Confiï en nosaltres som de Silicon Valley

Ara, diverses de les principals empreses de Silicon Valley estan involucrats en un joc de rivalitat per demostrar que ells són l’empresa més transparent d’Internet en el bloc.
Els informes inicials sobre l ‘”accés directe”, com a part d’un sistema d’intel · ligència dels EUA classificat anomenat Prism, han resultat ser errònia. Però els informes Prisma han posat de relleu els temors de privacitat de llarga data sobre com les empreses tecnològiques dels Estats Units manegen els seus vasts tresors de les dades de l’usuari. Els gegants d’Internet han estat sota escrutini després dels informes que la NSA utilitza Prisma per examinar les dades – incloent correus electrònics, vídeos i xats en línia – que recull a través de sol · licituds fetes sota la Llei de Vigilància d’Intel · ligència Estrangera (FISA), una de les controvertides lleis en el cor de l’actual furor NSA-espionatge.
Després de la fugida de Prism, que va ser subministrat a The Guardian i The Washington Post pel denunciant Edward Snowden, Apple, Google, Facebook i Yahoo totes les declaracions emeses – en el llenguatge jurídic molt similar – negant que donen la NSA “directa” o sense restriccions accedir als seus servidors d’un ordinador.
Però les companyies aparentment van sentir la necessitat d’anar més enllà d’aquestes negacions, i en els últims dies han participat en un concurs per demostrar el seu compromís amb la transparència.
Google va donar inici a la batalla de la transparència la setmana passada quan va demanar fiscal general dels EUA, Eric Holder, i el director de l’FBI Robert Mueller permís per publicar “nombres agregats de peticions de seguretat nacional, incloent revelacions FISA – tant en termes de la quantitat que rebem i el seu abast. ”
Aquesta sol · licitud va ser notable perquè era la primera vegada que Google fins i tot ha reconegut que rep sol · licituds de FISA de seguretat nacional. Facebook i Microsoft ràpidament van seguir l’exemple amb peticions similars. Un portaveu del Departament de Justícia va dir a EL TEMPS que l’agència està en el procés de revisió de la sol · licitud.
Després, durant el cap de setmana, Facebook, que a diferència de Google mai ha publicat un informe de transparència, va arribar a un acord amb el govern que li permet revelar dades sobre les sol · licituds d’informació dels Estats Units. Facebook va dir que per als sis mesos acabats el 31 de desembre de 2012 van rebre sol · licituds de dades entre 9000 i 10.000, incloses les sol · licituds penals i relacionades amb la seguretat nacional, que abasta entre 18.000 i 19.000 comptes.
“Estem molt contents que, com a resultat de les nostres discussions, ara podem incloure en un informe de transparència a totes les sol · licituds relacionades amb la seguretat nacional dels Estats Units (incloent FISA, així com cartes de seguretat nacional) – que fins ara cap empresa s’hagi permès fer “, va dir el conseller general de Facebook Ted Ullyot en una excavació no tan subtil als rivals de la companyia.
Poc després, Microsoft va donar a conèixer dades similars, el que indica que l’empresa va rebre entre 6.000 i 7.000 peticions criminals i de seguretat nacional que afecten entre 31.000 i 32.000 comptes dels consumidors.
Yahoo va seguir la nit i va dir que va rebre “entre 12.000 i 13.000 sol · licituds, inclòs penal, la Llei de Vigilància d’Intel · ligència Estrangera (FISA), i altres peticions.”
MÉS: Heus aquí per què Google està comprant Waze, una aplicació de trànsit mòbil roent, de $ 1 mil milions
Aquí està el problema. Segons l’acord de Facebook, Microsoft, Apple i Yahoo van arribar amb el govern, les empreses només se’ls permetia alliberar xifres agregades del total de sol · licituds de dades de Estats Units. Fonamentalment, no se’ls permetia trencar per separat el nombre de sol · licituds de FISA. “Això només afecta una petita part de la base global de clients de Microsoft,” John Frank, per això, no sabem si han rebut 50 sol · licituds de FISA, 500 o 5000. Com a resultat, la informació a revelar, si bé plausible, faldilla al voltant del tema central de la controvèrsia NSA-espionatge, que és la naturalesa i l’abast de la participació de les empreses en les investigacions de seguretat nacional secrets nord-americans.
Conseller general adjunt de Microsoft, va dir en un bloc. “La transparència per si sola pot no ser suficient per restaurar la confiança del públic, però és un gran lloc per començar.”
Dilluns, Apple es va unir a la festa i ha anunciat que l’1 de desembre de 2012 al 31 maig 2013, que va rebre entre 4000 i 5000 les sol · licituds dels EUA aplicació de la llei per a les dades dels clients relacionades amb entre 9.000 i 10.000 comptes o dispositius, incloent tant criminal les investigacions i els “assumptes”. seguretat nacional Apple va dir que va ser l’alliberament de les dades “, en nom de la transparència.”
“Creiem que les empreses haurien de poder explotar números específics per a les sol · licituds d’FISA”, va dir Amie Stepanovich, director del Projecte de Vigilància Nacional a l’Electronic Privacy Information Center, una organització d’interès públic amb seu a Washington. “Aquestes xifres serien la transparència a nivell nacional. També creiem que els usuaris individuals dirigides sota FISA han de rebre notificació de que eren objecte de vigilància, fins i tot després dels fets, pel que tenen l’oportunitat d’impugnar la vigilància en els tribunals.”
Grans empreses d’Internet dels Estats Units estan aboquen a reforçar la seva imatge pública després de les revelacions de gran èxit sobre el seu paper en la controversial programa de recollida de dades del govern dels EUA.
Des dels informes de notícies suggereixen que les principals empreses de tecnologia – includingApple, Google, Facebook i Yahoo – proporcionen l’Agència de Seguretat Nacional (NSA) amb accés sense traves o “directa” als seus servidors, les empreses han estat lliurant una campanya agressiva per demostrar que ‘ No estan els seus esbirros.

EU-Asia