Creșterea australian incetineste cu mineritul

În afara sectorului de resurse, cheltuielile de uz casnic a crescut cu o mai slabă decât se aștepta 0,6 la sută în trimestrul. Nu a fost, de asemenea, o ușoară creștere a economiilor raport gospodărie la 10,6 la sută în calitate de consumatori prudente taie din nou pe cheltuielile.
Economistii de la Westpac a declarat a declarat conturile naționale arătat economia australiana a pierdut impuls în 2012 și în 2013 și reduceri ale ratei dobânzii suplimentare au fost necesare pentru a stimula activitatea.
Castigul anual a fost de 2,5 la suta, in scadere de la 3,2 la sută în trimestrul decembrie și cel mai lent de expansiune începând cu al treilea trimestru al anului 2011.
Așteptările pieței a fost pentru o crestere de 0,7 la suta pe trimestru și de 2,7 la sută pe an.
Cifrele subliniază provocarea cu care se confruntă economia a 12-cea mai mare din lume, deoarece încearcă să tranziția de la boom-ul de investiții de resurse, care a alimentat o creștere în ultimul deceniu, dar acum se apropie de sfârșit.
Într-o încercare de a stimula creșterea în părțile non-miniere ale economiei Reserve Bank of Australia a redus rata dobânzii de referință cu 2 puncte procentuale din noiembrie 2011 un nivel record de 2,75 la suta. Banca centrală a sugerat marți că ar putea exista loc pentru relaxarea monetară în continuare.
Cu toate acestea, rata dobânzii sectoarele sensibile ale economiei, cum ar fi cheltuielile de consum și construcții de case au fost lent pentru a răspunde la politica monetară mai ușor, în timp ce industrii, cum ar fi turismul și industria prelucrătoare au continuat să se lupte cu puterea dolarului australian.
Pimco, cel mai mare fond de obligatiuni din lume, a cerut RBA de a reduce ratele dobânzilor mai departe, afirmând că politica monetară mai relaxată vor fi necesare pentru a sprijini cererea internă Vârfurile de boom-ul de resurse. Se estimează investiții de resurse a fost responsabil pentru 60 la suta din cresterea economica din Australia de anul trecut.
Conturilor naționale de miercuri a aratat exporturile au fost principalul contributor la creșterea economică, în creștere cu 1,1 la sută în trimestrul martie si 8,1 la suta in trecut ca ani de investiții masive traduse în exporturi mai mari și producție.
Creșterea a fost determinată de creșterea exporturilor de minereu de fier și cărbune ca companiile de resurse mari, cum ar fi BHP Billiton, Rio Tinto și Fortescue Metals consolidat activitățile de producție. Acest lucru a fost, de asemenea, reflectat în cifrele au aratat ca 1,5 la suta, in crestere producției miniere în trimestru.
Cu toate acestea, creșterea exporturilor a fost parțial compensată de scăderea drastică a investițiilor miniere care au contribuit la un 4,3 la sută scădere în noi investiții de afaceri privat. Companiile de resurse mari sunt sub presiune din partea actionarilor la cheltuieli mai mici la proiecte noi, din cauza unei perspective incerte a prețurilor materiilor prime ar fi tranzițiile economiei chineze
Încetinirea ritmului de creștere în sectorul minier a fost subliniată de un 11,2 la sută scădere în minerale și a cheltuielilor de explorare de petrol în primul trimestru și 5,7 la sută diapozitive în construcții de inginerie, care este dominat de proiecte de resurse mari.
“Cererea este semnificativ sub trend, cu contractarea cheltuieli interne. Pe această bază numai, cererea este, cu siguranță nevoie de sprijin. Aceasta întărește opinia noastră că, pe termen mediu, rata de numerar vor trebui să scadă în continuare, ajungând în cele din urmă 2 la sută de sfârșitul primului trimestru al anului 2014. ”
Cererea internă globală contractat cu 0,3 la sută în trimestrul – cel mai slab rezultat din 2009 – din cauza scăderea drastică a investițiilor în afaceri și a pieței de locuințe muribund.
O creștere a volumului exporturilor a contribuit la sustinerea economiei australian, în primul trimestru al anului 2013, dar creșterea a încetinit ca companiile miniere redus cheltuielile și investițiile.
Cifrele publicate de Biroul Australian de Statistică miercuri a aratat produsul intern brut a crescut cu o mai slabă decât se aștepta de 0,6 la suta in cele trei luni, prin martie față de trimestrul anterior.

EU-Asia