Chrysler refuză să reamintească Jeepuri

Având în vedere că a început procesul de rechemare în 1966, NHTSA a declarat că a fost implicat în 17.000 de retrageri de pe piață separate, care implică aproximativ 500 de milioane de vehicule.
“Publicul de conducere ar trebui să știe că NHTSA investigheaza in mod activ această problemă și cere ca Chrysler iniția o rechemare de siguranță și să notifice tuturor proprietarilor afectate de defect”, a declarat NHTSA Administrator David Strickland într-o declarație. “NHTSA speră că Chrysler va reconsidera poziția și să ia măsuri pentru a proteja clienții săi și a publicului de conducere.”
Ancheta NHTSA a început la solicitarea Centrului pentru Siguranța Auto, un grup de interes public de la Washington. Grupul a spus ca au existat 201 de accidente de incendiu cu 285 de decese care implica Cherokee Grand, și 36 de accidente soldate cu 53 de decese implică Libertys.
Într-o riposta rare a guvernului SUA, Chrysler Group se refuza o cerere de trafic Safety Administration National Highway pentru o retragere de 2,7 milioane de SUV-uri.
Agenție guvernamentală spune că proiectarea rezervorul de gaz folosit în 1993-2004 Jeep Grand Cherokee și 2002-2007 Libertys Jeep este nesigur.
Chrysler – acum controlat de Fiat constructorul italian dupa 2009 SUA salvare sponsorizate de guvern – a spus el a fost de lucru cu agenția peste temeri cu privire la vehiculele în disputa actuală din 2010.
Chrysler spune că proiectul de rezervorul de gaz citate de NHTSA – amplasat în spatele axei spate – este un model general acceptat utilizat în multe alte vehicule. De asemenea, se spune că accidente mortale care au avut loc implică vehicule au fost aproape toate accidentele de mare viteză, de mare energie, în care un design diferit s-ar fi făcut nici o diferență.
De exemplu, a spus un accident a implicat un camion tractor-remorcă de călătorie 65 mile pe oră, care a lovit un staționar Grand Cherokee.
Sugestii: Ford Escape, Hyundai Tucson SUV-uri fac prost la testele de impact
“Noi credem concluziile inițiale NHTSA se bazează pe o analiză incompletă a datelor de bază, și ne-am angajat să continue să lucreze cu agenția pentru a rezolva acest dezacord”, a spus declarația de automobile. Ea a spus că de obicei desfășoară amintește înainte de a primi nici o notificare de la Agenția Europeană de Siguranță.
Este pentru prima dată din 1996 că o auto-a provocat o cerere retragerea de la agenția de siguranță. Acest caz, care implică, de asemenea, Chrysler, a fost de peste sistemul de centura pe 91.000 de masini. Chrysler – care a fost o companie independenta din SUA la momentul respectiv – a castigat o decizie tribunal federal pe care disputa doi ani mai târziu.
Chrysler a declarat că cifrele centrului exagerează foarte mult numărul de decese cauzate de coliziunile față-spate și incendii.
Clarence Ditlow, Centrul de directorul executiv Siguranța Auto, a cerut Chrysler a aminti acele modele an Grand Cherokee pe cont propriu, și a scris, de asemenea, la NHTSA cere Agenției pentru a comanda o rechemare.
“Singura modalitate de a preveni mai multe decese de incendiu este de NHTSA a comanda o rechemare de siguranță obligatorii și necesită Chrysler pentru a proiecta un recurs efectiv”, a declarat Ditlow în scrisoarea sa către NHTSA.
Legate de: Vânzările de mașini continuă să câștige mai
Chiar scrisoarea propriu Ditlow de la Chrysler CEO-ul Sergio Marchionne spune că versiunile actuale ale Cherokee și Liberty au un rezervor de gaz reproiectat, care nu prezintă același risc.
Dar Centrul pentru Siguranta Auto a declarat ca riscul de incendiu pentru un Grand Cherokee în anii modelul în cauză este mai mult de 20 de ori mai mare decât riscul la un nivel comparabil Ford Explorer. Scrisoarea NHTSA de la Chrysler a declarat ca vehiculele din cererea de retragere a efectua slab în ceea ce privește decesele, incendii fără decese, și scurgeri de combustibil în comparație cu toate, dar un vehicul similar.
În timp ce nici Chrysler, nici NHTSA ar da un cost estimat de rechemare, Centrul pentru Siguranta Auto estimat ca ar costa Chrysler nu mai mult de 300 de milioane de dolari pentru a instala un mini oțel 3 milimetri, o supapa de rezervor de combustibil și mai bine furtunul de alimentare combustibil și adresa problemă.
Michelle Krebs, analist senior pentru Edmunds.com, a declarat Chrysler este de a lua un risc de a lua pe NTHSA, chiar dacă acestea sunt în cele din urmă dovedit a fi dreapta.
“Da, acesta costă o mulțime de bani pentru a repara și este o mulțime de vehicule”, a spus Krebs. “Dar poate costa o gramada de bani în ceea ce privește vânzările viitoare, dacă acesta esueaza.”
Ea subliniaza ca o problemă de rechemare a ajutat bat Toyota Motor (TM) din poziția sa de automobile de top din lume.
“O companie ca Toyota poate sări înapoi. Poate Chrysler sări înapoi cu reputația sa deja fragilă, pe de calitate?” a spus ea. “Este al naibii dacă o faci, blestemat dacă nu.”
Chrysler spune că există mai multe modele de alti producatori auto cu ratele de fatalitate mult mai mari, și că incidentele citate de agenția “apar mai puțin decât o dată la fiecare milion de ani de funcționare vehicul.”
“NHTSA pare a fi exploatație Chrysler Group la un nou standard de integritate rezervorul de combustibil care nu există în prezent și nu există atunci când au fost fabricate vehiculele Jeep”, a declarat compania.

EU-Asia