroliga stunder
Men istället för att bära trupper eller varor tillverkning, kommer Raytheon s luftskepp laddas med övervakningsutrustning, för att se om hotet av attacker.
En gång i tiden, var luftskeppet hyllades som framtiden för flygningen: så glamoröst, lyxigt och modernt som Art Deco eran som markerade sin storhetstid.
Men en rad katastrofer, inte minst kraschen av Hindenburg i New Jersey, 1937, med förlusten av 36 liv, sätta betalas till drömmar om interkontinentala Zeppelin resor.
Luftskepp är fortfarande en välbekant syn i reklam, men de som designar och bygger dessa flygplan tror det finns mycket mer till dem – och deras framtid – än att bara skylta den lokala bilfirma eller ge tv-publiken en bättre vy över fotbollsplanen under den stora matchen.

EU-Asia