Chrysler kieltäytyy muistaa jeeppejä

Koska se alkoi muistaa prosessi vuonna 1966, NHTSA sanoi, että se on ollut mukana 17000 erillisessä muistelee mukana noin 500 miljoonaa ajoneuvoa.
“Ajo yleisön pitäisi tietää, että NHTSA tutkii aktiivisesti tässä asiassa ja pyytää, että Chrysler käynnistää turvallisuus muistaa ja ilmoittaa kaikille asianomaisille omistajien vika,” NHTSA Administrator David Strickland sanoi lausunnossaan. “NHTSA toivoo, että Chrysler uudelleen kantaansa ja ryhtyä toimiin suojellakseen asiakkaitaan ja ajo yleisölle.”
NHTSA tutkinta alkoi pyynnöstä Center for Auto Turvallisuus, Washington yleisen edun ryhmään. Ryhmä sanoi on ollut 201 palo kaatuu 285 kuolemantapausta, joissa Grand Cherokees ja 36 johtaneita 53 kuolemantapausta, joissa Libertys.
Vuonna harvinainen torjuttava Yhdysvaltain hallitus, Chrysler Group kieltäytyy National Highway Traffic Safety Administration pyynnön poistaa 2,7 miljoonaa katumaasturit.
Valtion virasto sanoo kaasusäiliö suunnitteluun käytetään 1993-2004 Jeep Grand Cherokees ja 2002-2007 Jeep Libertys on vaarallinen.
Chrysler – hallitsevat nyt Italian autonvalmistaja Fiat jälkeen 2009 Yhdysvaltain hallituksen tukema bailout – sanoi, että se on toiminut viraston yli huoli ajoneuvojen nykyisen kiistan vuodesta 2010.
Chrysler sanoo, että suunnittelu kaasusäiliö mainitsemat NHTSA – sijoitetaan taka-akselin takana – on yleisesti hyväksytty muotoilu käytetään monissa muissa ajoneuvoissa. Siinä todetaan myös, että kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien tapahtuneet joissa ajoneuvot olivat lähes kaikki nopea, korkea-energia onnettomuuksia, joissa eri suunnittelu ei olisi ollut mitään eroa.
Esimerkiksi se sanoi yksi onnettomuudessa traktori-perävaunu matkustaa 65 kilometriä tunnissa, joka iski paikallaan Grand Cherokee.
Related: Ford Escape, Hyundai Tucson katumaasturit tehdä huonosti törmäystestissä
“Uskomme, NHTSA alustavat johtopäätökset perustuvat puutteellinen analyysi pohjatiedot, ja olemme sitoutuneet jatkamaan työtä virasto ratkaisemaan tämän erimielisyyden”, sanoi automalli lausunto. Se sanoi, se yleensä tekee muistuttaa ennen kuin se saa mitään ilmoitukseni turvallisuuden virasto.
Se on ensimmäinen kerta vuoden 1996 jälkeen, että autovalmistaja on haastanut muistaa kysyntä turvallisuuden virasto. Tällöin myös mukana Chrysler, oli yli turvavyö järjestelmä 91000 autoa. Chrysler – joka oli riippumaton yhdysvaltalainen yritys tuolloin – voitti liittovaltion tuomioistuimen päätöksen, että riidan kaksi vuotta myöhemmin.
Chrysler sanoi, että keskustan luvut suuresti liioitella kuolleiden määrä johtuu takapään kaatuu ja tulipaloja.
Clarence Ditlow, Center for Auto Turvallisuus: n johtaja on pyytänyt Chrysler palauttavat vuosimallista Grand Cherokees omasta, ja on kirjoittanut myös NHTSA pyytää viraston tilata muistaa.
“Ainoa tapa estää enemmän palokuolemia on NHTSA tilata pakolliset turvallisuus muistaa ja vaativat Chrysler suunnitella tehokkaat oikeussuojakeinot”, sanoi Ditlow kirjeessään NHTSA.
Related: Autokauppa kasvaa yhä toukokuu
Jopa Ditlow oma kirje Chrysler toimitusjohtaja Sergio Marchionne sanoo, että nykyiset versiot Cherokee ja Liberty on uusittu kaasusäiliö, joka ei aiheuta samaa riskiä.
Mutta Center for Auto Turvallisuus sanoi tulipaloriskiä Grand Cherokee vuosimallit kyseessä on yli 20 kertaa suurempi kuin riski verrattavissa Ford Explorer. NHTSA kirje Chrysler sanoi ajoneuvojen muistaa pyynnöstä huonosti osalta kuolemantapaukset, tulipalot ilman kuolemantapauksia, ja polttoainevuotoja verrattuna kaikki paitsi yksi samanlainen auto.
Vaikka kumpikaan Chrysler eikä NHTSA antaisi kustannusarvio muistaa, Center for Auto Turvallisuus arvioidaan se maksaisi Chrysler enintään 300.000.000 dollaria asentaa 3 millimetrin teräs luistavat, polttoainesäiliön sulkuventtiili ja parempia polttoainesäiliön letku ja käsitellä ongelma.
Michelle Krebs, vanhempi analyytikko Edmunds.com, sanoi Chrysler ottaa riskin ottamalla NTHSA, vaikka ne lopulta osoittautunut oikeaksi.
“Kyllä, se maksaa paljon rahaa korjata ja se on paljon ajoneuvoja,” Krebs sanoi. “Mutta se voi maksaa paljon rahaa kannalta tuleva myyntiä, jos se kostautuu.”
Hän huomauttaa, että muistaa ongelma auttoi knock Toyota Motor (TM) ulos asemaansa maailman top automalli.
“Yhtiö kuin Toyota voi toipua. Voiko Chrysler toipua sen jo hauras maine laadun?” hän sanoi. “Se kirottu jos et, kirottu jos et.”
Chrysler sanoo, että on olemassa monia malleja muiden autonvalmistajien kanssa huomattavasti korkeampi kuolleisuuslukemat, ja että mainitsemia tapauksia virasto “esiintyy harvemmin kuin kerran jokaista miljoonaa vuotta ajoneuvon käytön.”
“NHTSA näyttää pitävän Chrysler Group uusi standardi polttoainesäiliö eheyttä, jota ei ole nyt eikä ole, kun Jeep valmistettu”, sanoi yhtiön.

EU-Asia