De ce Airbus va domina Paris Air

Bombardier va trebui să se mulțumească vorbim despre teste au dus la primul zbor, dezvăluind un client neidentificat a identifica (eventual aeriene Odyssey, bazate pe alunecare un executiv de limba la un eveniment industrie) și, probabil, unele anunțuri de ordine mici.
Deci, cu toată această activitate, manevră și de postură, care vor “câștiga” Airshow Paris?
A350 XWB – rival nou, compozit pentru Boeing 787 și îmbătrânirea 777 – este larg anticipat pentru a face un pasaj la evenimentul din acest an.
Unele întrebări înțelepciunea chiar un raid, ca A350 va avea câteva zboruri de încercare sub aripa sa la acel moment.
Boeing nu va lăsa toată pizzazz de la domiciliu.
Lansarea programului oficial al său 787-10 este de așteptat (deși Boeing nu va spune oficial acest lucru) și se așteaptă zeci de comenzi pentru a însoți anunțul.
Singapore Airlines a anuntat deja ca va dura 30 de avioane.
British Airways este, de asemenea, presupune a fi un client de lansare.
Boeing este, de asemenea, de așteptat să anunțe mai mulți clienți care au semnat pentru “angajamentele” pentru 777X, deși lansarea programului este considerat probabil pentru Airshow Dubai programat pentru șaptesprezece au douăzeci și unu noiembrie.
Emirates Airlines (cu sediul în Dubai), se presupune a fi un client de lansare pentru cât mai multe ca 100 din noua versiune a avionului venerabil.
Astfel, cu două noi programe de avioane și sute de comenzi și angajamentelor anticipate, Boeing ar putea teoretic “câștiga”, spectacol din acest an.
Dar, înregistrări video și imagini de raid al A350 va fi greu pentru Boeing de a bate cu interpretari artist si muscaturi de sunet.
Cum vom călători peste 10 ani?
Alți concurenți
Embraer, ceea ce face ca populare E-Jet pe piața scaun 70-122, este de așteptat pentru a lansa oficial design re-motor de E-175/190/195. (170 apare pe cale de ieșire.)
Modernizate E-Jet va avea aripi noi, noi sisteme, orientate motoare de ventilator turbo de Pratt & Whitney si camera pentru o suplimentare de opt până la 12 de pasageri.
Embraer a fost de lucru cu sârguință pentru a alinia ordine de solide pentru a anunța la spectacol.
Bombardier, pe de altă parte, nu în mod tradițional face bine la airshows.
Comenzi pentru CSeries sale au fost puține și rare între la aceste evenimente, în parte deoarece legile canadiene de valori mobiliare necesită anunțuri în termen de 24 de ore de la semnarea de scrisori chiar de intenție, ceea ce face practic imposibil pentru Bombardier pentru anunțuri de grup.
Primul zbor a CSeries va pierde aproape sigur Airshow, dar este de așteptat săptămâna viitoare.
Leahy a scăzut într-un interviu recent pentru a prezice cât de multe comenzi va trebui să anunțe la Airshow, dar omit de Airbus Zile de inovare internaționale briefing-uri mass-media din 5 iunie și 6 – o absență neobișnuit – pentru a merge glob-trotter pentru comenzi în timp pentru spectacol.
E de așteptat să anunțe sute.

EU-Asia