China werknemers houden US baas gijzelen

Starnes zei dat de werknemers niet hebben veroorzaakt geen fysieke schade, maar zijn slaap verstoord hebben door bonzen op deuren en ramen.
Hij heeft een kinderbedje en krijgt drie maaltijden per dag, aldus Les Capella, de Amerikaanse president van Specialty Medical Supplies.
Capella zei dat het bedrijf heeft aangeboden protesterende werknemers mindere ontslagvergoeding pakket als ze willen vertrekken. Maar hij zei dat de 80 tot 100 medewerkers in strijd zijn veeleisend ongeveer $ 500.000 – die het bedrijf zou failliet.
“Ik heb geprobeerd om een ​​dag te verlaten en een half geleden, en er was net 60 of 70 van hen hier in elke ingang en elke uitgang is gebarricadeerd,” Starnes zei dinsdag van achter de poorten van de fabriek. “Ik kan nergens heen.”
Starnes was kalm, maar zag er verwilderd, het dragen van dezelfde blauwe spijkerbroek en een blauw shirt, dat hij zei dat hij draagt ​​al sinds vorige week.
Maar werknemers die sprak met CNN van achter de fabriekspoorten gaf een heel ander account. Sommigen zeiden dat ze verschuldigd ter waarde van back pay twee maanden ‘en vreesde iedereen in de fabriek zou worden ontslagen, omdat zij beweerden geen nieuwe materialen had de fabriek gesloten.
Starnes betwist dat.
“Er zijn geen openstaande saldi. Er is geen andere reden dan slechte informatie dit te doen,” zei hij. “De verkeerde informatie stapte uit. Dingen escaleren. Ik ben in het proces van proberen te repareren dat, maar de eisen en de hoeveelheid geld die hij neemt om te doen dat het bedrijf zet in een slechte situatie, dus er moet wel een compromis. ”
Over vier politieagenten op de plaats zou geen commentaar op de situatie.
Amerikaanse ambassade in Beijing een ontmoeting met Starnes op maandag en bevestigde hij is veilig en is dicht bij een akkoord, zei woordvoerder Nolan Barkhouse. Hij zei dat de uitvoerende macht heeft toegang tot advocaten.
Het incident begon toen het bedrijf ongeveer 30 werknemers ontslagen in zijn molding divisie injectie. Hij zei dat hij werknemers overgeplaatst naar een andere afdeling, maar sommige werknemers niet willen verhuizen. Zodat het bedrijf gaf hen afvloeiingsregelingen.
Starnes zei dat het probleem kwam toen werknemers die reeds verplaatst naar een andere afdeling wilde ook afvloeiingsregelingen.
Tientallen Chinese arbeiders boos over een geschil loon hebben hun Amerikaanse baas gegijzeld gedurende vijf dagen, zei de Amerikaanse zakenman.
Chip Starnes, mede-oprichter en voorzitter van Specialty Medical Supplies China, is gevangen in het bedrijf suburbane Beijing fabriek sinds vrijdag. Hij vertelde CNN het is allemaal vanwege een misverstand over ontslagen en afvloeiingsregelingen.

EU-Asia