Costa Concordia järjestyneet massiivinen pelastaa ponnistelujen jälkeen

Menetetty uhreja edelleen merkkejä
Costa Concordia ajoi karille off Giglio tammikuussa 2012, tappaa 32 4 200 ihmistä aluksella. Russel Rebello Intian ja Maria Grazia Trecarichi Sisilian ei ole peritty.
Rebello, 33, oli risteily tarjoilija, joka nähtiin viimeksi auttaa matkustajien pois aluksesta. Trecarichi oli risteily ja juhlia 50 vuotta hänen 17-vuotias tytär, joka selviytyi.
Lähes 800 miljoonaa dollaria yritys on suurin merenkulun jäännösarvo-toiminnasta, Costa Crochiere ja sen kumppanit, Florida-pohjainen Titan pelastaa ja Italian marine urakoitsija Micoperi. Toimittajat ja lomailijat vuorattu satamasta ja rinteillä käytön aikana.
Monimutkainen prosessi
Maanantain prosessia kutsutaan parbuckling, oli ensimmäinen askel suunnitelma poistaa ja romu 952-jalka aluksen. Concordian kiertää päälle jättiläinen alustoilla 30 metriä (n. 98 m) lähtee ne aluksen osat, että kuukauden ajan veden alla ja täynnä vettä pitänyt veden tason alapuolella.
Alus ei tässä suurta tai raskasta oli koskaan parbuckled ennen. Normaalisti miehistö olisi räjäytettiin aluksen tai purkanut päällä–halvempaa reittiä kuin mitä nyt tehdään.
Mutta virkamiehet sanovat, että ei ole vaihtoehto Costa Concordia, koska laiva on täynnä haitallisia aineita ja siksi kahden elimen uskotaan olevan joko loukkuun alla tai sisällä aluksen.
Mikä on sisällä tuhoutunut risteilyalus?
Satoja ihmisiä ja kymmenet yritykset ovat tehneet yhteistyötä valmisteet, mutta parbuckling tuli alas 12 henkilölle ja pelastaa master Sloane ja erikoistuneet teknikot, jotka ohjaavat toiminnan sisällä tehdasvalmisteiset valvomossa perustaa torni proomu aluksen edessä.
Valmisteltaessa maanantai towers ankkuroitu kiinni kivikkoista rantaa ja tietokoneohjatuilla hihnapyörä kaltaisia pyörillä varustettua.
Kun kierto alkoi, pyörät ohjata paksu ja ketjujen, joka veti keskikolmannekseen aluksen alta vatsa kohti Giglio. Samaan aikaan ketjut ja kaapeloida oheisena seuraa jotta sponsons hitsataan aluksen vasen puoli veti aluksen ylhäältä kohti avointa merta.
Täyttää merikapteeni vastuussa pelastaa hänen ottelu?
Pilaantumiseen, muut aluksella
Jos asiat olivat menneet väärin, alus voi rikki toisistaan, aiheuttaa aluksen vuotaa myrkyllisiä sisällön.
Ne ovat tuhansia litroja voiteluaineet, maalit, hyönteismyrkyt, liimaa ja maalin ohenteita sekä 10 säiliöitä happea ja 3929 litraa hiilidioksidia.
Jääkaapit täynnä maitoa, juustoa, munia ja vihanneksia on suljettu tiukka katastrofista.
Ja pakastimet, joka pysyy ennallaan, mätänevä jäänteitä mitä oli kerran 1,268 kilogrammaa kananrintaa, 8200 kiloa naudanlihaa, 2,460 kiloa juustoa ja 6,850 litraa jäätelöä.
Salvage toimijat perustavat kaksi rengasta öljypuomit sienet ja hameet, jotka laajentavat veteen kiinni pakenevat roskat.
Francesco Schettino, kapteeni, jotka ohjaavat aluksen sivuraiteelle, syytetään taposta, aiheuttaa merenkulun katastrofista ja luopumalla aluksen matkustajat edelleen. Hänen oikeudenkäynti jatkuu elokuu Grosseto.
Insinöörit onnistuneet tiistai oikaisevan Costa Concordia risteilyalus pois Italian saaren Giglio, missä se oli kaatunut kun ajoi karille tammikuussa 2012, jolloin kymmeniä ihmisiä kuoli.
“Hän on pysyvä pystyssä paremmin kuin kukaan ajatellut hän halua olla,” sanoi Nick Sloane, senior pelastaa master aluksen kolme jalkapallokenttää pituus. “Kun hän alkoi liikkua, hän muutti hitaasti mutta varmasti. Ei, ei vääristeltyjä. Se oli juuri suunnitelman sanoi olevan.”
Ennennäkemätön ja huolellista prosessissa että mukana massiivinen hihnapyörät, kaapelit ja ilmasto-olosuhteet 500 hengen pelastaa miehistön valssatut 114000 tonnin alus pois kiviä, jolloin se oli levännyt koska ajoi karille 26 maasta.
“Se oli täydellinen toiminta sanoisin,” sanoi Franco Porcellacchia, tekninen tiimi risteily Costa Crochiere omistaa yhdysvaltalainen yritys Carnival Cruises johtaja.
Vaivaa alkoi klo 9.00 maanantaina. Ennen puoltayötä, vaikka viiveistä ukkosta ja tarpeesta kiristää löysä kaapeli alus oli nostettaessa rannikon kallioita ja ylöspäin noin 25 astetta. Se oli paljon riittää pelastaa miehistö aloittaa piirustuksen veden massiivinen teräksen kohtiin kiinni alttiina puolelle rungon ja lopettaa liikkuvan hulk kiinni teräksen foorumi rakennettu pois meren pohjassa että veden paino avulla.
Neljä tuntia myöhemmin haaksirikkoutuneen aluksen lepää alustan, sanoi Franco Gabrielli, Italian siviili suojaa johtajalla. Kun alus korjata alentamalla, lävistäjä rivi näkyi erottaa valkoisella maalilla paljaat hull ruskehtava sonta, että oli kerännyt sen tyyrpuurin puolella.
Siellä ei näyttänyt olevan mitään merkkejä vuotoja, Gabrielli kertoi–lupaava merkki tuhoutunut rivinä

EU-Asia