Chrysler recorda mig milió de vehicles

Segons l’informe, Chrysler va dir que no té coneixement de cap accident o lesions relacionades amb el tema.
Al voltant de 442.000 vehicles venuts als Estats Units es veuen afectats per la retirada, així com 25.000 a Canadà, 10.000 a Mèxic i 12.000 en altres llocs, Chrysler va prendre la mesura preventiva d’aquesta setmana de recordar gairebé mig milió de vehicles per problemes amb la participació activa del cap- funció de restricció de trobar en diverses marques i models.
Chrysler va anunciar que retirarà uns 490.000 vehicles a causa d’un problema potencial de reposacaps actiu, d’acord amb diversos informes.
El problema és “microcontrolador potencialment defectuosos (és) va entrar en la cadena de subministrament després del terratrèmol de 2011 i el tsunami al Japó van provocar una escassetat microcontrolador a tot el món”, va dir Chrysler Group en un comunicat de premsa emès el dimecres.
AutoBlog.com reporta el problema és que el microcontrolador “pot tenir característica de seguretat anti-fuetada cervical activa dels vehicles funcionin correctament.”
El Grup Chrysler va dir que no té coneixement de qualsevol lesió o accidents vinculats amb el tema.
Uns 442.000 vehicles venuts als Estats Units es veuen afectats per la retirada, així com 25.000 a Canadà, 10.000 a Mèxic i 12.000 en altres llocs.
Chrysler, l’empresa d’automòbils amb seu a Michigan, ha retirat del mercat prop de 490.000 automòbils i vehicles de serveis públics de tot el món a causa del mal funcionament dels reposacaps actius. Aquestes restriccions estan dissenyades per evitar lesions al coll, movent automàticament cap davant en les col · lisions per abast.
Marques i models afectats per la retirada són:
– 2011 a 2013 Chrysler 200s Sebrings, Chrysler i Dodge Avenger cotxes de mida mitjana.
– 2011-2012 Dodge Nitro SUV.
– 2011-2013 Jeep Liberty SUV.
Repetició de trucada del Grup Chrysler es produeix setmanes després que la companyia va resistir l’intent del govern federal perquè sigui recordar vehicles de més d’un perill potencial d’incendi.
Chrysler va dir a principis d’aquest mes que no compliria amb la demanda per recuperar els vehicles que, va dir el govern, tenien un alt risc d’incendiar en ser copejat per darrere.
Però va fer marxa enrere el 18 de juny, hores abans de la data límit del govern. Fins i tot llavors, la companyia encara reclamava els 2,7 milions de vehicles retirats del mercat – 1993-2004 Jeep Grand Cherokees i 2002-2007 Libertys Jeep – són segurs.
El problema està relacionat amb un “microcontrolador potencialment defectuosos (és) va entrar en la cadena de subministrament després del terratrèmol de 2011 i el tsunami al Japó van provocar una escassetat microcontrolador a tot el món”, va dir Chrysler Group en un comunicat de premsa emès el dimecres.
A causa d’aquests microcontroladors defectuosos en alguns vehicles, els reposacaps actius – que se suposa que mourà automàticament cap endavant durant alguns xocs d’impacte posterior, el que ajuda a prevenir lesions al coll – no estan funcionant correctament.

EU-Asia