Da avio lojalnost sheme rade?

Diskrepancija, Sorensen kaže, jednostavno se svodi na činjenicu da su neki misle zrakoplovnih odluka Nagradna slobodnih mjesta je dobra poslovna praksa, dok drugi jednostavno ne vide kao prioritet. Nedvojbeno, neke zrakoplovne kompanije su više zainteresirani za prodaju nagradne milje trećim stranama, kao što su banke, koji mogu distribuirati milja kao nagrade za svoje klijente. Praksa je multi-milijarde dolara zarađuje za mnoge prijevoznicima.
“Ironično je da je ono što je značilo da se ključ koristi za putnike postaje ključna frustracije vrlo brzo”, kaže James Berry, proizvod direktor za Collinson Latitude.
Jay Sorensen, predsjednik IdeaWorksCompany, koja konzultira zrakoplovne kompanije o tome kako izgraditi i poboljšati njihova odanost sheme, kaže kako ne smatra studija čudi.
“Velika Britanija je malo enigma na tržištu, kao i njihove tri najveće zrakoplovne kompanije ne potiču ljude da se prijavite na svojim programima,” kaže on. British Airways ‘sheme, pod nazivom Executive Club, gotovo isključivo usmjerena prema poslovne putnike, kaže on, dok su ni Ryan Air niti EasyJet određene programe.
Je li ovo mjesto slobodno?
Ipak, ako se dobro lojalnost shema ocjene o lakoći dobivanja plaću sjedalo, britanski prijevoznici nisu jedini ostavljajući kupce prema dolje.
IdeaWorksCompany nedavno je provela istraživanje u sklopu Switchfly Nagradite Seat Dostupnost Survey. Tijekom ožujka, što je 7.560 slobodnih mjesta za upite o 25 vodećih zrakoplovnih i skupio postotke koji su bili dostupni.
Air Berlin, GOL i jugozapadu vezan za prvo mjesto, svako u stanju primiti upite 100% vremena. Delta i US Airways je vezan za posljednje mjesto, sa samo 36.5% od zahtjeva rezultirala potencijalnom rezervacije.
Pročitajte više: Airbus A350 role iz novog XWB
Frequent flyer programa su namijenjena za uzgoj putnički lojalnost. Logika kaže da ako se putnici mogu zaraditi besplatne ulaznice i povlašteni tretman po leti jedne zrakoplovne kompanije ili savezu, oni hoće. Nova studija pokazuje da to nije uvijek slučaj.
“Vole blagajnik čekove iz banaka, oni jednostavno mrzim odustati ta mjesta,” dosjetke Sorensen.
Više prasak za vaš mužjak
Još jedna velika uvreda za sve one prozvati Collinson Latitude bio nedostatak priuštivost nagradnih mjesta, sa 60% žalio to traje predugo da zaradite dovoljno milja dobiti ništa vrijedno.
Ovi programi su oružje ne zrakoplovna želi biti bez.
Infografika: Što ćemo potrošiti na službena putovanja
“Air France-KLM su osobito dobro,” kaže on (zrakoplovna nedavno je osvojio četiri Freddie za njihovu Flying Blue programa). “Oni imaju česte promocije koji omogućuju članovima da otkupi međunarodnih nagrada na samo pola uobičajene milja.”
Najbolji dio je da je Air France-KLM se udružio s Delte, što znači ako je član Delta SkyMiles program ne može pronaći nagrađivanja sjedalo žele po cijeni oni žele, oni uvijek mogu pokušati koristiti one milja za rezervaciju sa Air France.
Da li bi ste odani?
Kao što je samo 60% ispitanika čini se da iskoristiti svoje frequent flyer programa, to je razumljivo pitanje da li su ti programi uspjeti u izgradnji lojalnost brandu. Sorensen kaže nažalost, to je teško izglede za mjerenje.
“Ako smo imali zračnog prijevoznika koji bi uključili svoj program off, mi bi empirijski dokazi ili onaj način, ali nitko nije učinio, jer ti programi su oružje nitko ne želi biti bez.”
Anketa provedena na 1005 britanskih građana provodi Collinson Latitude otkrili da 40% onih koji su se prijavili za zrakoplovne loyalty programa nikad iskoristiti milja, koji se, jedna bi se zamisliti, nešto poraza u svrhu. S obzirom na brojne prividnom ograničenja povezane s njima – zamračenje datume, minimalno troši, datum isteka – to je ne čudi.
Gary Leff, suosnivač česte letak milepoint.com zajednice, i konzultant na Freddie Awards, koja priznaje zrakoplovne kompanije s najboljim loyalty programa, kaže da neki prijevoznici imaju skrivenu vrijednost koja se ne može ostvariti iz svoje jednostavno skimming Online Pravila stranicu.

EU-Asia